De-asta nu imi iesea blatul de pizza pufos?

Duminica nu prea imi place sa gatesc, dar azi am facut o exceptie pentru ca aveam pofta de pizza si cred ca stiti ca nu ma omor dupa pizza cumparata. Am tot incercat cu Speed Pizza, cu Pizza Ka, Presto Pizza si Trattoria si nici una nu are tot ce ii trebuie. Sa nu imi veniti cu variante gen Domino’s Pizza pentru ca nici acolo nu se justifica pretul ala baban.

Eu prefer sa fac pizza in casa insa mereu am avut o problema cu blatul care imi iesea prea subtire si se usca prea repede in cuptor. Eu sunt adepta pizzei cu blat subtire dar asta e musai sa fie moale, putin pufos, nu in sensul de umflat precum gogosile, dar sa fie moale. Nu imi place pizza cu blat crocant sub nici o forma si tocmai asa imi iesea de cele mai multe ori. Am testat mai multe retete de aluat de pizza, atat blat facut manual, cat si blat preparat in masina de facut paine: cu ou, fara ou, cu ulei de masline, cu ulei de floarea soarelui, cu drojdie, fara drojdie, etc. Mereu mi se „scorojea” in cuptor.

Azi am luat o varianta simpla si de post(pentru ca am facut si pentru mama o pizza vegetariana) si am lasat masina sa isi faca damblaua. Cand l-am scos, folosind exact cantitatile din retetarul primit impreuna cu masina de paine, era foarte moale dar am zis ca nu mai fac ca data trecuta(sa pun faina sa mai framant eu). Am lasat coca asa moale, am intins o hartie de copt pe blat si am presarat putina faina, apoi am intins aluatul cu mana pe hartia de copt. Pana acum, facand aluatul mai tare, eu il intideam cu minunea de sucitor si am inteles ca nu e bine asa.

balt pizza pufos

M-am cam enervat eu sa il intind cu mana pentru ca aluatul este destul de elastic si, pe masura ce tu il impringi spre margini, el se incapataneaza sa se retraga spre mijloc. Am reusit totusi. Pentru prima data in viata mi-a reusit un blat pufosel, pe gustul meu. Banuiesc ca a contat si faptul ca nu l-am mai intins cu sucitorul dar cred ca inainte greseam si pentru ca mai puneam eu faina peste cantitati si faceam aluatul prea tare. 

N-am apucat sa o pozez si in alte forme pentru ca s-a „evaporat” rapid. Voi ce ziceti, ce alte secrete imi puteti vinde pentru a ma asigura ca voi manca si cu alta ocazie pizza facuta de mine cu blat subtire si pufos?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Gabriela
    • 30/11/2015
    Răspunde

    Eu nu prea am facut pizza, poate candva demult si nici nu imi mai amintesc cum a iesit. Dar cred ca si la mine se scorojea si am renuntat.

    • stoica claudia
    • 30/11/2015
    Răspunde

    Nu ma pricep la pizza ,dar tie tia iesit grozav,vreu si eu o portie

    • Dodoi Daniela
    • 30/11/2015
    Răspunde

    Făcută in casa ,pizza e cea mai sănătoasă si gustoasa si usor de pregătit.

    • Catalina Dumbrava
    • 30/11/2015
    Răspunde

    chiar arata bn pizza ta, si eu mai fac in casa, cateodata cumpar coca de la brutarie si eu doar o intind fara sa mai adaug faina si iese tare buna.

      • cristina
      • 30/11/2015
      Răspunde

      nu stiam ca se poate cumpara coca; ms de pont

    • Amy
    • 30/11/2015
    Răspunde

    Vaiiii, Cris, ce bine arata! Yummy! <3 Eu cand ma duc la mama acasa ea imi face pizza mea preferata, cea care are blatul facut din felii de paine inmuiate in lapte. E delicioasa!
    Pupici, chiar mi-ai facut pofta! 😀

    • Aluculesei Brindusa
    • 30/11/2015
    Răspunde

    daca nu e de post imi place sa pun o bucatica de drojdie si un iaurtel,asa blatul va iesi fraged,nu strica nici o lingura de ulei la framantare:)

      • cristina
      • 30/11/2015
      Răspunde

      multumesc de pont, sefa!

    • Irina Calistru
    • 30/11/2015
    Răspunde

    Intr-adevar, aluatul trebuie sa fie mai moale si elastic, eu il fac doar cu faina, apa calduta, drojdie, sare si ulei de masline. Ai vazut unii pizzeri cum il intind in aer, prin rotire? Asa ar trebui sa-l facem ca sa fie cum vrem noi :))

      • cristina
      • 30/11/2015
      Răspunde

      da, sigur mi-l pun in cap 😀

  1. Răspunde

    aoleuuuuuu , ce pofta mi-ai facut 🙂

    • David Ionela
    • 30/11/2015
    Răspunde

    Asa este pizaa de casa e foarte buna si sanatoasa,eu recunosc ca nu fac pentrca mi se pare mai buna cand o cumpar si din cada mananc doar eu pizaa 🙂 🙂

    • Tudor Alexandra
    • 30/11/2015
    Răspunde

    Pai eu am gasit o reteta buna de blat de pizza pe net, am facut de doua ori pana acum respectând cantitățile si mi-a ieșit un blat elastic si nu prea moale, adica l-am întins cu sucitorul, dar vreau sa zic ca super bun, pufos, crescut cum trebuie, o bunatate. 😀 Eu am facut de doua ori dupa acea reteta, chiar imi place. Iti las link-ul, poate te ajuta: http://pofta-buna.com/cum-se-face-aluatul-de-pizza-pufos-crocant/

      • cristina
      • 30/11/2015
      Răspunde

      multumesc frumos; am notat!

    • Hacman Mariana
    • 30/11/2015
    Răspunde

    O pizza ca la carte!!s-aveti pofta!Iar cei care saliveaza puneti osul la treaba)))tre sa facem si noi,sa aratam ca suntem gospodine!!!

    • ghelbere elena
    • 01/12/2015
    Răspunde

    Nu fac pizza, asa ca nu-ti pot fi de folos. Incearca in continuare diverse retete ca pana la urma vei da de una care sa-ti placa.

    • Ema
    • 02/12/2015
    Răspunde

    Ce fain arata pizza. Merci pentru sfatul legat de intins. Pana acum n-am facut decat pizza de regim, cu blat de tarate de ovaz :D, insa trebuie sa incerc si varianta ta 😀

    • Mihaica Iuliana
    • 17/12/2015
    Răspunde

    Sincer eu niciosata nu am facut pizza acasa, mereu am preferat sa cumpar…insa la cum arata a ta ma indeamna sa incerc si eu sa fac.

    • Barbalata Mirela
    • 11/05/2016
    Răspunde

    Si eu am masina de paine dar nu am facut pana acum asa ceva. Am probleme cand vine vorba de piza. La fel in cuptorul de la aragaz nu imi iese si pace. Asa ca m-am dat batuta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares