Băiatul și misterioasa dispariție, Russell Newell

Băiatul și misterioasa dispariție Russelll Newell

Printre noutățile de la Editura Leda Edge, am găsit și romanul de astăzi – Băiatul și misterioasa dispariție, de Russell Newell. Coperta mi-a șoptit că pe-acolo ar putea ascunde ceva pe placul meu. Și titlul a contribuit la alegerea mea pentru că te trimite clar cu gândul la mister, căutare, care sunt preferatele mele.

Scurt rezumat Băiatul și misterioasa dispariție

În ajunul Crăciunului, Gus Delaney își primește în vizită copiii (Jack și Lily) care, în urma divorțului, fuseseră câștigați de soția sa. Gus este om de afaceri. Financiar o duce bine și are și o nouă iubită pe care cei doi copii o adoră. Le-a cumpărat celor mici multe cadouri, printre care și o bicicletă pe care Jack arde de nerăbdare să o testeze. Gus iese cu cei doi copii la plimbare, dar îi lasă puțin singuri afară pentru că fosta soție – o adevărată scorpie – în cheamă la telefon. Când Gus se întoarce, Jack nu mai este acolo. Îl caută, câteva ore bune, pe la toți prietenii lui și prin toate locurile în care crede că s-ar fi putut duce. Într-un final, sună la poliție.

Gus este răpus de durere și remușcări că și-a lăsat fiul nesupravegheat. Polițiștii se comportă cu el ca și cum ar fi principalul suspect, iar de fosta soție nu poate da. Are propria lui teorie privind dispariția fiului său de 7 ani, dar poliția nu e interesată de ea. Angajează un detectiv privat, renunță la carieră și se dedică unei continue căutări. Rezultatele nu apar. Trec 10 ani. E sigur că Jack trăiește, dar nu reușește să-i dea de urmă. Multe lucruri se schimbă în timpul ăsta în viața lui Gus.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Jack fusese într-adevăr răpit, dar nu de oameni care voiau bani. De-asta Gus n-a primit niciodată o cerere de răscumpărare. Băiețelul de 7 ani este supus la tratamente greu de îndurat, i se spune că a fost ales cu un anumit motiv, i se impune să uite de numele său și să-l accepte pe cel nou, fals, să-și uite tatăl și tot ce trăise sau învățase până atunci.

Cine sunt cei care l-au răpit pe Jack? De ce el și nu un alt copil? Ce se va întâmpla cu el mai departe, se va supune noilor reguli sau nu? Își va regăsi Gus vreodată băiatul pierdut? Știți deja ce aveți de făcut facă vreți răspunsuri la aceste întrebări.

Băiatul și misterioasa dispariție copertă păreri

Părerea mea despre Băiatul și misterioasa dispariție

Este un roman care debutează perfect. Avem o dispariție, un tată disperat care intră în vizorul poliției, o scorpie de fostă nevastă care dispare și câteva indicii de la care Gus speră ca poliția să înceapă căutările. E genul de carte de care ți se lipesc ochii. Doar că misterul adevărat nu durează prea mult pentru că aflăm rapid cine sunt răpitorii și care sunt motivele pentru care au recurs la această acțiune.

Trăim în paralel drama tatălui care refuză să creadă că nu-și va mai vedea vreodată fiul și drama unui copil care nu mai are dreptul la copilărie, care trebuie să uite de jucării și desene animate, de hamburgeri și înghețată, de sora lui și de părinții lui, de prieteni și de tot ce fusese de fapt viața lui până la 7 ani. Semne de întrebare sigur că rămân, dar ritmul nu mai este atât de alert, tensiunea scade în intensitate și chiar ai momente de plictiseală. O să înțelegeți voi de ce. De fapt, doar cei care se așteaptă la un thriller 100% vor fi ușor dezamăgiți de evoluția poveștii.

Vei ști mare parte din adevăr din primele 100 de pagini. După asta, ceea ce urmează este mai puțin acțiune și mai mult o lecție de … moralitate, dacă o pot numi așa, dar veți vedea că e mai mult de-atât. Ai senzația că parcă autorul urmărește să-ți spele creierul așa cum fusese spălat al lui Jack. Prea mult accent pe un subiect despre care nu am primit nicio avertizare.

Asta nu face cartea mai puțin dureroasă. Nu are cum să fie ușor să pierzi un copil. Nu poate fi decât tragic ca, la 7 ani, să fii dus departe de casa ta și familia ta, să te supui voinței și regulilor mai mult decât rigide ale unor străini care se joacă de-a Dumnezeu. Nu o pot cataloga nici drept carte pe care să-mi pară rău că am citit-o, dar nu neg că mă așteptam la mai mult.

Citatul preferat din Băiatul și misterioasa dispariție

Soarta spune: Ce-o fi, o fi. Credința spune: Cu ajutorul lui Dumnezeu, voi face față la orice.

Faptul că n-am venit cu avalanșă de citate, ca de obicei, nu e pentru că nu am găsit fragmente care să-mi placă, ci pentru că nu le puteam aduce fără a dezvălui totul despre poveste, ceea ce nu-mi doresc. Nicio carte nu merită stricată la modul ăsta.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Tatiana Sorina
    • 05/03/2018
    Răspunde

    Foarte interesanta cartea,te tine in suspans,credinta din citat spune un adevar…cu ajutorul lui Dumnezeu voi face fata la orice.

    1. Daca esti o fire religioasa, ti-ar placea cartea.

    • Valeria Chertes
    • 05/03/2018
    Răspunde

    Multumim pentru recenzie.

    • Anda Stanciu
    • 05/03/2018
    Răspunde

    Foarte interesanta cartea..mulțumim de recomandare

    1. Multumesc pentru vizita.

    • Lamiita Petre
    • 05/03/2018
    Răspunde

    Pare cumva asemanatoare cu ” Identitate furata ” de Mary Higgins Clark, din cate stiu ai citit-o, fiindca eu de la tine m-am inspirat cand am ales-o.

    1. Aparent seamana. Nu are au nicio legatura.

    • Oana
    • 05/03/2018
    Răspunde

    Multumim pentru prezentare si recenzie 🙂

    • Roman Nicoleta
    • 05/03/2018
    Răspunde

    Săptămâna frumoasă îți doresc ? lectura plăcută ?

    • Monica
    • 05/03/2018
    Răspunde

    Interesant..

    • Nicolae Claudia
    • 05/03/2018
    Răspunde

    Multumim pentru recenzie

  1. Răspunde

    Wowww…o carte care merita citita, cu siguranta te va tine cu sufletul la gura si abia astepti sa ii afli deznodamantul, nu? Vreau sa o citesc!

    1. Nu te tine chiar cu sufletul la gura…

  2. E tipul de carte care merita citita. Credinta ne ajuta sa trecem mai usor peste greutati.
    Daca as reusi sa.mi fac si eu timp sa citesc. . Cred ca sunt cam lenesa.

    1. Nu esti lenesa, esti doar ocupata :*

    • ghelbere elena
    • 06/03/2018
    Răspunde

    Un subiect pe placul meu. Multumesc pentru recomandare

    1. ma bucur daca este pe placul tau.

    • Toma Tantica
    • 06/03/2018
    Răspunde

    Chiar merita citita!!Eu iubesc romanele!!

  3. Răspunde

    Hm… m-ar tenta si nu prea.. Adica as fi preferat sa fie un thriller pana la capat… Am s-o trec totusi pe lista daca zici ca ti-a placut. Am incredere in gusturile tale 🙂

    1. Nu e de lasat, dar nu e nici ce ma asteptam.

  4. Răspunde

    Și eu am găsit foarte multe citate deosebite.

    1. 🙂 sunt si deosebite si dau si de gandit

  5. Am văzut și eu cartea, mă tot gândeam dacă să o comand! Mulțumesc pentru recenzie, chiar sper să am timp suficient în viața aceasta, să citesc tot ce am în bibliotecă.

    1. Pentru partea religioasa din tine, s-ar putea sa fie o surpriza placuta cartea.

  6. Răspunde

    Nu vreau sa-mi imaginez ce sentimente l-au cuprins pe acel barbat cand a vazut ca nu-si gaseste baietelul. Foarte draguta actiunea cartii.

    1. Clar am avut momente in care am simtit ca ma sufoc gandindu-ma la durerea din sufletul copilului si al tatalui.

  7. Bun subiectul, mi-ar face placere sa parcurg cartea. Cu atat mai mult ca sunt fana thriller, mistere, disparitii…

    1. Sper sa nu fii dezamagita.

  8. Răspunde

    În prezent citesc o carte la al cărui punct culminant n-am ajuns nici după mai bine de 300 de pagini, ceea ce o face destul de plictisitoare (singurul motiv pentru care n-o las din mână e că îmi place să duc toate lucrurile la bun sfârșit). Când am văzut că lucrurile se clarifică în primele 100 de pagini în cartea „Băiatul și misterioasa dispariție” m-am bucurat. Cred că ăsta-i genul meu de carte, care să nu mă lungească, să-mi spună cum stau lucrurile și apoi doar să-mi explice motive, teorii, morală a lucrurilor.

    1. Iar nu ne potrivim la asteptari de la o carte.

  9. daca-mi zici ca scade in intensitate… pai ce e aia? eu zic sa fie plictisitoare la inceput si bagata in priza dupa…

    1. te lasa cam neterminat, ca s-o zicem pe-aia dreapta.

    • Sorina
    • 14/04/2018
    Răspunde

    Si eu am avut senzatia ca autorul vrea sa ne spele creierul :)) Am citit la pasaje din Biblie mai mult decat in toata viata mea :))

    1. Inseamna ca problema nu era la mine 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares