Curățarea tenului gras – sfaturi și produse recomandate

produse bioderma curățarea tenului gras

Indiferent ce tip de piele avem, curățarea este un pas esențial în îngrijirea tenului nostru. Ceea ce diferă sunt produsele pe care le folosim pentru operațiunea asta. Eu sunt deloc fericita posesoare a unui ten gras. Curățarea tenului gras nu e deloc simplă. De-a lungul anilor am testat fel și fel de produse pe fața mea. Unele m-au dezamăgit complet, altele parcă mi-au fost de folos, dar niciodată nu am fost pe deplin mulțumită, să zic că am găsit un produs care-mi place din toate punctele de vedere. Unul nu făcea spumă și mi se părea că-mi lasă fața uleioasă, altul usca prea tare sau favoriza apariția coșurilor. La recomandarea unei prietene virtuale, am decis să mă orientez către dermatocosmetice.

Cu ce sunt diferite dermatocosmeticele de cosmeticele convenționale? Sunt mai sigure și mai eficiente. Ingredientele sunt altele decât la produsele clasice, sunt  create după formule gândite și testate împreună cu medicii dermatologi, potrivite inclusiv tenurilor sensibile și pretențioase. Știusem întotdeauna de ele, dar vă spun sincer că nu mi le-am cumpărat pentru că mi se păreau scumpe. Am preferat să cumpăr produse mai ieftine. Luam azi unul, îl foloseam 2 săptămâni, îl aruncam și luam altul. Și aveam pretenția că ies mai ieftin așa, ceea ce nu e deloc adevărat.

Acum aproape o lună mi-am comandat câteva dermatocosmetice Bioderma de pe NOTINO.ro (am prins și o promoție cu un produs cadou pe pagina lor cu oferte speciale). Rutina mea de curățare a tenului a rămas aceeași: demachiere, spălare, exfoliere. Doar produsele s-au schimbat.

Demachierea

Pentru îndepărtarea machiajului, a excesului de sebum și a impurităților adunate peste zi, de câțiva ani, de când am descoperit apele micelare, foarte rar am mai folosit altceva. Am folosit ape micelare de la diverse branduri: Garnier, Nivea, Farmec, Bottega Verde. Toate ieftine și niciuna 100% pe placul meu. Până am descoperit apa micelara Bioderma Sebium H2O. Este un produs special dedicat tenului mixt și gras, care promite să curețe perfect pielea fără a o supăra în vreun fel (nici măcar pe cea sensibilă). Nici nu am avut încredere completă în ea. Ca dovadă că mi-am luat cea mai mică variantă, de 100 ml, de test.

apa micelară bioderma sebium h2o

În fiecare seară, pun apă micelară pe o dischetă demachiantă și, câteva secunde mai târziu, nu mai am nicio urmă de fond de ten sau de rimel. Curăță rapid machiajul rezistent la apă, nu lasă pielea lipicioasă, ci foarte catifelată și hidratată.  Nu are sens să vorbesc prea mult despre produs pentru că, așa cum nu i-am crezut eu pe alții pe cuvânt, probabil că nu mă veți crede nici voi pe mine până nu folosiți voi însevă produsul.

Sfaturi pentru demachiere

  • atenție și la dischetele folosite, să fie din sursă sigură, din bumbac 100%, moale, care să nu lase fibre pe față după utilizare;
  • folosiți mișcări circulare scurte și fine, nu trageți de piele în toate direcțiile;
  • pentru o îndepărtare mai rapidă a rimelului waterproof, umeziți 2 dischete și aplicați-le peste ochii închiși pentru 20 de secunde înainte de a demachia;

Spălarea feței

La mine ăsta este pasul al doilea seara, după demachiere. Știu că apa micelară nu necesită clătire, conform specialiștilor, dar eu simt nevoia să mă și spăl și prefer să o fac după demachiere, nu înainte. Dimineața nu mai demachiez, doar spăl din nou fața cu gelul spumant pentru a îndepărta urmele de produse folosite pe timp de noapte și a reîmprospăta tenul pregătindu-l pentru aplicarea cremei de zi.

gel spumant purificator ten gras bioderma

Îmi spăl bine mâinile, umezesc fața și apoi o masez cu acest gel spumant purificator. Este de departe cel mai bun produs de genul acesta folosit de mine până acum. Spuma lui nu este nici prea densă, dar nici inexistentă, mirosul este plăcut, discret, nu trebuie să clătesc 10 minute ca să-mi simt tenul curat, nu lasă senzație grasă, nu usucă.  Ce e important de știut este că are în compoziție gluconat de zinc și sulfat de cupru, doi compuși care purifică și limitează producția de sebum.

Când am timp mai mult la dispoziție, îmi place să mă răsfăț folosind peria de curățare facială de la epilatorul meu facial Braun. Chiar vă recomand să folosiți un astfel de dispozitiv, dacă aveți, pentru că vă și relaxează, curăță mai profund și activează și circulația pe zonele respective. Doar puneți o cantitate mică gel sau produs de curățare în palmă, umeziți peria, frecați puțin în palmă și apoi plimbați peria pe toată fața și decolteu și clătiți cu apă călduță.

Sfaturi pentru spălarea feței:

  • utilizați doar mișcări circulare făcute mai degrabă cu vârfurile degetelor decât cu toată suprafața palmei;
  • clătiți foarte bine fața pentru a îndepărta orice urmă de produs;
  • ștergeți fața prin tamponare cu un prosopel din bumbac, fără a freca;
  • schimbați zilnic prosopul de față;

Exfolierea

Este procedeul la care apelez de două ori pe săptămână pentru a îndepărta pielea moartă, a elibera porii, a-i micșora și a asigura un grad mai mare de finețe pielii. Exfolierea nu însoțește spălarea, ci o înlocuiește. 2 seri pe săptămână înlocuiesc gelul de curățare cu gelul exfoliant Bioderma Sébium. Principiul de aplicare este același – pe fața ușor umezită aplic produsul exfoliant și masez cu mișcări circulare cel puțin un minut.

gel exfoliant pentru ten gras bioderma

Atenție! Niciun produs nu va fi cu adevărat eficient, dacă nu-l utilizați conform instrucțiunilor. Simpla aplicare și clătire imediată nu vă ajută cu mare lucru. Dacă nu apăsați foarte tare, ca și cum ați vrea să șlefuiți un perete, nu aveți de ce să faceți griji că particulele exfoliante ar putea răni tenul.

Exfoliantul curăță mai mult decât profund dacă este unul de calitate, cu ingrediente active precum acidul gricolic și acidul salicilic din exfoliantul Bioderma. Coșuri nu prea am avut când am început să-l folosesc, deci nu știu cum acționează asupra lor, dar la punctele negre din zona T chiar se vede diferența cu ochiul liber, deși nu am folosit plasturi în această perioadă.

Sfaturi pentru exfoliere corectă:

  • nu masați cu produs exfoliant zona din jurul ochilor;
  • preferați exfolierea seara și niciodată cu mai puțin de 2-3 ore înainte de a aplica machiaj;
  • dacă vreți să aplicați o mască, cel mai bine este să o faceți după exfoliere pentru că pielea este mai curată și mai receptivă;

Asta-i tot ce fac eu pentru curățarea tenului meu gras. O fi suficient? Nu știu, dar la mine e bine așa. Nu-mi ia mai mult de 3 minute seara și 3 minute dimineața. Pentru mine partea asta a ritualului este cea mai importantă pentru că atâta i-ar trebui feței mele să o las necurățată o zi. Restul ritualului este chiar mai simplu pentru că sunt și econoamă și leneșă. Seara aplic o cremă pentru conturul ochilor și una hidratantă și dimineața doar produsul hidratant matifiant pe care am ajuns să-l ador, dar despre care voi vorbi într-un articol viitor.

Voi ce produse folosiți pentru curățare?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anda Stanciu
    • 09/03/2018
    Răspunde

    Foarte bune produsele

    • Toma Tantica
    • 09/03/2018
    Răspunde

    Nu le-am incercat pana acum !!Apa micelara si crema!!

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 09/03/2018
    Răspunde

    Bune sfaturi,bune produse,nepoata mea foloseste si e multumita de ele,multumiri de articol.

    • Carmen
    • 09/03/2018
    Răspunde

    Da, f bune produsele si tin ceva vreme. Personal am testat gelul de curatare, minunat. Mai apoi am trecut la alta. firma Roche. Posey, insa eu nu am ten gras, ci mixt. Dar cum mi se. termina alternez cu Bioderma.

    1. Da, am primit si recomandari de Roche Posay, dar in ultimul moment am ales Bioderma. Am inteles ca ambele sunt grozave.

    • Monica
    • 09/03/2018
    Răspunde

    Exfoliantul nu usuca pielea?

    1. Răspunde

      nu, e pt ten mixt si gras.
      Pt pielea uscata e nevoie de altceva, cred…

      1. cred ca au o gama si pentru ten uscat.

    2. scuza ca raspund asa tarziu. Eu nu simt ca o usuca. Adica e cel mai eficient dar totodata cel mai bland din ce am incercat eu pana acum.

    • Valeria Chertes
    • 09/03/2018
    Răspunde

    Sunt produse foarte bune.

    • Lamiita Petre
    • 10/03/2018
    Răspunde

    Am avut si eu cateva produse de la Bioderma, le-am castigat la un concurs, acum un an sau chiar doi, dar stiu ca am fost foarte multumita de ele si am si auzit numai impresii pozitive despre aceasta gama. Astept sa vad care este produsul tau hidratant matifiant pe care il adori, oate o sa-l ador si eu

    1. e tot Bioderma, o gasessti tu repede.

  1. Răspunde

    Și eu sunt super fan Bioderma, dar uite că deși am tenul gras, versiunea asta albastră nu mi-a priit. Posibil și pentru că am tenul nu doar gras, ci și sensibil. Folosesc versiunea roz din gama Sensibio. Eu îmi iau apă micelară la 500ml și îmi ajunge o grămadă de vreme, chiar sunt produse excelente dermatocosmeticele.
    Să știi că și farmacia Tei are prețuri foarte bune la produsele Bioderma și La Roche Posay, eu de acolo mă aprovizionez când vin în țară.

    1. Stiu de Farmacia Tei, dar eu trebuie sa traversez Bucurestiul ca sa ajung la ea.

    • ghelbere elena
    • 10/03/2018
    Răspunde

    Sunt fan Bioderma si am cateva produse iar apa micelara este preferata mea.

    • Popa Angelica Stela
    • 10/03/2018
    Răspunde

    Nu am folosit produse Bioderma. Eu am tenul mixt și sensibil și cred că m-ar ajuta asemenea produse. Mulțumesc mult!

    • Nicolae Claudia
    • 10/03/2018
    Răspunde

    Nu am folosit pana acum aceste produse. Eu ma imbac foarte bine cu apa micelara de la Nivea. Imi curata foarte bine tenul

    1. E buna, nu zic nu, fata de altele, dar pentru mine e mai buna asta.

  2. Răspunde

    Ooo, ce multe sfaturi ne-ai dat! Pacat ca sunt cam lenesa si nu ma tin de o rutina de genul asta. Am si eu o apa micelara dar … cam uit s-o folosesc. Pe principiu ca daca nu ma machiez peste zi pentru ce sa ma demachiez :p Zise lenesul… 🙂

    1. Vrei sa te mint? Si eu mai sar peste apa micelara daca ma spal.

    • Oana
    • 11/03/2018
    Răspunde

    Si eu le folosesc si sunt iubitoare de produse Bioderma 🙂

    1. Pai cred ca esti una dintre fetele care mi le-a recomandat.

  3. Răspunde

    bioderma nu a suparat niciodata alergiile mele.

  4. Răspunde

    in rest, desi cu ten gras, azi nu mai folosesc niciun produs cosmetic zilnic (mai am un demachiant pe care la ideea ta l-am amestecat cu putin bicarbonat si il folosesc o data pe sapt sau cand imi aduc aminte). Am ramas cu impresia ca spalarea excesiva cu chimicale duce la indepartarea excesiva a sebumului, lucru care duce la o supra productie de sebun. Pielea mea s-a autoreglat incet incet, gratis.

    1. Eu nu pot. Am incercat, zau. Mor cand simt unsoarea aia pe fata. Stiu ce zici si de excesul de produse, dar eu nu sunt din aia care se da cu 5000 de creme. Folosesc doar cateva produse.

  5. Răspunde

    Bioderma este o marca foarte buna, eu o folosesc atat pentru mine, dar cumpar si produse pentru fete. Mai ales ca bubu mic are o usoara dermatita, ce apare pe fondul caldurii….

    1. si verisoara-mea am vazut ca foloseste apa termala pentru pitica.

  6. astept si eu un colet de la bioderma. presimt ca-mi vor placea produsele lor!

    1. Nu stiu daca am sa mi le permit mereu, dar crema sigur nu am sa pot renunta la ea.

  7. Răspunde

    Eu am ajuns sa indragesc produsele de la Bioderma. Sunt foarte bune si chiar mi-am rezolvat cateva probleme care pareau fara iesire. Am sa incerc si varianta Sebium

    1. Eu am avut retineri in a mi le cumpara pentru ca sunt scumpe, dar merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares