Ce mi-a adus 2018 și ce aștept de la 2019

Anul Nou 2019

O întrebare lansată de Mihaela pe Facebook. De la ea a pornit ideea articolului de astăzi. Din simplul motiv că erau prea multe de spus ca să mă rezum la un comentariu. Unii își fac bilanțul la final de an, alții la începutul celui nou. Eu mi-l fac când am timp. Nu-i târziu pe 4 ianuarie, nu?

Ce a adus 2018?

A fost un an bun. Nu am ce să-i reproșez. Nu am câștigat la loto (e drept că nici nu prea am jucat), n-am reușit nici să slăbesc (spre rușinea mea), dar 2018 m-a lăsat sănătoasă la final și pentru asta îi mulțumesc.

A fost anul în care m-am apropiat de oameni care nu știam că sunt așa frumoși, dar m-am îndepărtat de cei a căror prezență îmi făcea rău. Am învățat să eu sunt singura responsabilă pentru fericirea mea și am ales să spun mai ușor adio situațiilor sau persoanelor care mă fac nefericită.

Tot în 2018 am descoperit că terapia chiar ajută în cazurile de anxietate și atacuri de panică. Numai că nu am optat pentru terapie pe bani grei, în cabinetul unui psiholog, ci pentru terapia cu un ghemotoc de un anișor care te face să zâmbești la fiecare trei secunde. Minutele petrecute la joacă sunt relaxare totală și motiv de bucurie pentru întreaga zi.

bottegaverde.ro

Am ieșit mai des din casă, am prins puțin curaj să plec și singură (pe jos) fără teama de atacuri de panică (care apar tot mai rar). Am avut parte chiar de două vacanțe. Scurte, dar au fost un pas înainte față de toți anii în care ne-am refuzat vreo ieșire. Două zile la munte și trei la mare.

2018 rămâne anul în care am reușit să ne căsătorim și în fața lui Dumnezeu, după 12 ani de relație și 8 de la cununia civilă. Unii ar spune că verighetele nu schimbă nimic. La noi au schimbat multe. În bine. Ne simțim mai uniți și parcă ne și certăm mai rar. 😛

Pe plan profesional, cu blogul, a mers bine. Când zic asta mă refer și la satisfacția materială, dar și la o mai bună interacțiune cu publicul și o creștere ușoară a traficului. Pentru asta va mulțumesc vouă, cititorilor mei! Mult mai puțin stres și mai puține lacrimi provocate de problemele cu blogul. De când am schimbat hostingul, domnul Mircea Ivan se ocupă de toate porcăriile pe care nu mă pricep eu să le fac. Mulțumesc.

Ce aștept de la 2019?

Este doar un fel de a spune, că aștept de la el. Nu anul aduce lucruri bune sau rele, ci schimbările pe care alegem să le facem sau nu în viețile noastre. Pe scurt, îmi doresc ca finalul lui 2019 să mă prindă la fel ca cel al anului trecut, sănătoasă, liniștită, în compania unor oameni la care țin și care-mi dau o stare de bine.

Pentru că anul trecut am dat greș. anul ăsta nu-mi mai doresc să slăbesc, ci îmi propun să mănânc mai sănătos. Cum spunea și Delia, sper că nu o confund, asta cu slăbitul e o dorință pe care nu o vreau îndeplinită cu riscul de a mă trezi cu cine știe ce diagnostic care să mă distrugă.

Sper ca, în următoarele luni, să ies și mai mult și mai des din casă, pe distanțe mai mari și chiar cu transportul în comun (în care nu am mai avut curaj să urc în ultimii ani). Vreau să ascult mai des muzică, să-mi fac mai des timp pentru mine și lucrurile care-mi plac. Printre ele este și lectura. Nu mi-am fixat un target în număr de cărți sau de pagini de bifat, dar sunt sigură că voi citi mai mult decât în 2018. De la Crăciun până acum deja am citit 4 cărți.

Vreau să dedic mai mult timp familiei, în special soțului meu, chiar dacă asta înseamnă mai puține colaborări și mai puțini bani. Am ajuns la concluzia că anii trec, banii nu sunt niciodată de ajuns și importante, la final, sunt amintirile, momentele frumoase petrecute împreună. Vreau să zâmbesc mai des, să stau mai puțin încruntată, să fac oamenii să zâmbească și le zâmbesc înapoi.

Ceva cu adevărat nou pentru mine, care mereu am sărit repede cu gura când m-a supărat ceva sau cineva, este că mi-am propus să nu mai vorbesc la supărare. Să țin în mine pentru câteva minute, să reanalizez situația și faptele și abia apoi să spun, pe un ton mai prietenos, ce anume nu mi s-a părut în regulă. Am fost mereu acidă, dar mi-am dat seama că asta îmi face rău și mie și uneori și oamenilor și nu toți merită asta.

Vreau un an mai bun, o Cristina mai bună și mai fericită. Nu că nu aș fi fost fericită și până acum, dar mereu e loc de mai bine. Mă voi strădui să merit lucruri bune și frumoase. Nu mai aștept ca binele să mi se ofere pe tavă, ci am înțeles că trebuie să-l construiesc. Pentru că schimbarea începe cu noi, începe din interior.

La tine cum a fost 2018 și ce-ți dorești de la 2019?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 04/01/2019
    Răspunde

    Anul 2018 pentru mine nu prea a fost bun dar sper ca anul acesta sa am mai multa grija de mine si de sanatatea mea care in ultimul timp nu a fost buna deloc.

      • Cristina Dragomir
      • 05/01/2019
      Răspunde

      Daca nu tu, atunci cine? Ai grija de tine!

    • Baicu Carmen Aureliana
    • 04/01/2019
    Răspunde

    Bună si la multi ani! Am avut un 2018 destul de agitat și îmi doresc ca 2019 să mă poarte spre căsuța mult visată.În rest, pentru mine și familia mea , m-am rugat în noaptea dintre ani pentru sănătate!!
    Fie ca speranțele tuturor să se transforme în realitate!

      • Cristina Dragomir
      • 05/01/2019
      Răspunde

      Doamne ajuta! Sanatate sa fie, ca restul le facem.

    • Lisac Raluca
    • 04/01/2019
    Răspunde

    Îţi doresc ca toate dorinţele să ţi se împlinească!Dacă îmi las orgoliul la o parte 2018 a fost un an minunat.Familia a fost sănătoasă; cu exceptia un deces:((Si am stat bine şi am avut de toate.Mulţumesc lui Dumnezeu!

      • Cristina Dragomir
      • 05/01/2019
      Răspunde

      Atunci iti doresc ca 2019 sa fie cel putin la fel de bun ca 2018 si ferit de pierderi de persoane dragi.

  1. Răspunde

    La multi ani, Cristina!
    Sa fie un an asa cum il doresti! ❤
    Mi-am facut si eu o mica lista cu dorinte. Din alea practice. Dar esenta e cam ce ai scris si tu. Mai mult timp cu familia. Sanatate. Sa citesc mai mult daca se poate. Si sa imi pun visurile in practica. Sper ca 2019 sa fie cel putin la fel de bun ca 2018. Macar atat si tot ar fi bine ?

      • Cristina Dragomir
      • 06/01/2019
      Răspunde

      Asta zic si eu – macar sa fie 2019 la fel de darnic precum anul precedent. La multi ani si tie!

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 05/01/2019
    Răspunde

    La multi ani draga Cristina! Superb articolul tau! Mai multa sanatate ,liniste sufleteasca doresc sa-mi aduca noul an.Cel ce a trecut a fost bun nu pot spune dar au fost si momente agitate,stresul a fost un pic la putere ceea ce mi-a dat sanatatea peste cap.Sanatate sa avem ca restul le facem incet,incet.

      • Cristina Dragomir
      • 06/01/2019
      Răspunde

      Acelasi lucru il zic si eu, ca sanatatea este pe primul plan si restul le rezolvam noi.

  2. Nu inteleg de ce ai vrea sa slabesti daca tu te simti ok asa si, mai ales, daca analizele sunt ok si nu ai avut probleme de sanantate?( da, eu spuneam asa). Supararile nu e deloc ok sa le tii pt ca la un moment dat se aduna si ”explodezi”. E bine sa te inveti sa spui pe un ton prietenos tot ce nu iti place, vei castiga mai mult decat vei pierde!

    Iti doresc UN AN MINUNAT! Pup.

      • Cristina Dragomir
      • 06/01/2019
      Răspunde

      Pentru ca surplusul de kilograme este foarte mare si chiar daca problemele nu au aparut inca, vor aparea. La multi ani si sa ne fie bine!

  3. Iti doresc un an 2019 spornic, cu satisfactii sufletesti, materiale si …cam atat, ca e suficient pentru a trai binel! Sa avem sanatate, ca in rest le facem pe toate 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 06/01/2019
      Răspunde

      Stiu si cu ca si cele materiale conteaza, dar unii doar pe ele se axeaza si nu isi dau seama ca vine un moment in care banii nu mai inseamna nimic.

  4. ce mi-a adus 2018? mai multe carti, mai multa interactiune cu fetele din blogosfera, mai multe intalniri, mai multe cadouri, dar si mai multe iesiri. totodata, am simtit munca mea pe blog un pic neapreciata, mai ales in a doua parte a anului, dar sper sa remediez asta. am avut insucces pe plan profesional, dar sper sa rezolv. ce-mi doresc de la 2019? sa ma linistesc odata pentru totdeauna pe plan profesional si sa gasesc un loc in care sa fiu multumita financiar, ca aici e beleaua mare. cam asta e dorinta mea principala. ah, da, si as vrea si o vacanta in afara tarii, mai departe, macar de 2-3 zile

      • Cristina Dragomir
      • 07/01/2019
      Răspunde

      sa fii sanatoasa in primul rand ca sa poti lupta pentru dorintele tale. Sa stii ca aia cu subaprecierea muncii o mai simt si eu, dar doar noi suntem de vine, oricat de dur suna.

  5. Sa dea Domnul sa ti se indeplineasca toate dorintele atat pe plan profesional cat si personal. Si sanatatea e cea mai importanta, vad pe pielea mea. De sarbatori m-am simtit cam rau, banuiesc ca am avut cateva atacuri de panica ce m-au lasat molesita si cu teama zile bune. Acum ma simt mai bine si am ajuns la concluzia ca mai bine sanatos, degeaba slab si bolnav. Asa ca, e important sa mancam sanatos, restul vine de la sine.
    La noi nici anul asta nu a inceput prea bine. Am aflat de Craciun, ajungand la urgente ca piciul sufera de hernie inghinala asa ca saptamana care vine il operam. Stres, mult stres…operatie, anestezie generala, plus ca acum e si racit. Asa ca de la anul aceesta nu-mi doresc decat sanatate, restul vin de la sine.

      • Cristina Dragomir
      • 07/01/2019
      Răspunde

      Of, imi dau seama ca se cam aduna toate si e naspa, dar consoleaza-te cu gandul ca sunt si belele mai grave. Sanatate si tie si micutului, Cris!

  6. Răspunde

    La multi ani si un 2019 sa iti iasa toate astea! pana la urma, nu anul aduce ci noi le facem, e suficient sa iti doresti cu adevarat ca se si deschid drumurile si pashii.

      • Cristina Dragomir
      • 07/01/2019
      Răspunde

      La multi ani si sa ne auzim cu bine si in 2020. AI perfecta dreptate.

  7. La multi ani Cris si un an plin cu sanatate si zambete sa ai! Acelasi lucru mi-l doresc si mie, pentru ca in 2018 mai mult ca oricand mi-am dat seama ca atata timp cat nu avem de a face cu o boala care ne ameninta viata si ne schimba traiul de zi cu zi, le putem duce toate. Eu imi doresc in 2019 si mai multe calatorii, pentru ca ele sunt slabiciunea mea si mai multe poezii scrise de mine, intr-un cuvant vreau inspiratie.

      • Cristina Dragomir
      • 08/01/2019
      Răspunde

      Iti doresc un an 2019 asa cum il visezi! Sanatate si inspiratie!

    • Anda Stanciu
    • 07/01/2019
    Răspunde

    Anul 2018 a fost unul bunicul,sper ca anul acesta să fie unul si mai bun

      • Cristina Dragomir
      • 08/01/2019
      Răspunde

      Sa dea Doomnul sa avem un an usor!

  8. Pusesem intrebarea pe Facebook pentru că nu am avut timp să fac postarea pe blog, dar o fac, chiar dacă mai tarziu.
    2018 a fost un an bun, cu multe colaborari, carti citite, vacante si amenajarea unei parti din casa care astepta de 3 ani 😀
    2018 a fost anul in care am cunoscut oameni puternici care mă inspiră.
    2019 va fi anul cu multe provocari. Mi-am propus să învăț, să fie anul în care mă ocup de mintea mea. Sper să și reusesc.

      • Cristina Dragomir
      • 09/01/2019
      Răspunde

      Sa fii sanatoasa si sa reusesti ce ti-ai propus pentru 2019!

    • Maria Aghinitei
    • 10/01/2019
    Răspunde

    LA MULTI ANI SI INDEPLINIREA DORINTELOR ! Anul 2018 mi-a adus o nepotica frumoasa si o sanatate stationara. Imi doresc ca in 2019 sa avem toti din familie sanatate,ca-i mai buna decat toate!

      • Cristina Dragomir
      • 10/01/2019
      Răspunde

      sanatate si sa va traiasca nepotica!

  9. Răspunde

    2018 a fost un an bun pe mai toate planurile, dar 2019 a inceput prost de tot. M-am certat cu scumpul meu sot de 2-3 ori destul de tare ca nu prea sunt de acord cu alegerile lui, am si niste probleme de sanatate care m-a dat un pic peste cap si … per total … nu ma laud cu nimic momentan.
    Imi doresc sa fiiu sanatoasa, atat eu cat si toata familia mea

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2019
      Răspunde

      Hai zuzi, certurile cu sotul sunt la ordinea zilei. Ma faci sa rad ca moi aproape divortam cateodata si, peste cateva ore, ne pupam ca prostii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares