2 recomandări utile pentru bloggerii începători

2 recomandări utile pentru bloggerii începători

Chiar mă săturasem să prezint lumea asta numai în negru, să vorbesc doar despre dezamăgiri din partea oamenilor. Recunosc că și eu sunt genul de persoană care vede mai degrabă jumătatea goală a paharului, dar de foarte multe ori parcă și Universul se încăpățânează să-mi scoată în cale specimene care să mă stimuleze în acest sens. Am zis de multe ori, nu întotdeauna. Se mai întâmplă să dau și peste oameni buni, oameni asemănători mie, capabili să dăruiască o parte din timpul și cunoștințele lor cuiva care are nevoie de ele gratuit. 

De data asta este vorba despre o problemă pe blog. N-am să intru în detalii tehnice, dar era ceva ce nu-mi dădea pace, ceva ce eu nu știam să fac. Din păcate, nu prea am prieteni care să se priceapă la asta, iar prin locurile pe unde am cerut vreun sfat, m-am lămurit că indicații gratuite nu se înghesuie nimeni să dea. Exagerez iar când zic nimeni. Mai sunt și oameni bine intenționați, dornici să ajute fără să caute un folos material în asta. Pe unul dintre ei l-am descoperit aseară târziu pe grupul de Facebook Școala de Blogging și îi mulțumesc mult pentru că m-a ajutat. Cine s-ar fi așteptat să primească răspuns la o întrebare sâmbătă seara? Eu nu. Asta era prima mea recomandare pentru bloggerii începători – grupul Școala de Blogging.

N-am să dau numele acelui domn pentru că nu cred că e normal să fac asta fără acordul lui. Bloggerii se pot înscrie în grupul către care am lăsat link mai sus. Dânsul este în grup și, dacă vă poate ajuta cu ceva, sunt sigură că o va face. Promit să ajut și eu, dacă mă pricep. Pe lângă posibilitatea de a fi ajutați în rezolvarea unor probleme care vă depășesc, grupul este o sursă sigură de informații utile din domeniul nostru de activitate – blogging-ul.  Nu doar domnul respectiv s-a dovedit a fi săritor fără a-mi spune direct cât mă costă un serviciu sau 5 minute investite în mine. Și o tipă super drăguță mi-au sărit în ajutor – Mădălina. Mulțumesc mult!

Da, e al naibii de greu să ai un blog. Am mai zis-o. Nu e suficient să scrii. Trebuie să înveți multe lucruri din mers. Nu e greu să înveți, dar e greu să înveți pe cont propriu, fără ajutor. Ajutorul costă de obicei și aici vine a doua recomandare pentru bloggerii aflați la început de drum: pentru cei care sunt în căutare de găzduire pentru blog, de o firmă care să-i și ajute cu diverse chestii la care nu se pricep în administrarea blogului am un pont – Gazduire Enterprise.

Nu știi cum să faci o setare în WordPress, cum să schimbi ceva în aspectul blogului, cum să-l faci să se încarce mai rapid, cum să instalezi un plugin sau să pui un banner în sidebar? Te ajută ei. Nu vreau să zic eu mai multe, pentru că ideea nu e să fac reclamă, ci să vă arat că se poate și altfel.

Știu multe bloggerițe care au fost ajutate adesea de cei de la Gazduire Enterprise, ajutor care nu intră deloc în obligațiile lor și asta v-o spun eu care, de fiecare dată când am întrebat ceva la firma mea de hosting, mi s-a spus că doar un programator mă poate ajuta. Nici măcar un sfat, nici cea mai mică intenție de a te ajuta gratuit. Tu plătești pentru domeniu, hosting și certificat de securitate. Punct. Ce nu ține de ei, nu îi interesează. Uite că pe alții îi interesează și asta face diferența, mai ales pentru bloggeri începători care nu câștigă mii de lei din care să-și permită să plătească tot timpul pentru servicii de programare și mentenanță. De ce să nu te îndrume cineva gratuit, să-ți faci tu singur o setare,  în loc să dai bani cuiva pentru asta?

Sper să-ți fie măcar puține utile informațiile din articolul de azi, colegule blogger. Te aștept în grupul mai sus menționat, să ne sfătuim și să ne ajutăm reciproc. 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anda Stanciu
    • 19/02/2018
    Răspunde

    Mulțumim de informații

  1. Eu sunt varza la capitolul tehnic. Si nici nu dispun de sume mari de bani pentru a apela tot timpul la cineva sa ma ajute. Stiam ca sunt si oameni dornici sa ajute si fara bani, desi..mai rar in ziua de azi.
    Eu cred ca stiu la cine te referi si ma bucur ca fac si eu parte din grupul Scoala de Blogging. Au sfaturi utile pentru bloggeri si acum stiu unde sa apelez cand nu dau de cap unei probleme legate de blog.
    Oricum, articolul tau vine in ajutor colegilor bloggeri aflati la inceput si care nu stiu incotro sa intrebe.

    1. Cand imi aduc aminte cate nopti am plans eu acum 5-6 ani, ca nu stiam sa fac anumite lucruri…

    • Valeria Chertes
    • 19/02/2018
    Răspunde

    Am citit cu drag articolul tau.

    1. Multumesc.

  2. Răspunde

    Eu sunt inscrisa in grupul asta, dar din fericire pentru mine nu am avut pana acum probleme grave cu blogul, doar de pus bannere si alte lucruri ce tineau de setari si HTML si de fiecare data m-a ajutat Ioana Radu, careia nu am cuvinte sa-i multumesc. Nu ma pricep deloc la partea tehnica si stiu ca e rau, dar imi cam prind urechile cand incerc sa invat. Drept dovada anul asta m-am apucat de un curs gratuit WordPress in speranta ca mai invat cate ceva.

    1. Ioana e fata de milioane, o stim cu totii. mereu sare in ajutorul cui are nevoie. Unde faci gust gratuit de wordpress? sa ne zici si noua.

  3. Răspunde

    MMmm da …. eu am iesit din grup de mai bine de o luna. Nu pot …. nu pot sa fiu IN.
    Ma bucur ca acolo ai gasit persoane care te-au ajutat. Ma bucur ca ai reusit sa-ti rezolvi problema si am aflat si eu ca o problema se rezolva cu bani! Nimeni nu vrea saun u poate sa te ajute gratis pentru ca timpul costa bani. Asa mi s-a mai zis

    1. Stiu de ce ai iesit din grup. Stii ca si eu am avut ceva de obiectat la momentul cu pricina, dar acum nu mai sunt la fel de convinsa ca lucrurile au stat cum au spus X si Y.

    • Roman Nicoleta
    • 19/02/2018
    Răspunde

    Mă bucur că te a ajutat!

    1. Am scutit niste bani. Si eu ma bucur.

  4. Răspunde

    Timpul costa bani, insa Razvan si Ivan mereu si-au rupt o particica din el pentru mine. Eu nu am cuvinte sa le multumesc. Nu doar pentru faptul ca am parte de gazduire gratuita, ci pentru sprijinul oferit de fiecare data cand am avut nevoie. Si crede-ma ca le-am consumat enorm de mult timp pentru ca blogul meu sa fie ce este astazi. Ma bucur Cris ca ai rezolvat problema.
    P.S. Cu riscul de a ma fugari din casuta ta virtuala, eu ti-am spus de mult sa te muti la Gazduire Enterprise.

    1. Paracioaso! Am zis ca nu spun numele si l-ai zis tu 😛

  5. Cu Mircea Ivan am si eu un noroc…e un super individ! Razvan de asemenea, e priceput si nu da inapoi daca poate sa te ajute in vreun fel.
    Si eu am hosting la Gazduire Enterprise, nu am avut probleme pana acum. E foarte important sa ai la cine cere un sfat atunci cand te cramponezi de o chichita tehnica, singur mai greu (atunci cand nu te pricepi).

    1. Eu nu pre indraznesc sa strezez oamenii in privat, dar uite ca am primit ajutor 😀

  6. Ce să spun… atât Mircea cât și Răzvan sunt super! Am primit și eu sfaturi și ajutor de la ei!

    1. Deja pune de un fan-club.

    • Vyo Vyoleta
    • 19/02/2018
    Răspunde

    Nu știu dacă am apelat până acum la ajutor din partea acestora, căci nu prea am avut probleme. Doar la TheCon am apelat de vreo două ori.

    1. Si cu Lucian de la ei am mai colaborat si eu.

  7. Răspunde

    Chiar cautam un grup de genul astuia. M-am înscris. Multumiri pentru recomandari. În ceea ce priveste hostingul, mi se par putin cam mari preturile de la Enterprise. Poate ca merita într-adevar investitia, dar pentru bloggeri care chiar scriu si fac din blogging o meserie, sa zic asa… Eu sunt multumita de pachetul pe care-l am la Hostico si pot spune ca m-au si ajutat destul de des.

    1. Sincer, nu m-am uitat la preturi. Acum am vazut ca la gazduire wordpress e ceva de plata, dar nu ma pricep. Oare nu poti lua gazduire normala, web, la 9 lei?

  8. Nu e ușor să fii blogger, zi de zi inveti ceva nou, zi de zi te lovesti de ceva. Dar mie imi place și încerc să învăț cât mai mult. Da, grupurile de pe Facebook chiar sunt utile si merita sa investesti timp sa aduni informatie.

    1. Si nu doar sa aduni, ci sa dai inapoi. Unii doar asta fac – aduna.

    • ghelbere elena
    • 20/02/2018
    Răspunde

    Este o problema care ma depaseste. Nu am blog si nici dorinta de a avea.

    1. E si frumos, dar e si greu…

    • A.C.M.
    • 20/02/2018
    Răspunde

    Nu am cont de Facebook si deci nu pot intra in acest tip de grupuri pentru a solicita ajutor.
    Noroc ca exista google si youtube si pot gasi informatiile de care am nevoie. Dar chiar si asa e foarte greu. Una e sa vezi cum se face ceva si alta e sa faci tu.
    In urma cu cateva zile mi-a picat site-ul. Mi-am schimbat tema blogului si incercam sa creez o tema copil. Am editat un cod gresit si a fost suficient. Am apelat la cei de la hosting si mi-au spus ca nu tine de ei si ca trebuie sa caut un programator. Am simtit ca imi fuge pamantul de sub picioare. 🙁 Am incercat sa ma calmez… mi-am derulat in minte pasii facuti anterior si am reusit sa rezolv problema. Am reusit sa creez si tema copil. 🙂 Dar prin ce amalgam de sentimente am trecut… de la agonie la extaz.
    Cine crede ca e atat de usor sa fii blogger nu stie despre ce vorbeste!

    1. Uite un om care supravietuieste fara Facebook. Zau ca trebuie sa scrii un articol sa ne zici cum de poti respira fara sa postezi online cand o faci!!!!
      Nu vreau sa-mi aduc aminte cate ore de plans am tras din cauza problemelor tehnice de pe blog, carora nu stiam cum sa le dau de cap.

        • A.C.M.
        • 21/02/2018
        Răspunde

        E atat de bine fara Facebook. 🙂 Nu am avut niciodata si nici nu intentionez sa am.
        Cred ca am atins un punct in urma cu multi ani cand mi-am dat seama ca nu am nevoie de validarea nimanui pentru a ma simti bine cu mine si cu viata mea. Prin validare ma refer la un like sau un comentariu.
        Imi amintesc ca in urma cu vreo 12 ani (aveam 20 de ani atunci) eram disperata cu hi5. Cand primeam cate un comentariu era fericire maxima. Era o senzatie de doar cateva minute evident. Apoi trebuia sa mai postez o poza si inca una pana primeam doza aia mica de fericire care consta intr-un amarat de comentariu. Cu trecerea anilor am evoluat, am studiat multa dezvoltare personala si mi-a crescut foarte mult stima de sine. Azi sunt in faza aceea cand nu am nevoie de validarea nimanui pentru ce sunt si pentru ce fac. Sunt asumata si ma simt extrem de bine cu viata mea si alegerile ce le fac.

        1. Dar ca blogger ma gandesc, nu ti-a dat niciodata prin cap sa iti faci cont pentru a-i face o pagina de Facebook?

            • A.C.M.
            • 22/02/2018

            Ma gandeam la un moment dat ca poate ar trebui. Dar mi-a trecut repede gandul. 🙂
            Eu am un blog cu retete si nu e atat de multa interactiune ca pe blogul tau de exemplu.

          1. Da, dar mai ales retetele se cauta si sa stii ca eu zic ca ai atrage ceva public si de pe FB.

            • A.C.M.
            • 23/02/2018

            Nu stiu ce sa spun. Stiu ca ai dreptate dar nu stiu inca daca sunt pregatita. Sunt destul de limitata cu timpul…
            Dar ma mai gandesc. Oricum, am nevoie de continut. Mai am de lucru. 🙂
            Multumesc pentru sugestie.

          2. Din punctul asta de vedere nu te contrazic. Continutul este de baza. Daca scrii constant si bine, Google te ajuta mai mult decat Facebook.

  9. Răspunde

    Eu am gazduirea la Gazduire Enterprise si de cateva ori, cand mi-am prins urechile, atat Razvan, cat si dl Ivan mi-au dat sfaturi si m-au ajutat cand am avut nevoie. E un grup foarte frumos si de ajutor!

    1. De-asta am simtit si eu nevoia sa multumesc.

    • Cosmin
    • 31/05/2018
    Răspunde

    A fost un timp cand ajutam pe cei noi sa treaca de pe free pe propriu din buzunarul meu. Faceam asta doar ca sa primesc experienta si in acelasi timp sa nu cheltui banii aiurea. Nimeni nu ma mai baga in seama acum… toti sunt sus acum… e greu sa iti aminteasca. Continui sa fac acest lucru pentru ca inca cred ca nu am experienta. Am revenit acum in blogosfera si sper sa fiu bine primit! Succesc si tie 😛

    1. asa sunt oamenii: uita repede cand le faci un bine. Fa-le rau si te vor tine minte si in viata de apoi! Mult succes cu blogul si inspiratie maxima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares