Îngrijire acasă sau la salon? 5 motive pentru care acasă este mai bine

manichiură cu gel acasă sau la salon

Când vine vorba despre îngrijire și înfrumusețare, părerile sunt împărțite. Unele femei preferă să meargă la salon pentru epilat, pensat, manichiură, pedichiură sau alte servicii de genul acesta. Altele aleg să se facă frumoase acasă. Tu ce alegi: acasă sau la salon? Eu fac parte din a doua categorie, preferând să mă ocup singură de unghiile mele sau de îndepărtarea părului nedorit de pe corp. De ce? Din cel puțin 5 motive:

Este mai igienic

Nu mi-e rușine să recunosc că nu am fost niciodată la un salon pentru manichiură. Chit că uneori am mai dat greș în curățarea cuticulelor sau în a tăia unghia în forma perfectă, nu-mi pare rău. Îmi este foarte frică de instrumente nesterilizate. Nu am încredere 100% nici în unitățile medicale, dar în saloane!

Gândiți-vă la boli grave, de tipul HIV sau hepatita, pe care puteți lua de pe o forfecuță sterilizată de mântuială! Eu nu vreau să risc.

Este mai intim

Am oroare în a mă dezbrăca în fața unei persoane străine. Nu m-aș simți deloc confortabil să stau pe un pat, în vreme ce altcineva se luptă cu părul meu nedorit. Înainte era mai periculos să te epilezi cu ceară acasă, că nu se inventaseră sistemele astea moderne cu rezerve de ceară și încălzitoare electrice și trebuia să fii foarte atent când topeai sau aplicai ceara tradițională.

Acum e foarte simplu cu o astfel de ceară de epilat. Sigur și rapid de aplicat, dar la fel de eficient ca metoda folosită de mamele noastre acum 30 de ani.

Este mai ieftin

Cred că pentru majoritatea dintre noi este important și aspectul financiar. Puține suntem cele care putem spune că banii nu sunt o problemă și că putem cheltui oricând pe orice. Mie nu mi se pare deloc ieftin să-ți faci unghiile cu gel la salon, de exemplu. Nu mai bine îți cumperi tu un kit complet pentru manichiură, cu lampă, accesorii și gel pentru unghii?

Cu banii pe care i-ai da pe 2-3 vizite la salon, îți iei tot ce-ți trebuie să-ți faci manichiura luni bune. Ieși chiar mai ieftin dacă te combini cu o prietenă la achiziție. Și unghiile vi le puteți face reciproc pentru a vă fi mai ușor.

Nu depind de programul salonului

Nu cred că sunt singura care ajunge uneori să se epileze în miez de noapte. Atunci reușesc să-mi fac timp liber pentru mine. Dacă ar trebui să merg sa salon, probabil că aș fi foarte stresată pentru că ar trebui să las alte treburi nefăcute ca să pot ajunge acolo, ceea ce nu sună deloc bine pentru mine. Aș fi un pachet de nervi și stres dacă aș face treaba asta.

Este mai rapid

Cel puțin așa mi se pare mie. Eu nu am timp de pierdut în trafic, timp de așteptat la salon, timp de stat o oră pentru un epilat. Acasă termin în 30 de minute, cu tot cu timpul dedicat pregătirii și încălzitului cerii. Pentru pensat la fel. Acasă mă pensez în 10 minute. Pentru un pensat la salon ai nevoie de programare și timp pierdut. Bine, știu că cele care merg frecvent la salon își aleg o zi în care își fac programare pentru toate serviciile astea, dar tot mi se pare că e prea mult să stau acolo 2-3 ore.

Nu spun că nu există și avantaje ale mersului la specialiști pentru procedee de înfrumusețare, mai ales din punctul de vedere al celor care au timp, resurse financiare și care se simt bine socializând și lăsând pe altcineva să se ocupe de corpul lor. Eu nu mă înscriu pe lista lor.

Sunt sigură că unele lucruri le fac mai bine profesioniștii pentru că e vorba de tehnică (construcția unghiilor cu gel, de exemplu). Pentru altele, cum este epilatul, eu nu cred că sunt diferențe între rezultatul de la salon și cel de acasă. Treaba e că trebuie investit puțin în aparate, ustensile și produse de tipul celor din salon, dar investiția merită și se traduce în economie pe termen lung.

Tu ce preferi? Să te faci frumoasă acasă sau la salon? De ce?

 

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Cristina
    • 23/04/2018
    Răspunde

    Eu recunosc, păcătuiesc tare mult cu salonul. Aș vrea să nu, pentru că sunt bani aruncați, dar îmi place de mor să merg și să fiu răsfățată și tocmai că-mi place să petrec și câte 3-4 ore acolo, nu-mi pare că pierd timp, mă relaxez și am senzația că e „me time”. Singurul lucru pe care îl fac acasă e epilatul, dar asta pentru că am pielea foarte sensibilă și mă irit teribil, fie că folosesc ceară, fie că folosesc aparatul de ras. Așa acasă știu mai bine ce să-i fac pielii și cum să limitez puțin „iritarea de după”.
    Bine, asta nu înseamnă că-mi fac unghiile DOAR la salon, le mai fac și acasă între programări la salon, dar chiar am senzația că durează foarte mult și îmi ies și horror. În rest…tuns/vopsit/manichiură/pedichiură/cosmetică merg la profesionști. Îmi face o plăcere teribilă și mersul la spa pentru tot felul de masaje relaxante.
    Îți împărtășesc temerea cu igiena la salon, eu merg într-un singur loc pentru manichiură și am ales locul ăsta după îndelungi „cercetări” , dar e adevărat, se poate întâmpla orice.

    1. din pacate nu pot intelege cum e asta cu relaxatul la salon. Pentru mine e un stres sa merg acolo, sa socializez, sa ma gandesc la ce se gandeste tipa aia in timp ce imi epileaza mie picioarele…

    • Anda Stanciu
    • 23/04/2018
    Răspunde

    Cel mai bine pentru mine este acasa

    1. E si mai ieftin 😛

    • Corina Cosa
    • 23/04/2018
    Răspunde

    Eu de cand m-am ales cu o micoza la unghiile de la picioare , nu mai calc la pedichiura . De epilat ma epilez acasa , ca ma pricep , sprancenele nu mi le pensez , doar firele razlete le mai smulg , am ustensilele mele de mani si pedi , duminica de obicei ma bibilesc singura , fara sa-mi tai cuticulele ..Singura chestie pe care o fac in oras e vopsitul si tunsul parului , pentru ca nu ma pricep . Aaa, si odata la doua- trei luni , cand am timp , merg la dermatoloaga mea , imi face o curatire de ten cu microdermabraziune , ultrasunete cu produse ultraprofesionale, masca , masaj facial. Cam asta-i !!!!

    1. e si pacat, daca te pricepi si ai ustensile, sa mai dai bani in alta parte si sa te expui unor riscuri inutile.

  1. Răspunde

    Am fost o singura data la pedichiura, la manichiura niciodata.
    Merg insa la 2-3 luni pt marele si singurul meu rasfatz: vopsit blonda, tuns (scurt, imi creste f. repede), si sprancene (vopsit, tuns sprancene, pensat). La epilat pot si singura cate un pic din cand in cand 😀 (iarna nu ca tine de cald, hahaha am glumit cu asta 😀 )

    1. Chiar si tu te vopsesti? N-as fi crezut. Adica mi-am creat asa imaginea unei doamne foarte naturale 😀

    • Monica
    • 23/04/2018
    Răspunde

    Acasa,e mai ieftin.

    1. Mintile luminate gandesc la fel.

    • Valeria Chertes
    • 23/04/2018
    Răspunde

    In afara de faptul ca ma duc la coafor sa ma tund toate mi le fac acasa, mi se pare mai OK.

    1. Eu tot acasa ma si tund. Singura.

  2. Eu toate aceste lucruri le fac acasa atunci cand imi permite timpul,mi se pare mult mai econom si nu sunt deloc stresata ca nu ajung la timp la salon din cauza traficului :))

    1. Asta cu traficul… e nasoala peste tot. Ca daca tot te duci, parca nu te-ai duce la salonul de la colt.

    • ghelbere elena
    • 24/04/2018
    Răspunde

    Acasa e cel mai bine. E mai igienic si ma costa mult mai putin, si unde mai pui ca stau prost cu rabdarea. Nu suport sa astept si sa stau nemiscata pe un scaun.

    1. Si eu sunt praf la capitolul rabdare.

    • Lamiita Petre
    • 24/04/2018
    Răspunde

    Inca ma mai descurc acasa, in afara te tuns, mi-am pierdut din dexteritate, dar in tinerete, cand puteam sa ma rup in figuri, o faceam si pe asta. De vopsit, ma vopsesc acasa, calcaiele si pedichiura, acasa, epilat, acasa… ce fata buna sunt la casa omului.

    1. da, asa ziceam si eu sotului: cuminte si econoama ca mine, mai rar.

  3. Mai, eu sunt ipohondra si nu am deloc incredere sa imi fac manichiura la salon. Asta si pentru ca am 2 cunostinte (2!!!!) care s-au ales cu hepatita. E drept ca inainte mergeam dar dupa ce am aflat de problema lor nu m-am mai dus. Oricum, unde mergeam eu ma costa 100 de lei o manichiura simpla pe care mi-o pot face lejer acasa.

    1. Cred ca asta e teama cea mai mare si la mine.

  4. Răspunde

    Si eu sunt adepta ingrijii acasa. Este mult mai ieftin doar ca uneori ai nevoie de ceva mai mult timp pentru a face an umite lucruri. Mama mea lucreaza intr-un salon si eu am pasit destul de des pragul. Recunosc ca imi fac doar parul in salon si ingrijirea corporala o fac singura acasa.
    Unghiile am inceput sa mi le fac la salon din simplul fapt ca manichiura semi permanenta ma tine aproape o luna, in timp ce manichiura clasica ma tine 2-3 zile

    1. oricum inteleg ca ai pile, ceea ce e foarte bine pentru ca in cazul asta cred ca fetele de la salon sunt si ele mai atente ce ustensile folosesc.

  5. Unele le fac acasă, altele la salon. Am acest ritual de ani buni si e un moment de relaxare să merg la salon. Lucrând de acasă, simt nevoie să mă mai deconectez, dar am ales salonul si cosmeticiana tinand cont de igiena, produse folosite, profesionalism, experienta.

    1. Am vazut ca tie iti place sa fii rasfatata.

  6. Eu merg la salon doar pentru vopsit, coafat, tuns si tratamente cosmetice. In rest prefer sa mi le fac singura. La epilat nu merg niciodata fiindca nu am rabdare sa-mi creasca parul.

    1. Si te faci mereu cu lama?

  7. Eu cel mai adesea ma rasfat acasa insa nu as zice nu niciunui rasfat la un salon.

    1. Mai ales daca ar fi platit de sot, nu?

  8. da, acasa este clar mult mai ok, insa atunci cand nu ai timp/chef… merge si la salon! eu ma pensez la salon si mai nou, am inceput sa-mi fac manichiura. nu mai am rabdare sa mai tai cuticulele si etc…

    1. Nici eu nu stau bine cu rabdarea, dar mai bine mi le fac fac eu bateste decat sa iau cine stie ce boli.

  9. Răspunde

    Eu prefer ambele variante :D. Pentru unele chestii merg la salon, iar pentru altele stau acasă și mă rezolv eu cumva. Am și kit de aplicare a unghiilor cu gel, dar și kit de epilat cu ceară. Sincer le consider foarte utile. Ceara o mai folosesc doar pe picioare, că în rest am optat pentru epilare definitivă. Dar picioarele le rezolv eu din două în două săptămâni cu ceară, iar asta e o chestie pe care o fac de mai bine de 5 ani. Cred că am salvat mulți bani astfel, făcându-mă singură în tot acest timp. Îmi cumpăr doar ceară cam o dată pe an (câteva rezerve cu ceară de unică folosință) și hârtii pentru epilat.

    1. Am eu un feeling ca pana la urma o sa iti epilezi si picioarele definitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares