Impresii restaurant Casa Brândușa

restaurant terasa gradină restaurant Casa Brândușa

Situat foarte aproape de mine, recunosc că nu remarcasem acest local. Asta și pentru că nu fac parte din categoria celor care ies foarte des în oraș. Am făcut cunoștință cu restaurantul Casa Brândușa în cursul zilei de duminică, când i-am trecut pragul ca oaspeți la petrecere de rupere a turtei unei micuțe buburuze pe nume Măriuca.

Localul este amplasat aproape de zona 13 septembrie din sectorul 5, pe strada Novaci. Este mare spre foarte mare și foarte frumos amenajat. Are două saloane pentru evenimente, restaurantul propriu-zis (cel în care ne-am distrat noi) și o terasă exterioară mai mult decât frumoasă. Nu e genul ăla de terasă de trotuar, pe care o urăsc din tot sufletul meu, ci este o adevărată grădină, cu plante naturale la tot pasul. În mijlocul ei există și o fântână tip cascada care mi-a plăcut foarte mult.

terasa gradină restaurant Casa Brândușa

Pe tot parcursul petrecerii, invitații care ieșeau afară la țigare s-au putut bucura de priveliștea frumoasă și de confortul scaunelor și meselor de grădină.

Restaurantul găzduia în același timp 2 evenimente în aceeași sală, ceea ce mi s-a părut ciudat în prima fază, dar apoi mi-am dat seama că sala era foarte mare și nu avea să fie o problemă chestia asta. Oricum nici la noi nici la vecinii de sală nu s-a lăsat cu gălăgie sau cu nemulțumiri. Aspecte mișto pe care le-am remarcat:

  • mese frumos aranjate, simplu, dar cu fețe de masă călcate, fără pete;

restaurant Casa Brândușa

  • scaune tapițate foarte grele și rezistente, nu genul pe care unui gras ca mine să-i fie teamă să se așeze;
  • canapele foarte confortabile mov în contrast perfect cu fețele de masă și pereții laterali albi;

restaurant Casa Brândușa

  • peretele din spate realizat din piatră naturală sub forma unui soi de mozaic care a dat foarte bine la poze;
  • prezența unui acvariu cu pești;

acvariu restaurant casa brandusa

  • spațiu suficient la masă, nu stat înghesuit;

O mică bilă neagră, dacă e să caut neapărat nod în papură, o reprezintă florile artificiale. Dar cum nu venisem în vizită la grădina botanică, le-am acceptat și m-am bucurat că se asortau cu acele canapele mov.

Curățenia este la ea acasă. M-am uitat după pete de calcar pe pahare și tacâmuri. Nu erau. La baie am dat peste curățenie și miros plăcut. Un minus ar fi acela că ușa cabinei de toaletă în care am nimerit eu nu se închidea. Sau n-am reușit eu? Nu mai contează. E doar un detaliu și oricum noi, femeile, avem tendința să mergem în grup la baie, deci nu e problemă chiar mare.

La capitolul servire nu am ce reproșa. Ospătarii erau foarte atenți și zâmbitori și nu aveau probleme de memorie la modul că ceri vin și să-ți aducă limonadă. Au fost tot timpul prezenți, dar nu vorbim de prezența aia care implică să-ți sufle în ceafă. 😀 O ospătăriță super-simpatică chiar s-a oferit să ne facă o poză de grup la final, în care să ne apară și fotograful familiei, domnul Dragomir.

Prețurile sunt mari pentru o zgârcită ca mine, mai ales la băuturi, dar așa e peste tot. Ca să vă dau un exemplu concret, o limonadă la 1 litru este 17 lei. Măcar avea gust de lămâi 🙂 La mâncare să zicem că nu e așa grav. Au un meniu foarte divers, inclusiv pizza care am văzut că arată foarte bine (am ochit un ospătar în trecere către un client de pe terasă). Din ceea ce am servit noi (platouri reci și calde) aș zice că se gătește bine și au mâncare bună.

Ne-am simțit bine la Casa Brândușa, chiar foarte bine. Atât de bine încât eu, care ies rar și sunt și zgârcită, mi-am propus să mai trec pe acolo vara asta, pentru o pizza și o tartă de mere cu înghețată.

PS: Scuzați calitatea pozelor! Nu m-am gândit că voi vrea să scriu despre local, așa că nu prea l-am pozat și a trebuit să decupez din poze ca să vă arat câte ceva.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Ce frumos e restaurantul, terasa imi place in mod deosebit. E un loc in care chiar te poti relaxa.

    1. Terasa mi-a placut si mie mai mult.

    • Valeria Chertes
    • 25/04/2018
    Răspunde

    Foarte frumoasa locatie.

  2. Răspunde

    Da…eu nu am avut aceeasi experienta placuta…putin …prost si scump…am comandat un strongbow…care era expirat si cand am cerut altul…ce sa vezi…toate erau expirate…ca nu au mai avut sa mi aduca si a trebuit sa comand altcvea….daca berea o aveau expirata , nu vreau sa ma gandesc la mancare…cum e tinuta si cate din preparate aveau termenul expirat inainte de gatire…mie mi a ajuns sa ma duc o singura data si sa nu mai vreau sa revin…

      • Popescu Mihai
      • 27/04/2018
      Răspunde

      Tipic romanesc, se intampla ceva si gata trebuie sa generalizam. Daca nu ai si mancare, nu aveai de unde sa stii cum este. Asa ca mai bine te-ai abtine de la astfel de comentarii. Te-ai gandit ca poate a fost o problema de furnizor???
      In plus nu cred ca ti-a fost adus un al doilea expirat, mai ales daca spui ca primul asa a fost…cred ca oricine ar fi verificat mai atent a doua sticla.
      Daca parerea ta este ca acest restaurant este scump, inseamna ca nu ai mancat nici macar o shaorma la Dristor, in picioare!

  3. Măcar te-am vazut zâmbind! 😀

    1. Putin… cat sa nu ziceti ca am plans pe acolo.

    • Lamiita Petre
    • 25/04/2018
    Răspunde

    Din imaginile pe care ni le-ai aratat, se vede foarte frumos si oricum am incredere in paerile tale care stiu ca sunt obiecive. Imi place terasa, arata ffoarte fain. Ar fi pacat sa nu te intorci, daca ot zici ca este destul de aproape de tine.

    1. zau ca sunt pareri sincere. N-am primit nici macar un pahar de limonada gratis, adica zero mita ca sa scriu de bine.

  4. Răspunde

    Ești exact ca mine, adică și eu mă uit la urmele de calcar pe pahare și pe tacâmuri. De obicei încerc să evit să beau din pahare tocmai din cauza asta și prefer să cer pai (dacă e ceva ce se poate bea cu paiul din sticluță (de exemplu sucurile Santal, Prigat Nectar…).
    Din pozele făcute de tine canapeaua mov mi se pare fabuloasă. Mi-ar plăcea să am o astfel de piesă de mobilier la mine acasă ♥ 😀

    1. Vrei sa mergem sa furam cate o canapea de la ei?

    • Anda Stanciu
    • 26/04/2018
    Răspunde

    O locație frumoasa

    • ghelbere elena
    • 26/04/2018
    Răspunde

    Din poze mi-am dat seama ca este o locatie frumoasa careia i-as trece pragul daca as fi din Bucuresti.

    1. E un loc dragut.

    • Nicolae Claudia
    • 27/04/2018
    Răspunde

    Chiar arata foarte bine, iar gradina face toti banii

    1. Pai in gradina terasa vreau si eu sa revin.

  5. pare dragut si sa stii ca 17 lei pt un litru de limonada e relativ ok. la noi variaza, pleaca de la 10 lei 500ml….deci….

    1. am zis ca nu prea ies des in oras si nu sunt familiarizata cu preturile.

  6. Răspunde

    Cred ca este prima oara cand aud ca intr-un singur spatiu pot fi 2 evenimente. Nu am participat la nici un eveniment de genul. Restaurantul arata frumos si ma bucur ca ti-a placut

    1. a mers pentru ca ambele grupuri erau linistite, zic eu. Altfel, era tragedie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares