Serial de văzut – The Enemy Within

The Enemy Within

In căutarea unui noi serial pentru weekend-ul care vine? Ai nimerit la fix. Azi îți spun pe scurt despre ce e vorba în serialul american The Enemy Within, ce mi-a plăcut la el și de ce îl recomand. Este un serial nou, din 2019, un serial care o are în rolul principal pe Jennifer Carpenter, pe care am remarcat-o în Dexter și de care mi-a plăcut destul de mult, chiar dacă nu este una din actrițele care dau pe afară de frumusețe. Ea a fost motivul pentru ca am decis să mă uit la acest serial.

Personajul jucat de Jennifer Carpenter, Erica Shepherd, era director de operațiuni la CIA când a fost arestată. Motivul? Ea a divulgat numele unor agenția CIA unui terorist rus pe nume Mikhail Tal. Agenții aceia au fost uciși. Erica este acum în închisoare, execută o pedeapsă pe viață, într-un regim foarte strict, izolat. Totul până ce Tal lovește din nou și un agent FBI, Will Keaton (interpretat de Morris Chestnut), decide să o implice pe Erica în investigații, ea fiind cea care i-a vândut informații lui Tal, dar și cea care îl cunoaște cel mai bine și știe cum lucrează.

Erica se dovedește foarte deșteaptă și pricepută în ceea ce face. Duce FBI-ul mult mai aproape de prinderea lui Tal. Pe măsură ce face asta, ni se dezvăluie, prin flashback-uri și motivele pentru care ea și-a trădat țara în urmă cu trei ani. Totuși, nimeni nu prea are încredere în ea. Dacă joacă un rol dublu și de fapt lucrează pentru Tal? Ce mai are de pierdut, de vreme ce oricum a fost condamnată? Oricum, de câștigat, nu are nimic. Familia și-a pierdut-o, iar despre negocieri privind eliberarea sau schimbarea regimului de detenție nici nu poate fi vorba.

The Enemy Within are 13 episoade pe parcursul cărora vei afla totul despre Erica Shepherd, despre motivele trădării și ale cooperării sale actuale cu FBI. Crezi că poți avea încredere în ea? Găsești serialul pe Amazon Prime Video. Are nota 7,1 pe IDMB, dar eu cred că merită mai mult. Nici măcar încadrarea la dramă nu mi se pare prea corectă. Mie, una, nu îmi plac dramele. E un film cu multă acțiune, ba chiar și cu unele elemente de thriller. Un lucru e sigur, nu e plictisitor. Uite și trailerul!

Jennifer Carpenter joacă rolul perfect. Actorii lor au un dar pe care puțini de la noi îl au. Sunt atât de credibili! Nu rostesc replici goale. Nici nu e nevoie să le rostească. Transmit atât de multe prin priviri și gesturi. Îndoiala pe care o ai în permanență vizavi de adevărata față a Ericăi Shepherd mai mult de aici pleacă. Te face să treci de la o stare la alta, de la certitudine la incertitudine, de la tendința de a o judeca, la nevoia de a te pune în locul ei și a te întreba ce-ai fi făcut tu dacă… Ce e sigur este că Erica Shepherd a fost un agent CIA foarte bun, atent la detalii, curajos, bun anchetator. Ceea ce altora le scapă nu trece de intuiția, ochii și urechile ei.

Relația dintre ea și agentul Keaton este una specială. De ce? Pentru că lui, mai mult ca oricui, îi e greu să aibă încredere în ea. Logodnica lui era unul din agenția CIA uciși din cauza trădării Ericăi. Sunt împreună în misiunea asta, de prindere a unui temut terorist, dar motivele pentru care îl vor prins sunt diferite.

Sigur că nu este un film lipsit de clișee, iar ideea nu e nici ea vreuna originală, dar mie mi-a plăcut și îmi pare rău că sezonul doi a fost anulat. Pe de altă parte, poate că e mai bine așa, decât să fi mers mai departe doar de dragul de a merge, dar oferind un sezon doi mult mai slab decât primul. Unora s-ar putea să vă displacă imaginea asta de femeie care descurcă totul atât de rapid. În general, și pe mine mă enervează. Numai că Jennifer Carpenter este credibilă. Poate sunt eu subiectivă.

Per total, eu zic să-i dați o șansă pentru că este foarte posibil să vă placă. Are acțiune, spionaj, drame personale, puțină politică, câteva replici haioase și multe replici istețe, dar mai ales doi actori buni care dau viață unor personaje de care vă veți atașa rapid. E clar că e vorba de un dușman din interior, dar rămâne să descoperiți singuri al cui dușman și despre ce interior este vorba în poveste. Cine pe cine spionează? Cine pe cine vânează? Cine pică la final?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Simona Banica
    • 16/10/2019
    Răspunde

    Urmaresc seriale care ma captiveaza si sunt haioase!

      • Cristina Dragomir
      • 16/10/2019
      Răspunde

      deci mergi pe comedii. Aici nu prea am ce sa va recomand.

    • Valeria Chertes
    • 16/10/2019
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandare.

      • Cristina Dragomir
      • 16/10/2019
      Răspunde

      Cu drag!

  1. Răspunde

    Daaa!!! L-am vazut ! Eram nerabdatoare sa apara cate un episod. Minunat serial. Subscriu la recomandare. 🙂

    • Anghelina Irina
    • 17/10/2019
    Răspunde

    Îmi place❤

      • Cristina Dragomir
      • 19/10/2019
      Răspunde

      Ma bucur!

    • Angelica
    • 17/10/2019
    Răspunde

    Îmi place Jeniffer cum joacă deci o să îl urmăresc! Mulțumesc de recomandare!

      • Cristina Dragomir
      • 19/10/2019
      Răspunde

      Vizionare placuta, draga mea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares