4 sfaturi pentru a alege corect parfumul pentru vară

fete care testează parfumuri

Ne alegem parfumurile în funcție de mirosurile care ne plac, știu asta foarte bine. La fel am procedat și eu foarte mult timp. Și încă mai sunt tentată să o fac strict pe acest criteriu, dar trebuie să recunosc că sunt anumite arome care pur și simplu nu se potrivesc în orice moment al zilei, la orice stil vestimentar sau în orice anotimp. Eu sunt fan al parfumurilor orientale pe care le-aș purta oriunde și oricând, dar care sunt puțin cam grele pentru anotimpul cald. Sigur că depinde de combinație. Prin urmare, a trebuit să învăț să-mi aleg corect parfumul pentru vară. Nu este deloc greu dacă ții cont de câteva sfaturi.

EDT în loc de EDP

Pentru cine nu știe, EDT este apa de toaletă (eau de toalette) și EDP este apa de parfum (eau de parfum). EDP este mult mai puternic decât EDT, prin urmare și mai greu de suportat. Apa de toaletă conține un procent mai mic de alcool, deci se va evapora mai lent. O apă de toaletă ca aceasta este mai light și mult mai potrivită pentru a fi purtată în zilele caniculare. Nu-i de mirare că mai toate parfumurile de la brandurile mari sunt disponibile pe piață în ambele variante. Cea cu aromă mai concentrată pentru sezonul rece, cea mai lejeră pentru vară.

Inspiră-te din natură

Nu contează că ești bărbat sau femeie. Parfumul pentru vară nu trebuie să contrasteze cu mirosurile din natură, ci să le completeze. Parfumurile florale (frezie, bujor, trandafir, iasomie, magnolie, flori de portocal, iris, orhidee) și cele fructate (zmeură, coacăze, afine, mango, pară, mure, piersică) sau combinațiile floral-fructate, cum sunt sunt majoritatea parfumurilor de aici, sunt printre cele mai potrivite pentru doamne. Pentru bărbați merg foarte bine combinațiile floral-lemnoase sau parfumurile cu note acvatice.

Citrice, dar nu oricum

O altă sursă de inspirație este paharul de limonadă pe care îl adorăm vara. Citricele (lămâie, bergamotă, lime, portocală, mandarină, grepfrut) sunt potrivite pentru consum intern, dar și pe piele în acest anotimp, ca arome în parfumuri. Aici trebuie să fim atenți să nu mizăm totuși pe un parfum super-citric pentru că acestea tind să se evapore prea repede. Ideale sunt parfumurile în care notele citrice se împletesc cu note florale, fructate sau lemnoase care asigură o persistență mai bună.

Răcoare ziua, dulceață noaptea

Printre parfumurile cu note florale și citrice, trebuie știut că există unele care sunt de evitat în timpul zilei, adică cele foarte dulci sau ceva mai condimentate. Pentru zi poți alege un parfum cu bergamotă, bujor, iasomie, mentă, arome răcoritoare, ușoare și energizante. Pentru noapte poți opta pentru note mai dulci, chiar mai exotice (cocos, mosc, piersică, mandarină, floare de portocal, migdale, patchouli) cu o capacitate de seducție mai mare.

Nu spun că este obligatoriu ca toți să purtăm aceleași parfumuri. De aceea m-am și ferit să dau nume. Nu ne obligă nicio lege ca, în mai-iunie, să lăsăm deoparte parfumul de iarnă și să trecem la parfumul de vară. Da, ar fi bine să o facem pentru a evita durerile de cap, nasurile întoarse, utilizarea unor ape de parfum scumpe care oricum se evaporă mult mai repede vara, dar alegerea aparține fiecăruia dintre noi. Dincolo de orice, parfumul trebuie să se potrivească personalității, să spună o poveste în care să ne regăsim.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Lamiita Petre
    • 18/06/2019
    Răspunde

    Stau cam rau la capitolul parfumuri( dar la ce-oi mai sta bine, ca nu mai stau la nimic 😀 ). Am ramas in doar 2 parfumuri, iar pe cel care il folosesc mai mult in aceasta perioada este o apa de toaleta Amarige de la Givenchy, este un parfum floral. In general nu prea tin cont de recomandari, daca imi place, pur si simplu il folosesc, indiferent ca e pentru un anumit anotimp, eveniment, etc. DAR, am observat ca parfumul iti poate spune singur cand e potivit sa il porti si cand nu. Mi-as dori pentru aceasta vara un Armani Acqua di Gioia.

      • Cristina Dragomir
      • 23/06/2019
      Răspunde

      Mi l-am luat eu pe Acqua din Gioia. Sâc!

  1. Răspunde

    Stii… de cand zic ca-mi iau un parfum care sa ma reprezinte. Trebuie sa fac asta la un moment dat, iar sfaturile tale sunt utile. 🙂

      • Nicolae Claudia
      • 19/06/2019
      Răspunde

      De obicei imi iau un parfum daca imi place cum miroase..nu tin cont de nimic altceva..

    • Valeria Chertes
    • 18/06/2019
    Răspunde

    Mie îmi plac parfumurile fresh nu prea sunt cu cele florale.

    • Maria Aghinitei
    • 18/06/2019
    Răspunde

    Imi plac parfumurile fresh, dar vreau sa fie persistente !

  2. Eu schimb parfumurile in functie de anotimp si am mai multe pentru ca ma dau cu ele in functie de stare. Vara le prefer pe cele citrice iar iarna pe cele vanilate.

    • mihaelanistor
    • 18/06/2019
    Răspunde

    Mie imi plac parfumurile dulci si le port si vara, doar in vacante iau cu mine un parfum mai fresh, floral.

    • Anghelina Irina
    • 18/06/2019
    Răspunde

    Sincer, de când l-am născut pe băiețel nu am mai folosit parfum . Îmi este frica sa nu îl deranjeze, având în vedere faptul că stă mai mult în brate

  3. Răspunde

    Interesant! Uite ca nu stiam ca pe timpul verii e mai bine sa folosesti o apa de toaleta!

  4. Răspunde

    Ahhh, parfumurile, noua mea obsesie. De regulă, îmi place cele ușor dulci, florale. Vara prefer ceva mai fresh, cu citrice.

      • Cristina Dragomir
      • 14/07/2019
      Răspunde

      Obsesie nu as zice, dar placere vinovata sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares