Serial recomandat – Expresul zăpezii

seriale netflix Expresul zapezii 2020

Tie ți-e frică de sfârșitul lumii? Ar cam trebui. Oricum, o să privești posibilitatea de a trăi acel moment cu teamă după ce vei fi văzut primul episod din serialul Snowpiercer – Expresul zăpezii. Eu l-am descoperit pentru că mi-a apărut ca recomandare pe când tot căutam episoade noi din New Amsterdam. Vorbim despre un serial din 2020, disponibil pe Netflix, care are două sezoane și ne prezintă lumea post-apocalipsă, o lume care mai trăiește doar într-un… tren. Un tren cu 1001 vagoane, în care cine a avut mai mulți bani a intrat la clasa întâi și a două, restul rămânând la a treia sau în coadă, unde lupta pentru supraviețuire este crâncenă.

Afară sunt -120 de grade. Totul în jur este gheață. Doar trenul se mișcă în această lume. Continuu. Dacă s-ar opri, totul s-ar termina. Oamenii din tren ar muri. Este un tren care a fost special construit pe post de arcă, de către o echipă de ingineri în frunte cu cel care este și proprietarul trenului, domnul Wilford, cel căruia i se închină toți, un fel de zeu care nu părăsește niciodată locomotiva și comunică doar prin mesaje cărora le dau citire doamnele de la departamentul numit Ospitalitate, în frunte cu Melanie Cavill.

Plante și animale modificate genetic și crescute în vagoane speciale le asigură hrana. Apa provine din zăpada de afară. Energia este produsă de trenul care face continuu ocolul lumii. Liniștea interioară este păstrată cu ajutorul unor reguli stricte și ale un pedepse îngrozitoare. Brusc, are loc o crimă. Nimeni nu știe cine este făptașul, așa că domnul Wilford decide să-l aducă în față pe Andre Layton, un codaș (care tocmai pregătea o revoluție alături de ai lui, dornici să preia controlul asupra trenului) care fusese polițist înainte de sfârșitul lumii.

Layton se prinde repede cine este criminalul, dar descoperă și un secret teribil, cel mai mare secret al acestui tren. Aflarea adevărului ar pune totul în pericol. Prin urmare, Layton nu se mai poate întoarce înapoi în coadă. Asta nu înseamnă că ai lui nu îl caută și au uitat de planul lor….

Despre ce secret vorbim? Ce se va întâmpla cu Layton? Ce alte provocări îi așteaptă pe pasagerii din arca domnului Wilford, trenul cu 1001 vagoane? Va trebui să vezi serialul ca să afli.

Eu zic că o să-ți placă Expresul zăpezii. O să-ți deschidă puțin ochii spre viitorul care ne așteaptă din cauză că nu facem nimic pentru a încetini în mod natural încălzirea globală. În definitiv, așa a înghețat totul în film, printr-un experiment eșuat care își dorea să inverseze efectele încălzirii globale.

Ai crede că ultimii oameni de pe Pământ vor deveni uniți în lupta pentru supraviețuire și, poate, mai buni? Deloc. Cel puțin nu atâta timp cât sunt atâtea diferențe între clase. Unii vor să preia controlul pentru că nu văd niciodată lumina zilei și nu au ce mânca, alții au totul, dar vor puterea. La fel cum o voiau înainte de tren. Doar terenul de luptă s-a schimbat. Fix așa suntem acum: unii trăim ca să supraviețuim și să băgăm banii în buzunarul celor de la clasa întâi, iar ei vor mereu mai mult lux, mai multă putere.

Cât despre locomotivă, o să vedeți singuri cum sunt oamenii care o conduc. Pentru unii dintre ei, trenul este o responsabilitate. Pentru alții, doar o jucărie. Cea mai mare și mai frumoasă pe care au avut-o vreodată. Nu o vor lăsa din mână cu niciun preț.

Mai există vreo șansă să se întoarcă toți acești pasageri pe pământ și să o ia de la capăt? Rămâne de văzut.

Expresul zăpezii este un amestec de dramă, SF și thriller care, din punctul meu de vedere, merită mai mult de 6,9/10, cât a primit până acum pe IMDb. Eu i-aș da 8. Mai slăbuț puțin este primul sezon, dar al doilea chiar m-a ținut ca pe ace de la un episod la altul.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares