Lipsă de inspirație pentru articole pe blog. Ce e de făcut?

citat despre inspirație

N-am fost în concediu și nici bolnavă, dar n-am mai scris de câteva zile bune pe blog. Să fie lene sau doar lipsă de inspirație? Cel mai sigur e vorba de o combinație între cele două. Idei de articole îți vin, dar parcă niciuna nu e demnă de a fi dezvoltată într-un articol. Dorul de ducă apare tot mai des, chiar dacă vremea nu este încă de primăvară. De ce să scrii despre primăvară, când poți ieși afară să o miroși? Și ce să scrii ca să nu ai sentimentul groaznicei repetiții? Până la urmă poate e și un blocaj de inspirație. Se mai întâmplă ca muza să plece de la tine pentru câteva zile. Nici Einstein n-a avut idei geniale în fiecare zi, nu? Ce facem în cazul ăsta?

Cea mai mare greșeală este să stai cu ochii în monitor și să-ți forțezi creierul să vină cu o idee. Nu e vorba că ideile nu vor veni, ci că vor fi trase de păr și publicul vede asta. Și tu vei ști asta. Vei urî articolul respectiv. Sfatul meu, venit din propria experiență, este să pui pauză în activitate. Câteva ore, câteva zile, cât ai nevoie. Ce e de făcut în pauza asta?

Odihnește-te

Unul din primele motive pentru care creierul tău nu mai dă randamentul obișnuit este oboseala. Oricâte suplimente ai lua sau ciocolată și cafea ai consuma, vine un moment în care nu se mai poate și ai nevoie de odihnă. Fă-ți cumva timp pentru tine și pentru câteva ore de somn în plus. Poți câștiga timp învățând să spui NU.

Ieși din casă

Lasă deoparte toate lucrurile de care dai cu ochii în fiecare zi. Schimbă peisajul, ieși în lume, observă orașul și fii atent la oameni! În jumătate de oră, o să-ți vină cel puțin 3-4 idei de articole noi pentru blog, garantat. Treaba e că s-ar putea să nu le ții minte pe toate sau să-ți pierzi din energia momentului, dar oricum o gura de aer proaspăt e o sursă bună de inspirație.

Fă lucruri care-ți plac

Tot timpul faci lucruri pentru că trebuie. Fă și lucruri care-ți plac, chiar dacă asta înseamnă să renunți pentru scurt timp la cele obligatorii! Petrece timp cu prietenii, cu familia! Citește o carte! Joacă un joc pe care nu l-ai mai jucat de mult! Coace o prăjitură sau coase ceva! Activitățile care ne plac plăcere ne ajută să ne relaxăm iar acesta este cel mai bun tratament pentru ceea ce numim lipsă de inspirație.

Fă sport

Orice activitate fizică este bună. Poți alege să mergi pe jos sau cu bicicleta, să faci fitness sau aerobic. Îți golești mintea de stres, îți oxigenezi mai bine corpul și mintea, invoci practic idei noi. Perspectiva se schimbă și atitudinea la fel. După o oră de sport, deși te-ai aștepta să te simți obosit, vei fi mai plin de energie decât îți imaginezi.

Citește alte bloguri

Unii zic că nu e bine, că e ca și cum ai fura idei de la alții. De ce? Eu nu văd lucrurile deloc așa. Nu e ca și cum aș veni pe blogul tău să citesc părerea ta despre roșii și să o reproduc. De cele mai multe ori avem idei diferite. M-aș inspira din temă, dar mi-aș expune propriile idei într-un articol, în loc s-o fac într-un comentariu.

Ascultă muzică

Muzica ne inspiră, ne face mai creativi. Muzica nu e prilej de bucurie doar pentru urechi, ci și pentru suflet. Muzica te îndeamnă să-ți aduci aminte de anumite evenimente și lucruri sau să visezi la unele noi. O melodie îți dă răgazul de care ai nevoie și crează mediul perfect în care să te asculți și să te înțelegi mai bine.

Nu te agita și nu dispera pentru că inspirația nu pleacă niciodată definitiv. Își ia câte-un concediu scurt, dar revine. Atunci când se întoarce, ai grijă doar să nu o cenzurezi! Asta fac eu uneori – îmi vin idei cărora nu le dau curs pe blog de teama de a nu scrie articole prea personale, din dorința de a evita dezvăluiri care m-ar face vulnerabilă în fața publicului meu. Oare nu sinceritate și oameni reali caută cititorii?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Monica
    • 07/03/2018
    Răspunde

    Uneori avem inspiratie dar nu avem chef..

    1. Si asta e corect. Si mie mi se intamppla.

  1. Răspunde

    Parca mi-ai citit gandurile. Presupun ca ai observat ca am lasat-o mai moale cu blogging-ul. Nu am renuntat, insa mi-am luat o pauza. O pauza in care sa ma regasesc, sa ma bucur de viata sa elimin stresul. Si doamne cat de placut e… Inspiratia va veni in momentul in care voi avea energia necesara si imi voi relua activitatea in online. Te imbratisez Cristina si iti multumesc din suflet pentru acest articol. Chiar ma regasesc in el.

    1. Ne face bine sa mai punem si pauze in activitate. Decat sa facem lucruri fortate, mai bine asa.

    • Roman Nicoleta
    • 07/03/2018
    Răspunde

    Astenie de primăvară cred!

    1. A inceput deja? Posibil sa fie si asta.

  2. Inseamna ca eu am o scuza plauzibila pentru absenta din ultimele zile. N-am mai fost asa bolnava, foai!…nu cred ca am mai fost candva. Abia acum incep sa ma repun pe picioare, dar inca nu am puterea sa ma reapuc de scris. Trebuie, insa.
    Asta cu energia momentului imi place :-)) O patesc de atatea ori. Cand rasare licarul inspiratiei, nu-s la calculator. Iar cand sunt la calculator, s-a dus vraja.

    1. Mie cele mai bune idei imi vin inainte sa adorm. Dimineata mai gasesc ideea, dar parca abordarea nu mai are sclipirea aia de noaptea…

  3. Nu e ușor să ai zi de zi idei noi. Eu mă inspir din viața mea, din problemele altora, există liste întregi cu idei de articole, mă inspir de peste tot.
    Uneori pentru inspirație ai nevoie de ceva nou, poate o vacanță la Cluj? 😀

    1. Idei am destule, dar ma cenzurez prea mult, cred. La Cluj? In mai ajung.

      1. Serios? Vii la Cluj? Abia aștept! Ai timp și de mine, nu?

        1. Ne facem.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 07/03/2018
    Răspunde

    Imi place articolul,e realitate,e adevar.Uneori o mica pauza nu strica nimanui,te mai aduni,relaxezi,inspiratia vine ea.Cand revii cu forte proaspete nici nu stii ce articole faine ies!

    1. Cand ai bateriile reincarcate, altfel vezi viata.

    • Nicolae Claudia
    • 07/03/2018
    Răspunde

    O pauza e mereu binevenita

    • Valeria Chertes
    • 07/03/2018
    Răspunde

    Mai are omul si momente din acestea, o odihna bine meritata si totul va fi bine.

    1. Sigur ca da. Doamne fereste de altele!

    • Lamiita Petre
    • 07/03/2018
    Răspunde

    Sa stii ca mi-a venit o pofta nebuna de tricotat, mai precis, o ceva de pus pe deasupra de orice, crosetat in ochiuri mari, dar nu sunt hotarata asupra materialului. :)) E ceva ce nu am mai facut de mult si care mi-ar face placere. Mi-ar placea sa mai si goblenesc dar nu mai vad bine, iar punctele mici sunt greu de lucrat. Muzica ascult cand am dispozitie, de odihnit…. Slava Domnului, sportul si plimbarile nu prea ne impacam.

    1. faci ce poti si ce iti permite sanatatea, draga mea. Important e sa simti implinirea aia care vine dintr-o activitate care-ti este pe plac.

    • Mimi
    • 07/03/2018
    Răspunde

    Cred ca sfaturile tale sunt utile si pentru psihic “relaxat” 🙂

    1. deci te apuci de crosetat?

  4. Răspunde

    Sa stii ca am si eu momente de genul asta. Parca n-am pic de inspiratie si nu stiu exact ce sa te sfatuiesc. Trece si astenia asta de primavara. Muti laptopul in gradina … te uiti la psarele si floricele si inspiratia vine

    1. Eu nu functionez bine lucrand in aer liber 😛

    • Toma Tantica
    • 08/03/2018
    Răspunde

    Frumos articol si sincer!!

    • ghelbere elena
    • 08/03/2018
    Răspunde

    Mi s-a intamplat de multe ori cand il ajutam pe baiat la matematica. Nu reuseam sa dau de capat la unele probleme. Stii ce am facut? Am lasat totul balta si am revenit mai tarziu cand totul s-a rezolvat.

    1. Ne prinde bine o gura de aer.

  5. Răspunde

    Ai mare dreptate. Uneori ne lipsește inspirația, alteori o avem, dar lipsește altceva, acel ceva care ne determină să scriem materiale de calitate. Ori, în lipsa acelui ceva, nici eu n-am tragere de inimă să stau în fața laptopului și să fac un material mediocru. Am învățat că nu ne putem obliga sinele să creeze, că e ok să stăm deoparte… și să realizăm articole doar atunci când le simțim, când ceva din interiorul nostru abia așteaptă să fie inșirat în scris. În cazurile astea lucrurile vin de la sine, pare așa de simplu, de natural. Toate sfaturile tale chiar ajută în acest sens, ducându-ne cu un pas mai aproape de starea de spirit de care avem nevoie pentru a crea materiale naturale, care aproape că se scriu singure.

    1. eu ma urasc cand scot un articol tras de par. Imi vine sa imi dau 2 palme si sa nu mai scot capul in lume ca mi-e rusine cu el. Mai bine nu-l mai scriu.

  6. Răspunde

    Pauza este sfanta! Principala mea strategie atunci cand vine vorba de inspiratie este sa ies pe afara la o plimbare. Nu a existat vreun moment in care sa nu fi gasit inspiratie in timp ce ma plimbam.

    1. Deci nu doar la mine functioneaza.

  7. am si eu momente de genul… ori lipsa de inspiratie, ori pur si simplu nu mai am chef de nimic. prefer sa stau cu aki, sa citesc, sa gatesc, sa fac orice altceva in afara de a scrie. si subiecte as avea. doar ca mi-e asa o lene…ma gandeam si la poze cu ceva tinute. dar cine sa le faca….???

    1. Aki e un scump, la fel ca Piki al meu. Cum sa nu vrei sa stai cu el?

    • Denisa
    • 09/03/2018
    Răspunde

    Desi nu am asa de mult timp de cand m-am apucat de scris pe blog, deja am trecut si eu prin momente de genul. Cel mai bine trec peste ele facand miscare, exact cum spui si tu. Chiar si o plimbare pe jos prin oras ma ajuta sa imi limpezesc gandurile si sa gandesc mai bine. Nu mai zic de o ora de tenis, unde ma relaxez cel mai bine.

    1. deci regula de baza e sa lasam tastatura, sa nu ne fortam si sa ne dedicam cateva ore unor activitati care ne dau o stare de bine.

  8. Răspunde

    Corect! Nu suntem masini asa ca mai avem si perioade din astea. Fara chef de scris pe blog. Si apoi.. avem dreptul si la un concediu din cand in cand, nu? 🙂

    1. concediu, da. Dar fara plata.

  9. Răspunde

    De cand cu sarcina, la mine lipsa de inspiratie face parte din rutina zilnica…e drept ca ma simt si foarte obosita dar nici nu as vrea sa imi abandonez blogul. O sa pun in aplicare sfaturile tale, poate imi mai revin..

    1. Lasa, relaxeaza-te, nu stresa copilul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares