Un punct. O gaură. A fost măseaua mea…

poze haioase cu dinți

Bine ai venit la un nou articol din categoria să nu faci ca mine. Pe același principiu cu îndemnul să faci ce spune popa, nu ce face el. Nu vorbim noi mereu despre prevenție și mă dau eu mare și tare, îndemnându-vă pe voi să mergeți la medic la timp? Ba da. Am făcut eu asta? Nope. 🙁

Îmi curăț destul de bine dinții și nu am mai avut de multă vreme nevoie de o obturație de canal. Plomboaie și plombițe am, dar nervișorii au rămas pe poziții. Până acum. Unul dintre molarii mei a dat niște semnale dureroase anul trecut, dar n-au fost de durată. Mi-am zis, cum zice românul, că o fi de la curent sau… Dumnezeu mai știe de la ce. Și de atunci a mai durut doar rar, când mestecam alimente mai tari.

De Crăciun, m-am pomenit că mă doare. Destul de tare, dar a cedat cu un analgezic. La câteva zile, durerea a revenit. După Anul Nou, am pus mâna pe telefon și am sunat la Cris Smile să-mi fac programare. La prima consultație, ne-am prins unde durea, că am uitat să vă spun că nu reușeam clar să localizez durerea. După radiografie, treaba a fost foarte clară. La suprafață, măseaua avea un mic punct negru. În interior, era varză. Cred că mai mult de o treime era cariată și nervul foarte supărat. Nu e de mirare că în ultima perioadă nu mai puteam mesteca mare lucru pe partea aceea.

Partea și mai proastă este că această carie nu era în mijloc, ci pe lateral. Afectase atât de mult peretele dintelui, că a căzut și acesta în momentul în care s-a început curățarea cariei. De nerv nu s-a putut atinge nimeni, în aceasta a doua sesiune, pentru că mă durea foarte tare, cu toată anestezia care-mi fusese administrată. Diagnostic pulpita nu-știu-cum. Curățat bine, pus pansament și făcut programare pentru scos nervul.

Acum urmează obturație de canal în vreo 2 ședințe, apoi ne vom distra cu pus pivot și coroană. Distracție și financiară și de toate felurile. Că așa îți trebuie când un dinte îți dă semnale că nu-i e bine și tu îl ignori că nu ai timp, că nu ai bani, că nu se vede nimic, că nu doare la periaj. La ce era acolo, să-i mulțumesc Cerului că nu am ajuns să mă tăvălesc de dureri de Sărbători!

Și să știți că la dințolog am fost. Ultima data în mai, anul trecut. Dar nu s-a văzut nimic, că v-am zis că abia în ultimele luni apăruse un punctuleț super mic, ca vârful unui ac, pe măsea. Nici eu nu am zis atunci că m-ar deranja ceva tare, ca să-i dea medicului prin cap să mă trimită la radiografie și rezultatul este cel de azi. Un mic punct negru care ascundea o gaură mare în molar. Și-acum îmi iau adio de la el și mă pregătesc să dau vreo 1500 de lei ca să-mi pună un molar născut în laborator.

Bun început de an! Nu că mă plâng. Am fost învățată să zic întotdeauna Doamne ferește de mai rău. Asta e, nu e un capăt de lume că îmi pun o coroană, dar am vrut să scriu despre experiența mea pentru că nu mi se pare corect ca noi, bloggerii, să dăm doar sfaturi sau să scriem despre ce bun este un produs sau altul și să nu vorbim despre problemele și greșelile noastre din care voi puteți învăța ceva.

Sunt sigură că nu sunt nici primul, nici ultimul om care ignoră o durere mică de dinți. Când vă doare ceva, să vă gândiți că o radiografie și o plombă se rezolvă în două ședințe, cu 250 de lei. Eu acum am de făcut vreo de 6 vizite la stomatolog și de dat bani pe bune. Vreți să ajungeți în situația asta? Faceți ca mine! Chiar dacă nu se vede nimic, chiar dacă nu doare când periați sau folosiți ața dentară, orice durere sau jenă care reapare trebuie investigată la timp.

Contact Cris Smile

Giulesti

Telefon: 0376 44 81 51

Adresa: str. Boisoara, nr 10-12, sector 6,
Bucuresti (la 200m de Maternitatea Giulesti)

Email: giulesti@cris-smile.ro

Rahova

Telefon: 0376 44 81 51

Adresa: Strada Malcoci nr.2, bloc 36,
sc.B, ap.59, sector 5, Bucuresti

Email: rahova@cris-smile.ro

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Pe mine ma suna de la cabinet sa imi aminteasca sa mai trec pe la ei :)) Faza e ca in ultimii doi ani inventam tot timpul de scuze…apoi mi-am rupt o masea si ma jena destul de tare asa ca am fost nevoita sa dau ochii cu dentistul..Mi-a tinut morala mai ceva ca mama..desi speram sa scap repede,cu o singura plomba…ce sa vezi? a fost nevoit sa imi puna 4 coronite x 200 de euro + plombe si alte reparatii. Aveam infectii la 2 masele samd. Aproape terminasem cu dantura cand, ce sa vezi, am ramas insarcinata :)) A zis ca ma suna doar pentru detartraj apoi, continuam dupa ce termin cu alaptatul. Dar, ghici ce? nu am fost la detartraj…am gasit pe net metode naturiste :)))) La anu’ cand ma duc, nici nu vreau sa imi imaginez cate o sa mai am de reparat. Acum na, eu am o scuza cu vizita la dentist, dar tu nu mai face ca tine :))

    • Diana Ion
    • 05/02/2019
    Răspunde

    Daaa…cunoaștem. Și eu am pățit la fel. Un punctuleț mic, micuț…am zis că mai poate aștepta…că luna asta nu am bani, luna următoare trebuie să le iau nu știu ce la fete…și uite așa până când am ajuns la dentist și era durere în interiorul măselei ☹

    • Anghelina Irina
    • 05/02/2019
    Răspunde

    Mda…saptamana viitoare ajung și eu.Și eu am pățit la fel ca tine,un firicel negru deasupra și înăuntru crater.După a doua sarcina m-am pricopsit cu câteva carii dar le tratez

    • Valeria Chertes
    • 06/02/2019
    Răspunde

    Si eu va trebui sa merg cat mai curand ca ma cam sacaie un dinte.

  2. nu mai imi zice! eu am fost anu trecut pentru ca ma durea cand mestecam pe el. si a reusit sa imi puna plomba, dar tot era jale cu durerea la contactul cu alimente. mi-a zis ca face tot posibilul sa imi salveze nervul, dar au ajuns la concluzia ca nu prea e alta cale. crezi ca m-am mai dus? da de unde. evit cat pot maseaua aia si stau cuminte. ca nu vreau sa raman fara nerv!

  3. Răspunde

    Ce chestie! Da, chiar ca nu dai importanta la asa ceva! Dar vorba ta, se poate si mai rau de atat insa da, trebuie sa avem grija de noi, clar.

  4. Yep, nici eu nu sunt in masura sa dau sfaturi. Ca am neglijat mult timp dintisorii…desi i-am plombat inca de pe la 16 ani ( ca deh..si genetica isi spune cuvantul ) , plombele au cazut si nu s-au mai putut salva maselele. Si eu am o masea careia i-a cedat peretele si la fel ca tine trebuie sa punem pivot si imbracata..momentan doctorita mi-a pus o plomba provizorie, si merg peste 2-3 luni sa terminam lucrarea. Am optat pt aceasta solutie fiindca tocmai ce am imbracat 2 dinti si m-a costat toata lucrarea vreo 2500 lei, asa ca e cam gaura in buzunar :d

  5. Ideal ar fi sa mergem la control la fiecare 6 luni, doar ca mergem cand ne doare. Anul acesta sper sa ajung mai des la dentist si sa imi fac un obicei din asta.
    Iti doresc multa rabdare si putere de a trece peste durere si disconfort.

    • Nicolae Claudia
    • 07/02/2019
    Răspunde

    Din pacate pana nu ne doare, nu ne lasam dusi catre stomatolog. Eu merg anual doar pentru detartraj, dar in rest..doar cand ma doare ceva.

    • Lamiita Petre
    • 08/02/2019
    Răspunde

    Nici nu vreau sa ma gandesc la ce ma asteapta. In ultima perioada relativ scurta mi s-au distrus si mie premolarul si inca un dinte de langa el. De ce nu m-am dus la medic? Din N motive, mai principale fiind cel financiar si din alte motive medcale. Acum este iarna, ma afecteaza, este epideia asta de gripa si as fi supusa la risscuri foarte mari. Poate in primavara, lucrurile vor sta mai bine. Dar, daca mergeam de la primele semne pe care le-am avut nu as fi ajuns aici.

  6. Răspunde

    Cred ca a trecut mai bine de un an de cand n-am mai ajuns la un stomatolog. Am sa imi fac timp sa ajung si eu pentru ca nici la mine nu este tocmai roz

      • Cristina Dragomir
      • 19/02/2019
      Răspunde

      eu m-am ales cu surpriza asta in mai putin de 9 luni de la ultima vizita. Pentru ca nu s-a vazut nimic si radiografie panoramica nu am facut anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares