5 motive să aduci oameni din afara firmei să se ocupe de protecția muncii

casca echipament protectia muncii

Protecția muncii – încă un lucru de care trebuie să te ocupi în cadrul firmei/companiei tale. Fie că ești la început de drum și nu ai un om angajat pentru asta, fie că ai și te-a dezamăgit când, la ultima inspecție în domeniu, s-a dovedit că lucrurile nu stau deloc bine, poate că ar trebui să iei în calcul varianta externalizării acestui serviciu. Asta înseamnă să apelezi la cineva din afara companiei care să se ocupe de tot ce ține de securitatea muncii. De ce? Ai cel puțin 5 motive serioase să optezi pentru varianta aceasta.

Scapi de stres

În loc să stai să analizezi CV-uri și să organizezi interviuri căutând personal cât mai bine calificat în domeniul managementului securității muncii, suni direct la o companie care oferă servicii în domeniu, ceri o ofertă de preț și semnezi un contact. Un exemplu de astfel de companie este SmartFox. Ca ea sunt multe altele. Ai grijă să alegi o firmă cu ceva vechime pentru că experiența este importantă. De aici încolo, acest furnizor de servicii se va ocupa de tot ce ține de protectia muncii.

protectia muncii - smartfox.ro

Ai o abordare obiectivă

O persoană care vine din afara companiei, care nu are nicio legătură cu alte departamente și/sau muncitorii din fabrică sau de pe șantier, va privi lucrurile obiectiv. Nu va tinde să ierte pe cine greșește și nu va merge pe principiul hai s-o lăsăm așa. Nu-i va scăpa niciodată din vedere un eventual risc/pericol doar pentru că a trecut pe lângă el de atâtea ori că a devenit normalitate.

Ai costuri mai mici

La prima vedere, poate părea mai ieftin să ai în firmă personal pe partea de protecție a muncii decât să colaborezi cu o firmă. Dar problema nu se pune doar la nivel de plată a salariului. Trebuie făcute periodic evaluări, plătite cursuri, lucruri care costă. Când alegi să lași asta în seama unei firme, costurile respective nu mai sunt în grija ta. Plus că eviți total amenzile și sancțiunile care pot apărea atunci când legislația muncii nu este respectată ca la carte.

Mergi la sigur

Ce înseamnă că mergi la sigur? Că ai garanția că oameni foarte bine pregătiți se ocupă de tot și cunosc foarte bine legislația în materie de protecția muncii cu toate modificările care se aduc. Nu va trebui să-ți faci griji că o inspecție te poate lua pe nepregătite. Specialiștii SmartFox, de exemplu, știu bine ce au de făcut. Au experiența și pregătirea necesare pentru a lua la timp toate măsurile necesare eliminării riscurilor de accidentare sau îmbolnăvire profesională. Asta implică multă muncă, de la stadiul de evaluare a riscurilor, la stabilirea regulilor, instruirea personalului, identificarea celor mai bune variante de echipament de protecție, etc.

Ai angajați mai mulțumiți

Ai crede că oamenilor din fabrică le pasă doar de salarii și bonusuri? Nici vorbă. Siguranța la locul de muncă este importantă pentru ei. Atunci când văd că angajatorul vine cu o echipă de profesioniști care să le spună sau să le reamintească periodic care le sunt atribuțiile și răspunderile, îi instruiesc în sensul evitării accidentărilor grave (până la pierderea capacității de muncă), își amintesc la timp de examenele medicale care trebuie făcute, cer mai departe echipamente de lucru care să-i protejeze, e clar că vor aprecia acest lucru și asta se va vedea inclusiv în productivitatea muncii lor.

În domeniul protecției muncii nu este loc de greșeli. Unele costă bani, altele pot costa vieți. Legea e clară și nu iartă firmele care nu respectă normele de protecție a muncii. Când angajații nu știu sau nu respectă aceste norme, vina este a angajatorului. De ce să ajungi în situații neplăcute, când ai alternativa achiziționării unui pachet de servicii de management al securității muncii la un raport bun calitate-preț? Recomandarea mea se îndreaptă spre SmartFox, în calitate de furnizor de astfel de servicii de peste 9 ani, cu un portofoliu de peste 500 de firme-client. Caută-i dacă ai nevoie de un training în domeniu, de o evaluare sau un pachet complet de servicii!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 24/05/2019
    Răspunde

    Este cea mai buna alegere. Și la locul meu de munca la fel procedau

      • Valeria Chertes
      • 24/05/2019
      Răspunde

      Mulțumim pentru informații.

      • Cristina Dragomir
      • 08/06/2019
      Răspunde

      externalizarea castiga teren pe toate planurile si asta e de bine.

    • mihaelanistor
    • 24/05/2019
    Răspunde

    Si e bine sa lasam specialistii sa se ocupe de treburile serioase, cum e siguranta.

      • Cristina Dragomir
      • 08/06/2019
      Răspunde

      Asa zic si eu.

  1. Răspunde

    Si mie mi se pare o buna idee mai ales ca asa scapi de stres. Iti iei de-o grija si dormi linistit 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 08/06/2019
      Răspunde

      Eu sigur nu mi-as asuma prea multe riscuri, la ce amenzi sunt in domeniu.

  2. doar ce am facut si noi instructajul de protectia muncii si clar e mult mai ok cand se ocupa cineva cum trebuie de tine. asa, la locul de munca, cu ai tai, e mai superficial

      • Cristina Dragomir
      • 08/06/2019
      Răspunde

      corect. Oamenii locului tind sa treaca prea usor peste anumite aspecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares