Film de văzut – Drumul unui câine către casă

A dog's way home - Drumul unui câine către casă

Văzusem trailerul la filmul acesta – Drumul unui câine către casă/A dog’s way home – prin noiembrie și mi-am zis că trebuie să-l văd. Sunt îndrăgostită de căței și de filmele de tot felul cu ei, cu atât mai mult când este vorba despre o poveste emoționantă ca cea de care am avut parte ieri. Recunosc că nu aveam așteptări la fel de mari ca de la A dog’s purpose, dar am riscat și… am câștigat.

Drumul unui câine către casă spune povestea unei cățelușe care, după ce născuse sub niște dărâmături și își pierduse mama și frățiorii, fusese adoptată de o pisică. Lucas, un tânăr care locuiește vizavi, o vede, o place și decide să o ia acasă. Îi pune numele Bella și o înconjoară cu toată grija și dragostea de care are nevoie un câine. În schimb, Bella aduce multe zâmbete și căldură, atât lui Lucas și mamei sale, cât și veteranilor din centru în care ajunge în vizită.

Dar în toate filmele trebuie să existe și personaje negative. Un polițist, același care îi ridicase în urmă cu ceva timp și pe mama și frații Bellei, îi pune acum gând rău câinelui lui Lucas. Bella este considerata pitbull, iar rasa aceasta de câini este interzisă în Denver. Ce contează că Bella nu este deloc agresivă?! Omul acela știe că trebuie să scape de ea.

După ce este ridicată o dată și dusă în adăpost și recuperată de Lucas, vine o amenințare clară – la următoarea ridicare de pe stradă Bella va fi eutanasiată. Pentru a evita această situație, Lucas decide să o trimită pe Bella, temporar, la vreo 600 km distanță, în casa unor prieteni. Asta până el și mama lui vor reuși să găsească o altă casă, în afara Denverului, și să o poată aduce pe Bella înapoi.

Deși bine îngrijită și iubită în acea casă, Bellei îi este dor de Lucas și vrea acasă. Are nevoie de omul ei și știe sigur că și el are nevoie de ea. Numai că 600 de kilometri înseamnă mult. Un drum plin de peripeții, de aproape doi ani. Asta stă între Bella și Lucas. Un drum pe parcursul căruia Bella va dovedi cu fiecare ocazie câtă dragoste și spirit de sacrificiu există într-un câine.

Nu vă dau mai multe detalii, ci vă trimit să-l vedeți. Să vă luați și niște șervețele cu voi, cei care sunteți iubitori de căței, ca nu cumva să va ia lacrimile pe nepregătite! Vi se va rupe sufletul să o vedeți în adăpost, așteptând să fie salvată, veți plânge de furie când un stăpân gonește un câine care i-a salvat viața, veți plânge de fericire când Lucas și Bella se vor îmbrățișa din nou, după doi ani.

Drumul unui câine către casă este genul de film după care te duci acasă, îți iei câinele în brațe, îl strângi cât poți tu de tare și-i spui că-l iubești și că nu ai suporta să-l pierzi vreodată. Este emoționant, iar câinele din rolul Bellei este adorabil. Câinii sunt ființe minunate. Mult mai bune decât oamenii. Filmul e film, dar știm cu toții de cazuri în care câinii se întorc acasă de la distanțe mari, vedem anunțuri de câini pierduți care, deși ajung în familii care-i îngrijesc și iubesc, se simt nefericiți pentru că le este dor de oamenii lor.

Singurul lucru care s-ar putea să nu vă placă (nu mi-a plăcut nici mie) este apariția acelei pume care este realizată puțin cam nasol pe calculator. Se vede clar că e un desen animat pe lângă Bella, dar în rest, vă garantez că filmul merită văzut.

Ați văzut până acum alte filme cu căței? V-au plăcut?

sursă foto – captură de ecran YouTube

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 06/02/2019
    Răspunde

    Trebuie să îl vad❤

    • Valeria Chertes
    • 06/02/2019
    Răspunde

    Mi-as dori sa-l vad.

  1. Răspunde

    vreau si eu sa-l vad neaparat, si celelalt mi-a placut la nebunie!

    • Anda Stanciu
    • 06/02/2019
    Răspunde

    Nu l_am vazut

  2. Răspunde

    Pare dragut si cred ca mi-ar placea si mie. E la cinema sau unde as putea sa il vad? 🙂

  3. Da, imi plac filmele cu catei. Imi vin in ajutor recomandarile tale caci mi-am propus sa vad mai multe filme in perioada asta.

  4. Am vazut cateva filme frumoase cu catei si intotdeauna s-a terminat cu lacrimi, cred ca asa va fi si cu acesta, asa ca il voi viziona singura, sotul sigur nu vrea sa-l vada.

  5. Răspunde

    Iubesc animalele, atat catei cat si pisicile. Nu am vazut filmul,dar dupa triller sunt sigura ca mi-ar placea sa il urmaresc. Chiar am sa il caut

    • Nicolae Claudia
    • 07/02/2019
    Răspunde

    Foarte emotionant filmul. Nu stiu daca il pot vedea acum.

  6. deci m-a busit plansul din trailer. nu cred ca vreau sa stiu cum o sa plang cand o sa vad filmul. oricum aki a cea mai importanta fiinta pentru mine, d-apoi sa mai vad si asa ceva… offff…..

  7. Răspunde

    Nu degeaba se spune ca prietenul cel mai bun al omului este catelul sau. Sunt convinsa ca este un film pe placul meu si abia astept sa il vad impreuna cu fetele, care apropo iubesc foarte mult animalele!

    • Lamiita Petre
    • 08/02/2019
    Răspunde

    Pffff… uite ca aam uitat, am vazut zilele astea o reclama la tv la un film cu catei, dar nu mai stiu nici pe ce pogram, nici cand. Daca aflu exact te anunt.

  8. Nu l-am vazut, dar cred ca as plange la el. Greu, greu! Stiu ca productiile de genu’ care au in centru necuvantatoare, caini cel mai adesea, sunt emotionante la maxim. Chiar mai emotionante si mai sugestive decat alea unde doi se despart, se impaca, se despart si apoi decid totusi sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti.

  9. Răspunde

    Ce rasa este câinele ? Îmi doresc de mult aceasta rasa

      • Cristina Dragomir
      • 19/02/2019
      Răspunde

      Buna, nu am nici cea mai vaga idee.

    • Niscoveanu Simona
    • 15/01/2020
    Răspunde

    Adevărat, „sunt ființe mai umane” ca unele persoane, cățeii! Vreau sa aibă în viitor, un cățeluș /prieten și fetita mea ❤️ am văzut multe filme cu aceste minunății, sunt emoționante, mai ales dacă iubești cățeii!

      • Cristina Dragomir
      • 19/01/2020
      Răspunde

      niciodata nu plang la dramele care au in rol principal oameni, dar mereu ma jelesc la dramele cateilor (filme si realitate).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares