Experiența cu o mașină de raliu

raliu autoccross arena

Câștigasem un voucher pe un site de activități cadou, dar nu era nimic interesant pentru mine acolo. Mai avea puțin până să expire, așa că i-am dat voie soțului meu să-și aleagă o activitate pe placul lui, ca să nu-l pierdem. El a ales o experiență cu o mașină de raliu. Și-a cumpărat activitatea, și-a făcut programare și uite așa am ajuns sâmbătă prin zona Mogoșoaia. Curioși cum ni s-a părut? Aflați imediat.

În primul rând că o experiență de genul ăsta este foarte scumpă pe site-ul respectiv de activități cadou (414 lei). Pe site-ul celor de la Autocross Arena, căci ei se ocupă de asta, prețurile sunt aproape la jumătate și tot mi se pare mult. Așa sunt eu: mai zgârcită! Până la urmă e vorba de 10 minute de teorie, 5 minute de stat pe scaunul din dreapta, cât pilotează instructorul, și 10 minute de pilotat pe bune.

bmw masina raliu

Apoi, trebuie să mărturisesc că am fost puțin dezamăgită de felul în care arată locul/pista propriu-zisă. Dintr-o mică prezentare de pe site-ul lor, eu mă așteptam la altceva, la un loc puțin mai bine amenajat. Deși există o terasă la înălțime pentru spectatori, nu am putut vedea mare lucru pentru că, atunci când mașina se îndepărta, nu mai vedeai nimic de vegetație. Cred că ar trebui investit puțin în curățarea locului și amplasarea unor parapeți (de orice fel) și a unei linii de start/finish. Nu știu dacă e important pentru pilot, dar ar da foarte bine la poze.

Ce a fost de bine – faptul că oamenii sunt amabili, deschiși, veseli. Ți se răspunde frumos la orice întrebare și atmosfera este una relaxantă. Se poate vedea și zâmbetul instructorului din poza de la final. Asta chiar mi-a plăcut, să dau peste oameni deschiși.

instructor Autocross Arena

Ce mi-ar fi plăcut în plus? Să aibă montate camere pe mașină, să filmeze experiența din 2 unghiuri (unul care să surprindă drumul și celălalt reacțiile pilotului) și să primești o copie după filmare. Am pretenții, știu.

Astea sunt observațiile privitorului. Soțul meu, în schimb, s-a bucurat de experiență, fără să-l intereseze alte detalii. Singurul lui regret a fost timpul prea scurt. Chiar și domnul instructor a spus că este greu să controlezi cum trebuie mașina din prima, să faci scheme impresionante.

raliu autoccross arena

Domnul Dragomir are permis de peste 8 ani și de atunci șofează zilnic, deci nu e începător, și tot i s-a părut greuț de controlat o mașină precum acest BMW E36. Chiar dacă era transpirat tot (de emoții, din cauza echipamentului de protecție obligatoriu, dar și a faptului să nu se deschideau geamurile mașinii), el zice că i-a plăcut foarte mult. Viteza nu a fost deloc mare, dar senzațiile cică sunt foarte mișto.

pilot raliu

Ce trebuie să știți dacă vreți să bifați o astfel de experiență? Că nu veți merge acolo cu gândul că vi se va permite orice în cele 10 minute. Aveți un regulament de respectat, în care este prevăzut că, dacă avariați mașina, cheltuielile de reparație cad în grija voastră. Cred că treaba asta mi-a cenzurat destul de mult soțul în manevre.

Concluzia? O experiență frumoasă (dar nu wow) pentru el, care de mult timp își dorea să vadă cum este să conduci o mașină de raliu pe pistă, dar cam plictisitoare pentru mine. Vă las și un material video ca să vedeți ce-am putut vedea eu în timpul celor 10 minute.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Monica
    • 23/04/2018
    Răspunde

    Frumoasa experienta. ?

  1. Răspunde

    ce tare!
    Felicitari pt experienta!
    Nu stiu cum sunt unele, dar cativa colegi de munca viseaza cu ochii asa ceva!

    1. Eu sigur nu ma simt tentata sa conduc asa ceva. De fapt, nu ma tenteaza masinile in niciun fel.

    • Valeria Chertes
    • 23/04/2018
    Răspunde

    Super tare experienta, felicitari.

  2. si eu mi-as dori o astfel de experienta 😉

    1. Ce doamna curajoasa!

    • ghelbere elena
    • 24/04/2018
    Răspunde

    Felicitari sotului care a beneficiat de o experienta extraordinara!

    1. sa-i traiasca nevatsa, nu?

    • Lamiita Petre
    • 24/04/2018
    Răspunde

    Si se duse ca vantul si ca gandul 😀 Nu fii ciudoasa, s-a distrat si omul cateva minute.

    1. Nu-s, bre, ciudoasa, ca doar io l-am dus de manuta acolo.

  3. Răspunde

    Nu am fost niciodata si cred ca ar fi o experienta interesanta. Nu mi-as dori totusi sa fiu la volan. Eu sunt o soferita inceata … chiar daca am carnet de mai bine de 10 ani. Sunt un fel de sofer de weekend. Conduc atunci cand bea iuby o bere sau atunci cand este el plecat si eu trebuie sa ma descurc singura

    1. Eu nici nu am permis, deci iti dai seama ca nu mi-as dori sa ma dau cu o masina de raliu.

  4. Sotul meu are permis de 22 de ani, peste un milion de km condusi, daca l-as duce acolo, nu cred ca s-ar abtine să nu faca vreo manevra care il tentează.
    Sotul tau pare tare incantat, aceasta activitate a fost cadou pentru ca a reparat televizorul?

    1. Ddaaaa, merita si el sa se relaxeze, nu?

  5. Ce coincidenta! Si noi am fost in weekend in Poiana Brasov, intr-un test drive cu un Mercedes GLC Coupe si la al meu ia placut maxim. Pe mine cel mai mult m-a impresionat pretul si scaunele de piele. :))

    1. Hai ca esti tare! Asta de raliu nu avea chestii prea impresionante la interior. Cred ca de aia nu mi-a placut mie.

  6. ehhh, daca tu nu esti fana, lasa omul sa se bucure de treaba lui! sa stii ca si mie mi-ar placea sa particip la asa ceva! iubesc masinile si chiar cred ca se merita ca si experienta inedita

    1. L-am lasat! Doamne, ce-i mai luati partea!

    • Nicolae Claudia
    • 27/04/2018
    Răspunde

    Nu ma incanta o astfel de experienta, dar cred ca sotul meu ar fi incantat maxim

    1. Poate ii faci cadou de ziua lui. Faci un credit la banca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares