Câinele iepure – un video nerecomandat celor care nu au morcovi în casă

câine mănâncă morcov

Vă povesteam eu, acum ceva timp, despre câinele meu pofticios. Indiferent ce mâncăm noi, vrea și el. În perioada asta, preferatul lui este pomelo. Când îl vede, ia poziția șezi și nu mai pleacă de lângă tine până nu termini pomelo. Dă din coadă la fiecare nouă felie. Din păcate, micuțul are trac în fața camerei și nu prea stă la filmat (seamănă cu mine 😀 ). N-am reușit să-l prind savurând pomelo, dar am un video de azi, în care înfulecă un morcov. Nu vi-l recomand, dacă nu aveți morcovi în frigider, pentru că sigur o să vi se facă poftă. Să nu ziceți că nu v-am avertizat! Total interzis gravidelor!

La morcovi trebuie să știți că are preferințe. Trebuie să fie morcovi subțiri, proaspeți și dulci. Altfel, nu se atinge de ei. Medicul ne-a dat undă verde la această legumă și, astăzi,  când m-am apucat de gătit (vă povestesc mâine ce-am gătit, dacă-mi iese), l-am chemat la bucătărie și i-am oferit o jumătate de morcov. Priviți cât de bun pare a fi!

Pe-asta cu morcovul nu o știe de la noi. Nu știu de unde apucăturile astea 🙂 . Noi nu mâncăm morcov,  decât cu pistolul la tâmplă, dar zău că parcă poftim atunci când îl auzim și îl urmărim cum îl ronțăie. Este ca atunci când mușcă cineva dintr-o lămâie, lângă tine. Știi sigur că e acră și că nu ți-ar plăcea, dar tot îți plouă în gură la ea. Cam așa și noi pe lângă Piki.

Avem voie să dăm morcov câinelui? În mod sigur, da. Este cea mai recomandată legumă pentru câini. Nu doar că este bogat în vitamine și nutrienți foarte benefici organismului său (A, B, C, D, E si K, riboflavină, niacină, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, fier, magneziu, mangan, sulf, zinc și iod), dar, prin textura sa, ajută și la păstrarea sănătății dinților și gingiilor (se știe că e bine ca patrupedele să roadă astfel de legume – ele curăță foarte bine dinții și stimulează circulația sangvină la nivelul gingiilor). La nivel intern, morcovul ajută la digestie, la păstrarea sănătății pielii, a ochilor, la întărirea imunității câinelui și la funcționarea normală a sistemului endocrin. Tot el ne ajută să avem blănița lucioasă.

Prin urmare, dezlegare la morcov! Poate chiar se lasă și la voi cu filmare. Să știți că și pisicilor le place morcovul și le este la fel de benefic.

PS: Scuzați deranjul de pe covor, dar aseară a savurat ceva popcorn băiatul, la film, și menajera (adică eu) s-a trezit târziu azi și nu a avut timp să aspire.

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • nicolae claudia
    • 04/02/2017
    Răspunde

    foarte tare.. catelusa mea care acum e la parinti, mananca ceapa, usturoi, castraveti murati, varza murata..morcov nu stiu daca i-a dat..dar banuiesc ca mananca 🙂

    1. nu-s experta dar usturoiul si ceapa sigur sunt toxice si muraturile cred ca le dauneaza si ele.

    • Daniela
    • 04/02/2017
    Răspunde

    Ce morcovi,nici nu se uitata ei,cred ca trebuie și învățat, dar tot la carnita le e gândul.

    1. cred ca depinde si ce ii dai de mic.

  1. Răspunde

    Sa il rog si pe Micky sa se uite la filmulet. Poate invata ceva! Al meu nu prea serveste delicii din astea, asa ca felicitari Piki! Al meu prefera rosiile si nu are voie ca sunt acide. Dar mananca fara probleme usturoi, ceapa si porumb fiert! 😀

    1. Zuzi, vezi ca ceapa si usturoiul sunt toxice pentru el.

    • Valeria Chertes
    • 04/02/2017
    Răspunde

    Doamne cat este de dragut, cu ce pofta papa morcovelul.

    • stoica claudia
    • 04/02/2017
    Răspunde

    Ce dragalas!

    • Tatiana Sorina
    • 04/02/2017
    Răspunde

    Am avut 15 ani o catea de lup,manca fructe,legume….. detoate. Prajitura
    daca ii dadeam eram cea mai buna prietena a ei.

    • ghelbere elena
    • 05/02/2017
    Răspunde

    Stiu ca animalutele sunt foarte pofticioase. Cand traia pisicuta mea nu puteam manca nimic fara sa-i dau si ei. Imi atragea atentia cu labuta ca vrea si ea.

    • Cris Tina
    • 05/02/2017
    Răspunde

    Am frigiderul plin cu morcovi din aia de import (nu congelati) ca deh romanesti n-am gasit! Dar cum bine ai zis ca ii plac morcoviorii dulci cred ca dupa cei romanesti nu o sa fie asa de innebunit! Pofta mare!

    • Hacman Mariana
    • 05/02/2017
    Răspunde

    Cat de simpatic e! La fel si catelusa noastra, Bella , adora fructele si legumele..nu de alta, dar vor si cateii sa creasca sanatosi , de aceea au si preferinte))))..
    Am mare noroc , ca Bella mananca de toate.

    • Delia
    • 05/02/2017
    Răspunde

    Ți-l ador și ți-l mănânc! cățelul :* Să știi că și eu îi mai fierb morcovel pisicuței, așa cum zici și tu, e tare sănătos inclusiv pentru animăluțe,

  2. Răspunde

    Cred ca este la cura de mananca morcov. Este atat de simpatic ca-mi vine sa-l mananc. Cand aveam catel si eu eram surprinsa de preferintele lui culinare. Cel mai mult ii placea ou fiert.
    Observ ca desi nu ai copil, ai plusuri pentru catel 🙂

    1. nu vrei sa vezi cum arata covorul meu plin de jucarii. Crezi ca doar Cris se pricepe la asta?

  3. Răspunde

    God! Mi-ai adus aminte de o prietena care a avut un malamut, India. Ei bine, India era un fel de cos de gunoi ambulant si manca absolut orice (de la strugurii din vie pana la creveti). Cea mai tare faza a fost cand a gasit cartofii din pivnita si ii manca direct din ladita. Noroc ca s-a dat de gol rapid prin mirosurile pe care le raspandea prin casa si au mutat cartofii :)))

    1. Si eu care credeam ca al meu e omnivor.Se pare ca se poate mai rau de atat.

    • Gabriela G.
    • 07/02/2017
    Răspunde

    Ai avut dreptate femeie! Bine ca nu sunt gravida, altfel era vai si amar de mine! Cand l-am vazut pe Piky cum rontaie la acel morcov, m-a palit si pe mine pofta! 😀

  4. Răspunde

    Deci mi-e pofta. Da, acum vreau si eu morcovi, mananca atat de fericit!
    Mai stiu caini care mananca morcovi, si varza. Nu e ok zaharurile pt caini, dar legumele de ce nu? 🙂

    • Barbalata Mirela
    • 08/02/2017
    Răspunde

    Catelus frumos!!!! Vreauuu siiii euuuuuuuuu 😉

  5. Răspunde

    Ha, ha, ha, cat esti de haioasa cand povestesti. La noi menajera se trezeste devreme, dar e mereu gata obosita. :)))
    Bruno nu mananca morcovi nici daca ii tavalesc prin carne. In schimb, e innebunit dupa mere, banane, castraveti, prune… :)))
    Doamne, cum paraie morcovul ala intre dintii lui Piki! :)))

    1. Trimite-l pe Bruno cateva zile in vizita la noi si promitem ca il dam pe morcovi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares