Dovle-pizza sau pizza în dovlecel

pizza în dovlecel

Aveți soți care nu suportă dovleceii altfel decât pane, prăjiți? Azi vă propun o rețetă care sigur o să le placă, chiar dacă are la bază dovlecei. Am pornit de la o rețetă de pe un blog, n-am avut toate ingredientele de acolo, le-am înlocuit cu altele, am mai pus ceva de la mine, și gata! Chiar am avut emoții că Mr. va refuza să guste, dar a devorat două jumătăți de dovlecel cât ai zice pește. Rețeta se numește dovle-pizza sau pizza în dovlecel. Pentru că gustul seamănă foarte mult cu cel al pizzei. Sau, dacă vă plac de numirile lungi, îi puteți spune bărcuțe de dovlecel cu legume, bacon și cașcaval. Oricum i-ați zice, gustul e cel care contează.

De ce aveți nevoie pentru a vă apuca de treabă? De 3 dovlecei mai măricei, o ceapă, 2 grăunți de usturoi, doi ardei Kapia, 200 g ciuperci, 200 g bacon, un ou, o lingură pastă de roșii, 150 g cașcaval, sare și piper.

Rețeta v-o scriu telegrafic. Spălat, curățat dovleceii de coajă, tăiat în două pe lung și apoi scobit cu lingura. Scoateți mai bine de trei sferturi din pulpă afară, îi puneți într-o sită și presărați sare în interiorul lor. Își vor lăsa apă care trebuie să se scurgă. Urmează spălat și tocat legume. Punem la călit baconul tăiat cubulețe mici. Dacă este din acela gras, nu este nevoie de adaos de ulei. Când baconul s-a rumenit puțin, aruncăm în tigaie și ceapa, usturoiul și ardeiul gras tocate mărunt. Punem sare și piper (atenție la sare dacă baconul este și el sărat!), le lăsăm 2-3 minute să se înmoaie și venim cu ciupercile tocate și ele mărunt. Le lăsăm iar 2-3 minute, cât să se înmoaie, și oprim focul.

Într-o tavă așezăm dovleceii, îi ungem cu puțină pastă de roșii și punem în ei amestecul de legume și bacon. Peste el turnăm câte 1-2 linguri de ou bătut care să lege cât de cât compoziția, iar deasupra radem cașcaval. Eu i-am copt cam 30 de minute la 180 de grade în cuptorul bine încins înainte. În principiu, nu e nevoie de foarte mult timp ca dovlecelul să se înmoaie.

Rezultatul este cel pe care îl vedeți în poza, o pizza în dovlecel absolut delicioasă și deloc greu de preparat. Mult mai ușor decât să frămânți și să montezi pizza pe blat. Dacă i-a plăcut și unui carnivor înrăit, vă asigur că va plăcea 100% și soților și copiilor voștri, mai ales că are gust de pizza, preparat pe care mai toată lumea îl adoră. Este și asta o metodă de a-i face să mănânce dovlecei, nu?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 27/06/2019
    Răspunde

    Arata tare bine,am sa fac și eu.

      • Cristina Dragomir
      • 14/07/2019
      Răspunde

      sa ai spor!

  1. Nici eu nu ma omor dupa dovlecei asa ca am salvat reteta ta sa vedem daca imi place, insa o sa renunt la ciuperci pentru ca Dragos nu le mananca.

      • Cristina Dragomir
      • 14/07/2019
      Răspunde

      daca le toci mic, nici nu cred ca le gaseste.

    • Lamiita Petre
    • 27/06/2019
    Răspunde

    Nu am facut dovlecei in stilul asta, dar am facut vinete, ceva asemanator. Practic umplutura ramane la latitudinea fiecaruia, dupa preferinte. Eu am facut si cu carne tocata plus legume, si cu fasii din carne de pui, etc.

      • Cristina Dragomir
      • 14/07/2019
      Răspunde

      cred ca merge si cu vinete, da.

    • Anghelina Irina
    • 27/06/2019
    Răspunde

    Și eu fac și ai mei sunt tare incantati

      • Cristina Dragomir
      • 14/07/2019
      Răspunde

      Se combina tare bine toate gusturile.

    • Cristina Popescu
    • 27/06/2019
    Răspunde

    Super idee, multumim. Noi suntem mari amatori de dovlecel, in afara de mezin. Poate il conving cu pizza.

      • Cristina Dragomir
      • 14/07/2019
      Răspunde

      chiar m-as bucura sa ii placa si lui.

    • Cereces Loredana
    • 27/06/2019
    Răspunde

    Vai ce bunatate ai facut tu acolo!!!Cum sa nu ne placa?Cum sa nu le placa sotilor?Vai!Pai al meu ar manca 6 buc din ce ai gatit tu acolo!Multumim de reteta!

      • Cristina Dragomir
      • 14/07/2019
      Răspunde

      Al meu a mancat doua bucati mari de tot.

    • Cristina
    • 28/06/2019
    Răspunde

    Arată genial! Eu nu-s fan dovlecei deloc, dar parcă ce-i acolo aș gusta 😀

      • Cristina Dragomir
      • 14/07/2019
      Răspunde

      Cred ca ai avea de pierdut daca nu ai gusta.

    • Vanda
    • 29/06/2019
    Răspunde

    Nu stiam ca bucataresti atat de bine. Iti voi fura reteta. Arata foarte bine! Bravo!

      • Cristina Dragomir
      • 14/07/2019
      Răspunde

      Bucataresc cand vreau. De fapt, gatesc destul de des, dar in mare partea a timpului jonglez cu retetete plictisitoare care nu merita expuse.

    • Mădă
    • 01/07/2019
    Răspunde

    Arata delicios. O sa încerc și eu.

      • Cristina Dragomir
      • 14/07/2019
      Răspunde

      Daca nu iti place, mi-o poti trimite mie si iti dau banii!

  2. uite cred ca asta o sa incerc si eu! nu de alta dar eu nu as pune gura pe dovlecei nici sa ma omori!

      • Cristina Dragomir
      • 14/07/2019
      Răspunde

      exact asa zicea si domnul meu.

  3. Răspunde

    nici la noi dovleceii nu sunt favoritii, dar cum eu am redus glutenul din motive de sanatate, pizza in dovlecei as putea sa fac cu dovleceii prea mari din gradina.
    Mai faceam de genul asta in vinete, si nici nu prajeam nimic in tigaie ci amestecam direct toate si umpleam vanata scobita.

      • Cristina Dragomir
      • 07/07/2019
      Răspunde

      merg si puse crude, clar! Oricum, prajitul este exclus. Eu pun o lingura de ulei si restul apa, doar sa le inmoi putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares
%d blogeri au apreciat: