Adio pete de fond de ten

nufăr pentru scos pete

Printre produsele cosmetice de care nu mă pot lipsi se numără și fondul de ten. Cum nu sunt deloc pricepută la capitolul machiaj, mi se întâmplă de multe ori să-mi pătez hainele de fond de ten atunci când apăs pe pompiță și recipientul îmi aruncă prea mult produs. Pe hainele albe nu e o problemă – punem clor și am scăpat de pată. La fel de simplu este dacă vedem pata la timp și o curățăm înainte să se usuce fondul de ten și să se lipească în mod iremediabil de fibre. Dar ce te faci când te alegi cu pete de fond de ten pe care le vezi târziu, când deja sunt imposibil de curățat?

Fix asta am pățit eu cu bluza mea preferată. Nu aveam cum sa folosesc clor pentru că vorbim de un material imprimat cu flori si floricele în toate nuanțele de albastru. L-am spălat cu detergent obișnuit și am sperat că pata va ieși. Nu a fost așa. Nici după a doua spălare. Nici după a treia. Asta deși am folosit soluția pentru pete W5 (o găsiți în anumite săptămâni la LIDL) pe care mama o tot laudă că face și drege.

Apoi am primit un produs pentru pete de la Farmec – Nufăr pentru scos pete. Recunosc că l-am primit, nu l-am cumpărat. Nici nu știam că există. Și, deși foloseam cu succes Triumf pentru aragaz, nu mă așteptam ca produsul acesta pentru pete să fie bun. În definitiv, spăl cu unul dintre cei mai lăudați detergenți! Dacă el nu a reușit, cum putea să scoată pata un produs atât de ieftin? Dar nu aveam nimic de pierdut, așa că am pus puțin produs pe pată, am lăsat să acționeze vreo 10 minute, am aruncat bluza în mașina de spălat și am pus și acolo ceva Nufăr pentru pete.

După 50 de minute, când am scos hainele din cuvă, m-am năspustit direct asupra bluzei cu pete de fond de ten. Unde-i pata? Mi-aș fi dorit să iasă, dar nu credeam că va ieși. Am căutat-o pe toate părțile, dar nu am mai găsit-o. M-am dus afară, la lumină naturală, să verific și acolo. Nimic.

Nufăr pentru scos pete chiar și-a făcut treaba de data asta. Vi-l recomand pentru pete de fond de ten. La mine avea peste o lună pata respectivă. Ce alte pete am mai scos cu ajutorul lui? De gem, de suc, de portocală. Asta nu-l transformă neapărat în produsul perfect. Au fost și pete pe care nu am reușit să le rezolv cu ajutorul lui. Nu a funcționat pe pete vechi de sos de roșii, de exemplu. Pe cele de cafea doar le-a estompat. Mi-a salvat totuși o bluză nouă pe care dădusem 100 de lei, deci rău nu e. Menționez și că fondurile de ten pe care le folosesc eu sunt ELF și Revlon Colorstay și că nu am făcut poze pentru că nu m-am gândit că voi scrie articolul acesta sau că voi scăpa de pete. Oricum, pozele nu sunt chiar relevante.

Voi cu ce pete persistente v-ați mai confruntat până acum și cu ce soluții le-ați venit de hac? 

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. E foarte bun zice lumea. Si soacra-mea il foloseste, si sora lui soacra-mea..tot mi-au pomenit de Nufar, Scos Pete. Si le cred pe cuvant, doar e de la Farmec.

    1. Eu ma feresc sa zic despre vreun produs ca e cel mai bun. Eu sunt multumita si atat. Sigur ca e loc si de mai bine, dar altele nu fac nici cat el…

    • Valeria Chertes
    • 04/09/2018
    Răspunde

    Foarte bune produse, am avut ocazia si eu sa le folosesc.

    1. ce pete a scos?

  2. Răspunde

    Și eu îl am, îl folosesc de ceva timp, a scos si carioca de pe haine.

    1. Carioca nu am avut. Ma bucur ca ai scapat de ea.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 04/09/2018
    Răspunde

    E foarte bun si eu l-am folosit la scos pete de pe blugii sotului,nici nu m-am gandit ca va fi asa de bun.

    1. Ma bucur ca si tu ai avut rezultate bune cu el.

    • Nicolae Claudia
    • 04/09/2018
    Răspunde

    Eu pentru pete mai folosesc Vanish..dar nu le scoate pe tine. Nu stiam de acest produs.

    1. Si Vanish am mai folosit si e bun, ai dreptate.

  3. Si eu imi murdaresc des hainele cu fond de ten si le stric. Am sa caut si eu acest produs, chiar vreau sa vad cum se comporta, maia les pe hainele piciului care se pateaza tare des.

    1. sper sa nu te dezamageasca.

  4. Uite ca nici eu nu stiam…Chiar daca folosesc frecvent Triumf pentru aragaz (cel mai bun). Si eu ca si mama ta tot cu W5 ma starduiesc, dar daca zici ca este asa bun il voi incerca si eu!

    • Lamiita Petre
    • 05/09/2018
    Răspunde

    In general imi plac produsele Nufar, isi fac treaba destul de bine iar preturile sunt rezonabile. Pe acesta nu l-am incercat, nu prea patez lucrurile in general, uneori cu cafea, desi observ ca la cafea nu a prea reactionat, poate era pata mai veche. Nu cred ca reactioneaza numai la fondul de ten. Il voi incerca.

    • Mirela Barbalata
    • 05/09/2018
    Răspunde

    Sincer nu am stiut de existenta acestui produs. Multumesc pentru recomandare!

  5. Răspunde

    Foarte tare! Nu stiam de acest produs si am cateva pete pe care nu am reusit sa le scot cu Vanish. O sa-l incerc si eu.

  6. eu am acum vanish, dar nu pot spune ca e asa wow. bine, nici nu prea am avut pete cine stie ce, doar cateva de visine, de acum vreo 2 luni, dar pana la urma le-am scos tot fara ajutor

    • Denisa
    • 07/09/2018
    Răspunde

    Am patit-o o data, acum cativa ani, cu o pereche de blugi, care culmea erau ai prietenei mele cele mai bune. Nu am mai reusit sa scot niciodata pata de fond de ten din ei. Si acum o mai comit din cand in cand cu cafea.

  7. Eu mă machiez și mă parfumez și abia apoi mă îmbrac tocmai pentru a evita astfel de incidente, dar daca se intampla sa se pateze o bluza cu fond de ten la imbracat sau dezbracat, la mine a iesit la spalat simplu cu apa si sapun.

    • Ioana Radu
    • 12/09/2018
    Răspunde

    Eu din cauza fondului de ten pe haine refuz sa cumpar unele articole vestimentare. Adica sunt unele fete care le murdaresc la cabina de proba, iar eu ma tem ca in eventualitatea in care cumpar produsul poate nu iese pata de fond de ten. Eu stiu ce produse rezistente folosesc unele dive? Dar e bine de stiut ca produsul despre care ai scris chiar functioneaza bine in sensul asta. O sa-l iau in calcul pentru cand mai am de-a face cu pete.

  8. Răspunde

    Eu am cumparat acest spray cand am inceput diversificarea cu cea mica. Acele pete de mancare nu reuseam si n-am reusit sa le scot cu nimic. Este un spray okut doar ca Vanish lichid sau pudra imi sunt mai la indemana

    • Cristina
    • 03/12/2019
    Răspunde

    Am avut o pata, destul de mare pe o camasa, timp de 1 an nu am reusit sa scot acea mata cu absolut nicio solutie, inclusiv Vanish (pe care toata lumea in lauda…mie mi se pare o prostie), nici la curatatorie nu au reusit sa o scoata. Intr-o zi, aud de la mama mea de acest produs, l-a laudat foarte mult si pe buna dreptate, l-am cumparat imediat si dupa ce am spalat camasa cu acest produs.. surpriza, pata a iesit.
    De atunci, folosesc doar acest produs pentru scos pete si il recomand tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares