Cumperi electrocasnice? 4 sfaturi pentru a evita cheltuielile inutile de mai târziu

da sau nu

Cum ar fi viața noastră fără electrocasnice? Am uitat de mult cum stă treaba cu spălatul la mână. Mașina de spălat face totul. Frigiderele nu mai necesită decongelare pentru că au sistem no-frost. Cuptoarele nu mai ard prăjituri pentru că au afișaj și știm exact câte minute la câte grade trebuie să le ținem. Mașina de spălat vase face treabă cât noi urmărim emisiunea preferată după cină. Nu e vorba atât despre efortul fizic de care ne scapă electrocasnicele, ci despre timpul liber pe care-l câștigăm datorită lor.

Întrebarea este dacă știm să le alegem corect pe cele mai bune. O alegere corectă te scapă de bătăi de cap și cheltuieli ulterioare. Plănuiești să cumperi electrocasnice în perioada următoare? Am pentru tine 4 sfaturi care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie în privința asta.

1. Asigură-te că produsul e ce-ți trebuie ție

Știu pe cineva care s-a grăbit să-și cumpere o combină frigorifică pentru că era la reducere. A comandat-o online și, când i-a ajuns acasă, și-a dat seama că e mai mică decât ce-i trebuia lui. A returnat-o, dar a pierdut timp și bani pe transport. Dacă ar fi ales una din combinele de aici, pe care le poți returna în 30 de zile de la data achiziției fără niciun cost suplimentar, ar fi evitat aceste pierderi.

combina frigorifica

La fel am pățit eu cu mașina de spălat pentru că am ales una cu o capacitate de 7 kg, dar nu mi-am dat seama că era model slim și nu puteam spăla textile mai voluminoase, așa cum este o pătură. Chit că era ușoară, nu avea loc în cuvă.

La un aragaz, nu e suficient să aibă 4 ochiuri, ci trebuie să fii atent și la dimensiuni, de exemplu. Nu toate cele cu 4 ochiuri sunt la fel de mari.

Cred că ai prins ideea: trebuie citite și analizate TOATE specificațiile înainte de a cumpăra un produs. Eventual, chiar dacă l-ai găsit la un preț mai mic online, poți merge mai întâi într-un magazin fizic ca să vezi clar cum arată, cât de spațios este, și apoi faci comanda online. Nu e frumos, dar e sănătos.

2. Fii atent la perioada de garanție

Nu ți s-a întâmplat niciodată să se strice un aparat la scurt timp după ce a ieșit din garanție? Eu am pățit-o cu lada frigorifică și cu laptopul. Nu se întâmplă doar la mine, de aceea sfatul meu este să cautați produse cu o perioadă de garanție mai mare. De ce să dai o anumită sumă pe o mașină de spălat cu 3 ani garanție, când cele de pe această pagină au 5 ani garanție și au aproximativ același preț?

masina de spalat

3. Alege un brand de încredere

Dincolo de tot ce promite un site sau producătorul, nu te poți încrede în orice nume nou intrat pe piață. Practic, și eu pot să produc mâine televizoare și aspiratoare și să scriu că sunt cele mai bune și au garanție de 100 de ani. Ai încredere în mine? Sunt sigură că nu.

Să nu ai nici în branduri de care nimeni n-a auzit nimic până ieri! Orientează-te către firmele cu vechime și experiență, care știi că oferă produse bune și își respectă promisiunile față de client. Pentru o mică diferență de preț și o promisiune venită din partea unui necunoscut eu nu aș risca să cumpăr peste 2 luni alt produs sau să mă trezesc că nu aspiră sau nu congelează cum trebuie.

4. Axează-te pe produse eficiente din punct de vedere energetic

Altă treabă minunată pe care am făcut-o tot eu a fost să cumpăr un frigider clasa energetică C pentru că era mai ieftin. Nu cred că vreți să știți cât consumă. Și cu aspiratorul am făcut la fel, dar măcar ăsta nu stă toată ziua în priză. Ce-am rezolvat? Nimic. Am dat cu 200-300 de lei mai puțin pe minunea mea de aparat electrocasnic, dar anual pierd mai mult la factura de energie electrică din cauza consumului mare. Faceți ca mine! Ce-o să se mai bucure compania furnizoare de curent electric!

Sunt mult mai multe sfaturi de care trebuie să ții cont când ai de gând să cumperi electrocasnice, dar acestea mi s-au părut mie cele mai importante. Dacă ai studiat specificațiile și sunt ok pentru tine, ai perioadă mare de garanție și ai ales un produs de la un brand renumit pentru calitate, ai foarte puține șanse să fii dezamăgit sau să fii nevoit să scoți alți bani din buzunar prea curând.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    nu mai cumpar nimic (sper ca pt multi ani) dar aia cu garantia …merita!

    1. asa zicem mereu…

    • Anda Stanciu
    • 20/04/2018
    Răspunde

    Mulțumim de sfaturi

    1. sa fie de folos!

    • Valeria Chertes
    • 20/04/2018
    Răspunde

    Sfaturi foarte bune care trebuie luate in seama.

    1. Sper sa fie de folos.

    • ghelbere elena
    • 21/04/2018
    Răspunde

    De obicei imni cumpar aparatele electrocasnice dintr-un magazin fizic si care mi le aduce acasa. Bineinteles ca stiu precis ce vreau sa cumpar, ce marca, ce dimensiuni.

    1. E perfect ca stii ce vrei si unde sa mergi.

    • Monica
    • 21/04/2018
    Răspunde

    Da,important. Nu trebuie sa ne uitam doar la faptul ca produsul e la oferta.

    1. Eu am facut greseala asta de cateva ori.

  2. Răspunde

    UIte de aia nu ma uit la pret decat daca intr-adevar nu-mi permit. De fapt, taica-meu, (D-zeu sa-l odihneasca!) era atat de ahtiat dupa reduceri in ultimii ani, incat cumpara orice doar pt ca era redus. Si uite-asa, avea vreo suta de camasi de la second, din alea la 2 lei kilu’, pe care bineinteles ca nu le imbracase niciodata. Din acest motiv am inceput sa urasc atat de mult ofertele si reducerile incat eu chiar nu ma uit la cat costa un produs daca am, nevoie de el. La un laptop, frigider, aragaz, etc, da, acolo ma mai uit si la pret, pt ca ceva de 3-4 mii de lei nu mi-as lua. Iar in ceea ce priveste dimensiunile, am fost pățiți cu o cabină de duș care nu încăpea in spatiul dintre perete si coloana de apa de la chiuvetă. N-am luat altă cabină, a fost dat jos o parte din zidul unde se afla coloana de apă, din fericire a fost posibil, dar eu mi-am învățat lecția :)))

    1. Oana, asa e mama. Unde vede o reducere intr-un pliant, vrea si ea. femeie, pricepe ca nu iti trebuie si nu e ok sa dai banii pe ceva doar pentru ca e la oferta! Uneori ne certam urat rau pe treaba asta.

  3. Foarte utile sfaturile ,oricine ar trebui sa tina cont de ele 🙂

    1. Asa mi-as dori si eu.

  4. E important să ne interesăm unde sunt fabricate și dacă se strică, în cât timp au obligatia sa le repare si in ce conditii sunt inlocuite cu produse noi. Asta ca sfat cam om care s-a super-documentat inainte de a alege ceva.

    1. bine punctat! Ca, daca imi iau frigiderul la service si il tin o luna, deja avem o problema mare.

  5. Uite noi chiar ne cautam electrocasnice noi pentru ca ne mutam si chiar ma gandeam cum as putea sa le iau pe toate odata si sa platesc un pret mai mic, dar ma si intrebam la ce sa fiu atenta.

    1. va tin pumnii sa gasiti rapid ce va trebuie la un pret bun.

  6. Răspunde

    Sa stii ca am inceput sa ma uit la clasa de consum. Dupa asta aleg marca si apoi … pretul. De fapt nu cred ca este ordinea corecta, dar pe astea le urmaresc.
    CU garantia este greu …. Pierd mai mereu garantia 🙂

    1. Adica certificatul de garantie?

  7. uf, eu am luat o combina frigorifica ok, dar acum am ceva probleme cu chederele de la congelator, sper sa nu fie grave! in general e bine sa iei ceva de calitate, sa n-ai surprize

    1. Nu mai ai garantie? Oricum nu e grav cu astea ca stiu ca se schimba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares