Femei cu ceasuri bărbătești vs. bărbați cu ceasuri de damă. 4-0 pentru femei

ceas bărbătesc si ceas de damă

Moda la femei s-a schimbat mult în ultimii ani. Le-am luat bărbaților mai întâi pantalonii, apoi pantofii și, în final, chiar și cravata și papionul. Nu ne ferim nici de accesoriile cu aer masculin. Aici intră și ceasurile pentru bărbați. Tot mai multe doamne și domnișoare, afișează ceasuri bărbătești pe încheietură, la anumite ținute. S-au răzbunat și bărbații atunci când au început să poarte pantofi cu toc (fie el și ascuns) sau au trecut la pantaloni strânși pe fund. Dar unele lucruri nu le pot împrumuta de la femeie. Printre ele – ceasurile. Rar spre deloc vei vedea un bărbat purtând un ceas de damă. Iată și motivele!

Designul

Se știe că bărbații și femeile sunt de pe planete diferite și au preferințe diferite. Dacă pentru o femeie a fost și este o plăcere, o bucurie, să treacă de la rochia delicată la pantalonii bărbătești și de la ceasul ei finuț la unul pentru bărbați, care să transmită forță și încredere, reciproca nu prea este valabilă. Un bărbat purtând un ceas de damă, cu aspect mai degrabă de bijuterie decât de accesoriu, este la fel de vulnerabil și haios ca unul care vine la birou în fustă.

Imaginează-ți cum ar arăta bărbații purtând ceasuri de damă precum cele finuțe de aici! Fluturași, inimioare, forme feminine și explozie de pietricele. Femeilor nu le-a trebuit mult timp să-și afișeze latura masculină. Bărbații mai au drum lung până să nu se mai teamă să și-o arate pe cea delicată în public. Lor le plac ceasurile care arată ca niște tancuri, mașini blindate.

Circumferința curelei

Majoritatea ceasurilor de damă au cureaua mult mai scurtă decât a ceasurilor pentru bărbați. Chiar dacă partenera ar avea un ceas cu un design clasic, aspect unisex, bărbatul tot nu l-ar putea purta din acest motiv. Bărbații au încheieturile mai groase și nu li se potrivește ceasul unei femei cu diametrul brățării de 14 cm, de exemplu. Rare cazurile în care el poate purta ceasul ei.

Dacă ieri ai văzut-o pe ea purtând un model de ceas și azi îl vezi la mâna lui, nu înseamnă neapărat că este ceasul ei. Există branduri care vând ceasuri în pereche, așa cum sunt cele pe care le găsiți marcate cu mențiunea produs în pereche pe această pagină. Este același model ca design, formă, culoare, dar diferă mărimile (diametrul cadranului, lungimea brățării, lățimea curelei). Asta nu înseamnă că el poartă ceas de damă!

Culorile

Când ea poartă ceasuri de damă clasice, cuminți, pe negru, alb, maro, argintiu, dacă brățara i se potrivește și lui ca lungime, sigur că poate împrumuta ceasul ei. Dar ce te faci când ea preferă ceasurile colorate? Carcasă roz, cadran galben sau curea portocalie, eventual combinate cu niște desene cu inimioare sau floricele, nu prea o să-l vezi pe el purtând așa ceva.

Băiețeii primesc albastru, fetițele primesc sau roz. Iar, când cresc, fetele adoră albastrul, dar băieții fug de roz, nu cumva să pară mai puțin masculini în fața celorlalți. La haine au introdus timid și treptat rozul. Să vedem când o vor face și la ceasuri!

Absența funcțiilor extra

Ceasurile nu mai au de multă vreme ca unică funcție pe aceea de măsurare a timpului. Ele pot fi dotate cu GPS, busolă, barometru, tahometru, batimetru și chiar termometru. Cele mai multe funcții le întâlnim la ceasurile pentru bărbați. Procentul ceasurilor de damă dotate cu funcții de genul celor enumerate mai sus este foarte mic. Și nu că bărbații ar avea nevoie de aceste funcții, dar lor le place să se laude cu ce știe un ceas să facă. Doamnele se mândresc cu designul, domnii cu specificații precum iluminarea ecranului și dotarea cu GPS.

De-asta le vedem atât de des pe ele purtând ceasuri de bărbați. Pe ele nu le deranjează să pară dure, să aibă brățara ai largă în jurul încheieturii, să poarte un ceas albastru care are GPS încorporat. Ceasurile de damă sunt în siguranță. Bărbații nu vor să le poarte. Culorile nu sunt pentru ei, brățările, îi strâng, iar designul nu e demn de niște masculi feroce ca ei.

Tu ai făcut vreodată schimb de ceasuri cu partenerul/partenera ta?

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Noi, femeile, suntem cele care imprumutam mai multe de la barbati decat ei de la noi 🙂
    Sincer la o tinuta casual as adopta mai mult un ceas tip barbatesc, insa la o tinuta de zi, mai eleganta aleg totusi ceva mai feminin.

      • Cristina Dragomir
      • 24/01/2019
      Răspunde

      Lasa ca si ei ne iau multe dintre haine si obiceiuri, sa nu le plangem de mila!

  2. Răspunde

    Ha,ha, ce nostima ai fost cu articolul asta! Dar zau, chiar ai dreptate desi pana acum nu m-am gandit la asta. Sotul meu e pasionat de ceasuri dar nu l-as vedea cu un ceas de dama la mana :))))
    Si drept sa zic nici pe mine nu ma vad cu unul barbatesc. Parca sunt prea mari si deloc finute :p

      • Cristina Dragomir
      • 24/01/2019
      Răspunde

      Nostima e situatia, nu neaparat eu. Asta am vrut, asta avem.

    • Anghelina Irina
    • 21/01/2019
    Răspunde

    Bărbați cu ceas de dama nu am văzut, dar ar fi amuzant sa văd unul cu ceas cu pietricele

      • Cristina Dragomir
      • 24/01/2019
      Răspunde

      Pe podiumurile de moda sigur putem vedea deja.

  3. eu am un ceas pe care l-ar putea purta si el :)) cica e de dama, dar nu pare, e prea mare si butucanos. are si zale metalice, e fix de acolo, din lumea lor!

      • Cristina Dragomir
      • 24/01/2019
      Răspunde

      sa nu-mi zici ca e cadou de la el, ca ajuns sa suspectez ca l-a luat intentionat ca sa il poarte si el!

    • Valeria Chertes
    • 21/01/2019
    Răspunde

    Am vazut multe femei cu ceasuri de barbati dar barbati cu ceasuri de femei nu prea am vazut.

      • Cristina Dragomir
      • 24/01/2019
      Răspunde

      O sa ii vezi si pe strada in curand, stai linistita.

  4. Noi, femeile, am preluat multe din stilul barbatesc, ai dreptate. Iar asta pentru ca in directia aceasta a mers trendul. Cateva preferinte am si eu, recunosc, iar asta nu vrea sa insemne ca renunt la feminitate. Totul cu masura.
    Un ceas cu design masculin iese mai bine in evidenta, are linii robuste, poate de aia au ales si femeile sa il poarte. Nu stiu, nu intru acum in astfel de detalii :-).

      • Cristina Dragomir
      • 24/01/2019
      Răspunde

      Poate ca ar trebui sa intri daca te pricepi mai bine la istoria modei si chestii de genul. Ne luminezi si pe noi.

    • Lisac Raluca
    • 21/01/2019
    Răspunde

    Mie imi place stilul barbatesc dar pana la o limita.

      • Cristina Dragomir
      • 24/01/2019
      Răspunde

      Cred ca tuturor ne plac si anumite accente masculine.

  5. I-am probat ceasurile dar arata dubios pe mana mea. Iar ceasul meu nu incape pe mana lui :))

      • Cristina Dragomir
      • 24/01/2019
      Răspunde

      Eh, macar ati incercat si de acum puteti trai linistiti fecare cu ale lui.

    • Lamiita Petre
    • 22/01/2019
    Răspunde

    Pe mine nu m-a prins deloc stilul barbatesc, nici macar cu pantalonii( decat de pijama daca e cazul 😀 ) Nu ca as fi inchisa la mine, dar pur si simplu nu imi plac si nu ma simt bine cu accesorii barbatesti, nu ma prinde. Si nici nu-mi place sa vad barbati purtand accesorii care par feminine.

      • Cristina Dragomir
      • 24/01/2019
      Răspunde

      Tu te iei de mana cu mama. Mai bine moare de frig decat sa ia pantaloni pe ea. Nici pe acasa nu poarta!

  6. Nu am facut schimb pentru ca ceasurile mele sunt cu multe pietricele, iar ale lui sunt tare mari pentru mana mea subtire.
    Dar au unele modele tare frumoase si uneori le-as purta si eu.

      • Cristina Dragomir
      • 24/01/2019
      Răspunde

      Le schimbi cureaua si scapi de grija!

  7. Răspunde

    Sa stii ca am avut o perioada in care am apelat la ceasuri barbatesti pentru ca imi placeau si chiar eram de parere ca ma reprezinta. De fapt inca il am, dar nu l-am mai purtat de foarte mult timp. Nu am nici o problema cu acest detaliu. Pe sotul meu nu l-as vedea cu ceasul meu. El chiar luna trecuta si-a luat un ceas tot de pe Wathshop si este tare incantat de el

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2019
      Răspunde

      Si-a luat si el luna trecuta, saracul, a luna asta si luna viitoare sa iti ia tie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares