5 sfaturi de îngrijire pentru un păr îndreptat zilnic cu placa

par indreptat cu placa

Iți place să ai părul drept și, prin urmare, ești dependentă de utilizarea plăcii de păr? Dacă o folosești de multă vreme, probabil că deja ai remarcat că părul tău trece prin niște schimbări. Dacă ai descoperit acest aparat de styling de curând, vei face curând cunoștință cu efectele adverse ale folosirii sale. Vârfurile uscate și despicate, firul subțiat și fragil, mâncărimile scalpului și căderea părului sunt câteva dintre ele. Nu apar la toată lumea. Depinde de cât de des folosim placa de păr, la ce temperaturi, ce tip de placă, cum avem grijă de păr înainte și după îndreptare. Putem evita aceste probleme, urmând câteva sfaturi.

Alege cu grijă aparatul de îndreptat

Cel mai important sfat de îngrijire pentru un păr îndreptat zilnic cu placa este să alegi foarte atent aparatul de îndreptat. Se găsesc plăci de păr de tot felul, perii simple sau perii clește pentru îndreptat părul. Unele usucă prea tare firul de păr și îl distrug în timp. Altele îl ard de la primele utilizări.

A fi bine să te orientezi spre o placă de păr de genul celor de aici, cu tehnologie Thermoprotect. Așa te asiguri că nu pui pe părul tău un aparat care riscă să se supraîncălzească și să-l îndrepte cu riscul de a-l arde. Oricum, îndreptarea la temperatura maximă de care dispune placa de păr trebuie evitată.

Mai multe despre cum să alegi placa de păr potrivită pentru tine poți citi în acest articol.

Hrănește-ți părul în mod corespunzător

Prin îndreptarea cu placa, părul își pierde treptat strălucirea, elasticitatea, aspectul hidratat, mai ales dacă nu are parte de îngrijire suplimentară. Nu mai este de ajuns să șamponezi și să aplici un balsam. Părul are nevoie de ceva în plus. Cele mai bune și mai sigure sunt măștile de păr și nu neapărat cele scumpe, din comerț, ci cele făcute în casă din ingrediente naturale.

Caută printre aceste măști pentru păr făcute în casă pe acelea care se potrivesc tipului tău de păr și nevoilor sale, aplică-le de câteva ori pe lună și vei evita multe neplăceri!

Nu îndrepta părul când este ud

De ce să-l mai usuc cu uscătorul, când pot veni direct cu placa de păr și obțin și uscare și îndreptare? Așa gândesc unele doamne. Este total greșit să îndreptăm părul atunci când este ud. Procesul va dura mai mult și va fi nevoie să treci de mai multe ori cu placa peste aceeași șuviță. Asta înseamnă expunere îndelungată la temperatură ridicată. În plus, aspectul imediat nu va fi unul foarte plăcut. Specialiștii spun că apa din firul de păr nu are timp să se evapore lent și au loc niște mici explozii care distrug cuticula firului de păr.

Folosește un produs cu protecție termică

Un păr îndreptat zilnic cu placa are nevoie de protecție termică. Pe piață se găsesc multe produse de acest tip, de la cele sub formă de ulei sau cremă, până la cele spray sau spumă. Trebuie să alegi unul potrivit tipului tău de păr. Cel ma bine ar fi să ceri sfatul unui stilist pentru asta. Aceste produse au menirea de a reduce deshidratarea părului și a preveni degradarea specifică coafării la temperaturi ridicate, păstrând un aspect sănătos.

Aplică un produs hidratant după îndreptare

Misiunea ta nu se termină după ce ai terminat de îndreptat părul. Pentru unele persoane singura grijă după ce au obținut un păr drept este să aplice fixativ. Pentru un păr mai sănătos, mai frumos, mai rezistent, după îndreptare se recomandă utilizarea unui produs hidratant sub formă de ulei sau ser.

Nu e greșit să folosești instrumentele de îndreptat părul, dar de prefera ar fi să nu o faci chiar zilnic și să acorzi îngrijirea suplimentară care se impune. Când folosești corect o placă de păr bine aleasă și îți faci timp să aplici 3-4 măști naturale pe lună, părul rezistă altfel.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 25/04/2019
    Răspunde

    Nu prea mai am timp sa îmi îndrept parul, dar voi ține cont de sfaturile tale atunci când o voi face

      • Cristina Dragomir
      • 04/05/2019
      Răspunde

      Sau el poti da mai departe pentru cei care o folosesc.

  1. spre norocul si fericirea mea, nu ma mai confrunt cu probleme de genul de cand m-am tuns 😀 nu mai am ce sa indrept 😀

      • Cristina Dragomir
      • 04/05/2019
      Răspunde

      Sa stii ca te invidiez pentru ca iti sta asa bine cu parul scurt. Eu as arata ca naiba.

    • Valeria Chertes
    • 25/04/2019
    Răspunde

    Nu mi-am îndreptat părul niciodată.

      • Cristina Dragomir
      • 25/04/2019
      Răspunde

      Nici eu nu o fac des.

  2. E greu sa stai departe la cat de frumos arata parul intins. Daca placa e de calitate si respecti macar jumate din sfaturi, eu zic ca e ok :))

      • Cristina Dragomir
      • 04/05/2019
      Răspunde

      Ce pacat ca nu exista solutii naturale sa avem parul ala perfect neted fara placa, nu?

      1. Ploaia :)))

    • mihaelanistor
    • 27/04/2019
    Răspunde

    Eu folosesc mereu un ser pentru protectie termica si masca nu lipseste la fiecare spalat pe cap, desi imi fac parul mereu cu placa sau cu ondulatorul, parul este sanatos.

      • Cristina Dragomir
      • 04/05/2019
      Răspunde

      Parul tau chiar arata super bine, asa ca asteptam un articol cu mai mult sfaturi din partea ta.

    • albusteluta
    • 01/05/2019
    Răspunde

    Eu nu-l indrept zilnic dar ori de cate ori ma spal la par aplic placa pe el, ba il ondulez , ba il indrept. Si cat de mult aplic produse de protectie tot am nevoie de masti pentru ca pana la urma caldura asta excesiva tot il distruge din pacate.

      • Cristina Dragomir
      • 03/05/2019
      Răspunde

      si soarele si vantul il usuca, asa ca nu e asta un motiv sa nu mai folosim placa sau uscatorul. Doar ca e nevoie de mai multa atentie la ingrijire.

  3. Răspunde

    Eu cred ca tu ai stiut ca mi-am luat de curand placa pentru indreptat parul si ca acum sunt in cautare de informatii pentru a o folosi corect :))
    Foarte fain articolul tau! Multe lucruri nu le stiam si am facut deja ceva greseli cum ar fi uscatul parului cand e ud. 🙁
    Noroc ca nu am ”calcat stramb” decat de vreo 2 ori. Acum trebuie sa imi caut produsele despre care vorbesti tu in articol ca sa mai am curaj sa o folosesc 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 03/05/2019
      Răspunde

      Nu trebuie sa fie foarte scumpe. Sunt unele chiar ieftine si de efect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares