5 sfaturi pentru a crește masa musculară repede, dar sănătos

visezi sa ai muschi

Mușchii bine definiți arată bine, nu poate contesta nimeni asta. Nu-i de mirare că, dincolo de dorința de a avea un stil de viață sănătos, mulți merg la sală mai degrabă pentru a-și lucra mușchii și arăta bine. Este varianta cea mai bună pentru persoanele care vor să impresioneze prin pătrățelele de pe abdomen și bicepșii și tricepșii care amenință să rupă tricoul, dar mai ales pentru cei care vor să ia în greutate.

Când ești slab și cea mai mică măsura la blugi stă prea largă pe tine, soluția nu este să mănânci fast-food de 3 ori pe zi, ci să consumi alimente sănătoase, proteine mai multe, și să faci sport pentru a-ți dezvolta mușchii. Rezultatele nu apar peste noapte, dar vin. Atenție la tentațiile pe care ți le pot prezenta unii sau alții, sub formă de steroizi care au efecte adverse destul de… urâte. Dacă vrei ajutor pentru a crește masa musculară repede, te poți orienta spre produse de tipul celor acestor proteine pronutrition.ro. Acestea sunt bune și pentru masă musculară, dar și pentru întărirea imunității. Sunt varianta sănătoasă. Alte sfaturi pentru tine am mai jos.

Consumă mai multe proteine

Proteinele sunt cheia dezvoltării mușchilor. Ele îi hrănesc. Carnea slabă, ouăle, lactatele, alunele, soia sunt cele mai bune surse de proteine. Carnea ar fi bine să fie de pui, de vită sau pește. De la ouă este de preferat albușul, iar lactatele nu trebuie să fie foarte grase. De preferat ar fi zerul. Acesta are conținut foarte scăzut în grăsimi și zahăr, dar cantitate foarte mare de proteine.

Zerul poate fi înlocuit cu succes de aceste proteine din zer. Sunt simplu de dozat și preparat și îți oferă toată gama de aminoacizi necesari dezvoltării rapide și sănătoase a masei musculare.

Nu renunța la grăsimile bune

Faptul că se recomandă carne slabă și proteine luate din zer, mai degrabă decât din lapte, nu înseamnă că grăsimile trebuie scoase complet din alimentație. Din contră, un aport suficient de grăsimi bune este chiar necesar pentru a crește masa musculară repede.

Pune în meniu mai des avocado, ulei de măsline, fructe oleaginoase, semințe de tot felul (în special de in măcinate). Gândește-te că steroizii de care ți-am spus să te ferești acționează mărind nivelul de testosteron în mod nesănătos, iar acizii grași grași saturați (grăsimile bune) fac același lucru, dar fără efecte adverse!

Fă antrenamente mai scurte, dar intense

Mulți dintre amatorii care vor să facă mușchi rapid aleg să stea în sală 2-3 ore pe zi. Specialiștii spun că aceasta nu este cea mai fericită variantă și că sunt de preferat antrenamentele scurte, de maximum o oră, dar foarte intense. Asta înseamnă pauze mici între diverse exerciții și repetări. Contează mai mult intensitatea unui antrenament decât durata lui.

Bea suficientă apă

Nici consumul de apă nu trebuie neglijat în demersul tău de crește masa musculară repede și sănătos. Un organism deshidratat are de suferit mult, inclusiv la nivel muscular. Mușchii conțin 75-80% apă, dacă nu știai. Trage tu concluzia! Plus că apa previne oboseala care poate apărea în timpul antrenamentelor și accelerează arderile.

Oferă-ți odihna necesară

Trasul de fiare și consumul de proteine nu sunt suficiente pentru o creștere vizibilă, rapidă, în masă musculară. Corpul are nevoie și de odihnă. Asta înseamnă relaxare și suficiente ore de somn.

Mușchii nu cresc doar în sală, ci și în perioadele de repaus sau, mai bine zis, mai ales atunci. Studiile arată că aminoacizii sunt transportați în mușchi doar atunci când suntem în stare de repaus. Ar trebui să ai două zile de pauză pe săptămână și să te asiguri că, în zilele de antrenament, nu lucrezi tot timpul aceleași grupe de mușchi.

Sper că ai înțeles deja că ai nevoie de o combinație de antrenamente scurte și intense cu alimentație potrivită și suficientă odihnă pentru a crește masa musculară repede. Te poți folosi și de suplimente, dar atenție ce alegi! Nu face mușchi cu riscul de a-ți deregla organismul!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 26/01/2019
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi.

    • Nicolae Claudia
    • 26/01/2019
    Răspunde

    Bune sfaturi pentru..muschi 🙂

  1. Dintre toate sfaturile tale, eu respectam initial cel cu apa. Apoi am renuntat si la asta. Oricum, ma simt foarte rau de cand nu beau apa suficienta.Se vedea asta si pe piele. Cat despre muschi, uh, m-am tot chinuit sa imi fac abonament la sala, dar prea ploua afara, ori nu era luni, ori nu gaseam echipament roz si uite asa a trecut timpul si am nascut. Momentan nu am voie sa fac sport, dar ma bate gandul sa imi fac niste pachetele dragute pe abdomen. Cand ma voi apuca de sala o sa tin cont de sfaturile tale. O sa iti trimit poze daca nu crezi ca ma apuc de sport 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 31/01/2019
      Răspunde

      Daca te apuci de luni, te cred. Poate te ajut sa gasesti echipament roz.

  2. Trebuie sa fac mai multa miscare si sa beau mai multa apa, proteine consum si incerc sa dorm cat trebuie.

      • Cristina Dragomir
      • 31/01/2019
      Răspunde

      Miscare cred a vei face in gradina.

  3. Răspunde

    Miscare fac, insa apa nu beau suficienta, stiu…si nici somnul nu este atat cat trebuie. De sala…nici nu mai vorbim, nu am timp! Sfaturile tale sunt foarte utile si de urmat pentru o viata sanatoasa!

      • Cristina Dragomir
      • 31/01/2019
      Răspunde

      Mamele active ca tine nu au nevoie de sala.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 27/01/2019
    Răspunde

    Sfaturi bune de luat in seama pentru cei tineri,mai slabuti dar si pentru noi cei mai grasuti,mai de alta etate,multumim.

      • Cristina Dragomir
      • 31/01/2019
      Răspunde

      Conteaza sa fim sanatosi, inainte de toate.

  4. eu mai am de tras pana sa ajung la definirea masei musculare. momentan ma bag cu grasimea pufoasa…

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2019
      Răspunde

      Am vazut ca te-ai puse serios pe treaba. deci nu pot decat sa te felicit.

    • Anda Stanciu
    • 28/01/2019
    Răspunde

    Multumim de sfaturi

  5. Sa stii ca mi-as dori sa am si eu patratete dar problema e ca nu ma pot tine de ceea ce zici tu aici. Mie mi se pare greu de respectat regulile astea, cel putin cu ritmul meu de viata..Stiu ca ar trebui sa tin macar un pic cont de astea, dar na..

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2019
      Răspunde

      esti bine asa cum esti! Nu ai nevoie de patratele, iti zic eu.

    • Anghelina Irina
    • 28/01/2019
    Răspunde

    Sunt prea puturoasa pentru a merge la sala. Apa consum destulă, odihnă cât se poate cu cei mici?

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2019
      Răspunde

      Daca ai copii mici, se intelege de ce nu te mai simti capabila si de sala.

  6. Răspunde

    Despre proteinele din zer vorba si sotul meu. Este oarecum interesat de cresterea masei musculare si a inceput sa mearga si la sala ceva mai des ca pana acum. Sper ca pana la vara sa se vada bine rezultatele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares