5 activități de weekend care te vor face să te simți ca-n vacanță chiar la tine acasă

gratar cu prietenii

Care-i cea mai mare problemă a noastră în sezonul cald? Fix vremea frumoasă care ne cheamă afară, care ne face să nu mai suportăm spațiul închis al biroului sau al propriei case, dorința de zbura liberi ca albinuțele, de a avea ziua de lucru de 4 ore și de a trăi vara sub forma unei vacanțe continue.

Și ce facem dacă nu avem bani sau zile libere pentru câtă vacanță ne cere sufletul nostru? Nu-i motiv de disperare. Eu nu am fost într-o vacanță adevărată de câțiva ani, dar am grija să aduc atmosfera de vacanță chiar la mine acasă, prin diverse activități de weekend de genul celor de mai jos.

Activități de weekend cu prietenii

Cafeaua savurată în aer liber alături de prietene

În cursul săptămânii nu prea avem timp să ne întâlnim, dar sâmbăta și duminica ne bem mai mereu cafeaua împreună, la aer, în curte. Majoritatea locuim la casă și ne-am amplasat, sub bolta de viță de vie, câte o măsuță la care ne petrecem una-două ore savurând o cafea sau un ceai, în timp ce ne povestim una-alta. Aerul în sine, ieșirea din rutina aceea zilnică de băut cafeaua pe fugă, discuțiile relaxante – toate astea ne dau o stare de bine, ne fac să ne simțim ca într-o mini-vacanță.

Faptul că una dintre prietenele mele locuiește la bloc nu e deloc o problemă pentru că are un balcon spațios pe care l-a transformat într-o mică grădină, într-o oază colorată, în care ne simțim minunat de fiecare dată. Dacă aveți un balcon pe care nu știți cum să-l transformați într-un colț de relaxare și visare, click pe amenajarea balconului și veți găsi acolo o mulțime de sfaturi și idei care să vă ajute în acest demers.

Un grătar cu prietenii

De ce să petrecem timp în bucătărie, gătind mâncăruri sofisticate și gândindu-ne că irosim timpul nostru liber, cel în care ar trebui să ne relaxăm și să ne reîncărcăm bateriile, făcând lucruri care ne dau o stare de bine, când putem să ne invităm prietenii la un grătar? Este activitatea noastră preferată de weekend în sezonul cald.  Ne adunăm cu toții, râdem, glumim, ascultăm muzică. Unul se ocupă de grătar, altul pune masa sau curăță usturoi pentru friptură și masa e gata fără ca cineva să se simtă stresat de pregătirea ei.

Nu-i de mirare că anul trecut am construit un grătar din cărămidă în grădină, nu? Ne săturasem de grătarul vechi în care ploua și pe care nu prea-l puteam folosi când bătea vântul. Nu e greu de realizat unul, după cum puteți vedea în acest articol cum se construiește un grătar de grădină.

Un joc de societate

Copii sunt fericiți în joaca lor. Noi de ce nu ne-am putea relaxa prin joc? După cafeaua sau grătarul în compania prietenilor, vă puteți așeza toți la masă, la o partidă de remi, monopoly sau cărți. Atmosfera de vacanță este asigurată atunci când glumele curg, gândul tău este doar la jocul de pe masă și ai uitat complet de proiectele care te așteaptă luni la birou. Și, dacă tot s-a lăsat cu vase murdare, de ce nu ar fi chiar asta miza jocului – cine pierde să le spele!?

Sigur că genul acesta de activitate ar fi și mai plăcută dacă s-ar desfășura în aer liber, în grădină, dar merge și pe balcon sau în sufragerie. Contează și ambianța, lumina naturală, aerul curat, dar mai importantă este compania. Dacă avem alături omeni dragi, este suficient.

Activități de weekend de unul singur

Sport în aer liber 

Nu tuturor li se pare relaxant să facă un grătar sau să bârfească împreună cu prietenii. Unii preferăm singurătatea, liniștea, activitățile pe cont propriu. Mișcarea este o metodă foarte bună de relaxare, de reîncărcare, de recăpătare a poftei de viață. Nu vorbesc aici de alergat la maraton sau de rupt în două aparatele de la sală, ci de o activitate fizică ușoară, în ritmul tău, în intimitatea spațiului propriu (în grădină, pe balcon sau în sufragerie, cu ferestrele larg deschise), ascultând muzica preferată.

Pe mine mă ajută foarte mult sportul practicat astfel. Știu că nu mă privește nimeni, îmi dau libertate totală de mișcare,  îmi las corpul să simtă muzica și mă mișc în ritmul ei, fără teamă că mă vede cineva și râde de mine. Nu contează că alegi să faci o gimnastică ușoară sau un dans haotic. La final te vei simți mult mai ușor, eliberat, relaxat.

Mini-spa acasă

Ce dacă șeful nu ți-a dat liber ca să mergi în vacanță în Grecia, să stai liniștită pe plajă și să te bucuri de ședințe interminabile la spa? Poți să te simți ca-n vacanță și aducând o parte din terapiile spa la tine acasă.

Începe-ți ziua cu o baie relaxantă cu spumă, uleiuri aromatice, muzică de relaxare și lumânări parfumate. Savurează o cafea și fă-ți un masaj relaxant cu loțiunea ta de corp preferată. Răsfață-ți tenul cu o mască naturală adecvată tipului tău de piele și petrece-ți restul zilei în halat de baie, citind o carte sau uitându-te la serialul tău preferat.

Acestea sunt doar 5 metode de a te simți ca-n vacanță chiar la tine acasă. Mai sunt și altele, desigur. Important este să nu ratezi nici o zi în care ai fi putut fi fericit și relaxat, doar gândindu-te la ce n-ai putut face.

Ce dacă nu ai bani de camping sau timp de mers la plajă în țări exotice? Fă tot ce ține de tine să te simți bine în cele 2 zile libere! Vacanța nu e un loc, vacanța e o stare.

Sursa Foto

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • ghelbere elena
    • 11/04/2018
    Răspunde

    Profit de fiecare weekend cu vreme frumoasa. Multumesc Domnului ca in jurul orasului Iasi sunt multe locuri unde pot sta la aer curat si care ofera multe posibilitati de a ma distra.

    1. Numai mie imi place sa ma distrez acasa? Ma simt mai confortabil in mediul meu cred.

        • ghelbere elena
        • 12/04/2018
        Răspunde

        Cristina, daca as sta la casa si eu m-as da dusa cu greu la un gratar la padure, dar la bloc?

  1. Răspunde

    Noi ne plimbam mult, mergem la terase sau in parcuri si ne incarcam bateriile la soare.

    1. Tu parca stai la apartament, nu?

  2. Foarte bune ideile

    1. Multumesc.

    • Oana
    • 11/04/2018
    Răspunde

    Chiar imi e dor de un gratar cu prietenii 🙂

    1. A inceput sezonul. ce mai asteptati?

    • Denisa
    • 11/04/2018
    Răspunde

    Foarte frumos spus, exact la asta ma gandesc si eu de cateva zile de cand a venit vremea frumoasa. Azi dimineata stateam pe balconul meu minuscul si beam cafeaua impreuna cu mama, cand am inceput sa ma gandesc cum as putea sa infrumusetez balconul, avand in vedere ca spatiu mai mare nu este posibil. Imi citesti tu cumva gandurile 🙂

    1. Nu citesc nimic, dar am stat si eu la bloc si stiu cat de urat era balconul nostru pe atunci. Il compar cu ce vad la prietena mea acum si stiind ca nu a investit o caruta de bani in amenajarea lui, incerc sa indemn cat mai multe persoane sa faca pasul asta pentru ca se gasesc atatea informatii pe net si idei de decoratiuni handmade, ca nu are cum sa nu iasa ceva misto.

        • Denisa
        • 12/04/2018
        Răspunde

        Da, categoric. Oricum eu visez deja si la momentul in care voi sta la casa. Pana atunci ne descurcam cu ce avem, in cazul acesta balconul.

        1. sa vi le indepliniti cat mai repede!

    • Valeria Chertes
    • 11/04/2018
    Răspunde

    Noi desi stam la casa iesim si in afara orasului la padure, la Baile Felix la gratar cu prietenii.

    1. La ce zona frumoasa aveti, cred si eu ca iesiti.

  3. Asa ne petrecem si noi timpul liber. Iesirile cu prietenii ne fac sa ne relaxam si sa iesim din stresul zilnic chiar daca nu facem vreo escapada la munte.

    1. O excursie la munte costa destul de mult, o stim cu totii.

    • Nicolae Claudia
    • 11/04/2018
    Răspunde

    Noi profitam de fiecare weekend. Sunt singurele zile, inafara de concediu, in care putem petrece timpul impreuna cu toata familia

    1. Unde e familia, acolo e aer de vacanta, nu?

    • Naty Mihaela
    • 11/04/2018
    Răspunde

    Le iau pe ultimele doua ;sportul in aer liber si mini-spa ul acasa ;prietenii se tot raresc din an in an .Sportul in aer liber e necesar organismului iar eu abia astept zilele calde ;cu soare ca sa pot merge in parc.

    1. Mie nu imi place sa fac sport in parc pentru ca sunt complexata de aspectul meu fizic.

  4. Răspunde

    noi plecam prin paduri/parcurile dinprejur. Luam sticla de apa si un sandvish cu branza si gata.

    1. merge si doar cu apa, pentru astia mai pufosi, ca mine.

    • Anda Stanciu
    • 11/04/2018
    Răspunde

    Mulțumim de idei

  5. Sunt de acord cu tine 😉 eu obisnuiesc sa ies in weekend la padure sau sa merg la pescuit cu familia!

    1. Pescuitul imi place si mie destul de mult. Nu merg des, dar mai merg.

  6. Răspunde

    De cand asteptam noi vremea frumoasa!!! In fiecare weekend vom iesi la gratar, fetele se vor bucura de aer curat, iarba si joaca in aer liber, iar noi ne vom relaxa! La un balcon amenajat visez si eu, insa momentan nu avem finantele necesare. Dar proiectul l-am facut deja 😀

    1. E adevarat ca iti trebuie si niste banuti, dar exista si varianta de ghivece handmade de exemplu si semintele de flori sunt ieftine.

  7. Răspunde

    Sportul in aer liber, dar mai ales mini-spa-ul la mine acasa, pe astea doua chiar le bifez uneori. Oameni nu prea invit pe la mine ca nu ma simt confortabil cu modul in care arata locuinta momentan. Luna aceasta voi incepe renovarea balconului insa. Abia astept sa fie frumos si sa imi pun acolo o masuta si un fotoliu, sa stau si eu la aer si sa ma bucur de vremea asta frumoasa ^_^

    1. Pe bune? Cred ca sunt mai nerabdatoare ca tine sa vad cum va arata balconul la final. Mi-l imaginez cu un aer usor romantic. Ma insel??

    • Lamiita Petre
    • 12/04/2018
    Răspunde

    Eu am o terasa generoasa la bloc, insa mama cam depoziteaza tot felul de acareturi de care nu se poate dezlipi, toate ii trebuie. Oricum, am si eu rezevat un coltisor special dar nici pe departe asa cum mi l-as dori. Ar mai trebui ceva investitie.

    1. cunosc – si mama e la fel, strange toate porcariile, in ideea ca poate ne mai trebuie.

  8. Răspunde

    Sa stii ca nu ne opreste chiar nimic ca sa ne simtim bine chiar acasa la noi si chiar cu buget redus. Iar pentru cei ce stau la casa e chiar si mai simplu pentru ca pot beneficia de avantajul unei curti mai mari decat un balcon micut de blog :p

    1. n-am eu curte foarte mare, dar e mai mare decat un balcon, asta e clar.

  9. Noi locuim la casă, înafara orașului. Cum vine vremea bună, se adună prietenii la noi, la grătar, plajă, joacă cu mingea, palete de tenis. Iarna, optăm pentru jocuri de societate în casă, vara, afară pe terasă.
    Mă bucur că a venit primăvara, chiar ieri mi-a scos soțul șezlongul pe terasă să pot să citesc afară!

    1. Momentan mai bate vantul.

  10. Faina si adevarata asta cu „vacanta e o stare”. Mie imi place sa stau pe banca in parc, dimineata si sa ascult pasarile cum canta. Ma relaxeaza.

    1. si pe mine ma relaxeaza sa merg in parc si sa privesc in jur la oameni, la natura.

  11. Răspunde

    Un hamac in parc face minuni intr-o zi de weekend.

    1. te cred pe cuvant. 😛

  12. Răspunde

    Vacanta este vacanta …. sunt o mare iubitoare de fugit de acasa. Ideea balconului suna interesant. Pacat ca balconul meu este micut si nu pot face cine stie ce din el. Mama sta la curte, asa ca atunci cand am nevoie de aer liber si relaxare, o vizitez

    1. deci tu stai la bloc? Eu tot vedeam poze facute in curte si ma gandeam ca sunt la tine in curte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares