A venit cardul de sanatate

doctor spital municipal
Stateam cu atata grija ca nici nu mai dormeam cu gandul la el. Aveam cosmaruri ca nu il voi primi sau ca va veni postasul si nu ma va gasi acasa. De-acum m-am linistit. Vineri a venit minunatul si utilul card de sanatate. E frumos nevoie mare. Are si tricolorul pe el.
 
De util, nu stiu daca va fi util vreodata. Ne-au mai dat odata niste carnete de sanatate albe de hartie, sub forma de carnetel. Au scris in ele de 2-3 ori si s-au plictisit. Acum zace undeva in cutia cu acte, alaturi de un carnetel mic albastru de asigurat. Nici pe ala nu l-a cerut nimeni niciodata. Oricum, Romania e tara unde nu avem nici aparatura medicala de urgenta in localitatile mici, mi-e greu sa cred ca medicii de acolo au calculatoare si isi vor cumpara si cititoare de carduri si vor sti ce sa faca cu cardul. Am senzatia ca deocamdata nici astia de la oras nu stiu mare lucru despre el. A sunat mama vineri la medicul de familie pentru o programare si a intrebat daca trebuie sa ia si cardul cu ea. I s-a spus ca „nu stie’ dar i s-a recomandat sa il aibe la ea pentru orice eventualitate.
 
Cica o sa obtinem servicii gratuite cu el. Voi chiar credeti? Pai cum? Ca doar nu apar bani din senin la buget dupa ce au emis cardurile! De servicii gratuite pe foaie suntem satui. Cred ca in continuare o sa ti se dea trimiterea de la medic pentru investigatii si cand ajungi acolo dupa data de 10 a lunii, ti se spune ca s-a terminat plafonul pentru luna in curs si ca doar cu plata poti face analiza.
 
Se pare ca din 2015 lucrurile ar trebui sa stea mai bine, cu ajutorul minunatului card. Nu stiu de ce am eu impresia ca o sa pice sistemele zilnic si o sa fie haos imens…

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares