De ce am ales cursul de fotografie digitală

curs de fotografie digitala

Vorbeam, acum câteva zile, cu o prietenă virtuală care a început și ea un curs prin corespondență. M-a întrebat de ce am ales eu cursul de fotografie digitală. Că doar nu am de gând să mă fac fotograf!? Ea și-a luat un curs de limba spaniolă și îmi spunea că, din punctul ei de vedere, este mai util un curs de limbi străine. Poate pentru ea. Eu mă descurc pe engleză și franceză cât să nu mor de foame, dar am mari lacune la nivel de fotografie. Și de fotografii bune chiar am nevoie, în calitate de blogger. Dacă și voi vă întrebați de ce am ales cursul de fotografie și nu altul, dintre atâtea cursuri disponibile pe Eurocor.ro, am să-mi argumentez pe scurt alegerea. Am 3 motive principale.

1. Voiam să învăț să-mi aleg singură un aparat foto

Dacă mă duceai într-un magazin și-mi dădeai 5000 de lei, n-aș fi știut ce aparat foto să aleg. L-aș fi ales pe cel mai scump, în ideea că ce e scump e mai bun, dar n-aș fi știut exact ce înseamnă înșiruirea aia de specificații de pe pagina lui de prezentare. După primele 2 module de curs, pot să spun că am înțeles și eu ce înseamnă zoom optic și zoom digital, la ce să fiu atentă când aleg un obiectiv, cum să-l testez ca să fiu sigură că e ce trebuie și alte lucruri de natură tehnică. Cred că acum mi-aș alege ceva cu adevărat bun, dacă mi-ar da cineva 5000 de lei să-mi fac de cap într-un magazin cu aparatură foto-video.

2. Vreau să învăț să folosesc aparatul și în modul manual

Acum aproape 8 luni am decis să investim într-un aparat foto mai bunicel (față de vechiul nostru aparat compact). Este vorba de acesta – Canon 1300D. El face poze foarte mișto, doar că eu vreau ceva mai mult, nu să folosesc mereu modul automat. De exemplu, ca să obțin focus pe o parte a unei fotografii și blur pe fundal, eu acum folosesc un program de editare pentru că nu știu să fac asta din setările aparatului. Soțul meu știe, dar el nu are răbdare să-mi explice. Decât să se răstească el că nu pricep din prima, mai bine învăț eu, singurică, din curs. N-am ajuns încă la partea asta, dar o aștept cu nerăbdare.

3. Vreau să învăț să compun fotografii frumoase

Nu oricine poate face poze frumoase, doar pentru că-i pui un aparat în brațe. În primul rând e nevoie să știe să-l folosească, să-i cunoască funcțiile și să jongleze ușor cu ele. Apoi e nevoie de multe alte cunoștințe despre cantitatea de lumină necesară, despre unghiul din care trebuie să cadă lumina ca să nu avem umbre, despre cum trebuie încadrat obiectul sau subiectul în fotografie pentru ca el să fie în centrul atenției, și nu vreun element de decor, despre cum trebuie să procedez ca să obțin o fotografie clară în condiții de luminozitate redusă sau, dimpotrivă, când am prea multă lumină, pe timpul verii.

Acum înțelegeți cât de util este un curs de fotografie digitală pentru mine? Nu zic că e ușor sau că e ieftin. E util și atât. Mai am cale lungă până la finalul lui. Abia am terminat modulul 2, lecțiile 3-4, dar sunt cu un pas mai aproape de îndeplinirea obiectivelor și asta îmi dă curaj.

Unii zic că un curs prin corespondență nu e la fel ca unul față-în-față. Au dreptate. La unul față-în-față nici nu m-aș fi dus pentru că sunt foarte timidă și aș fi avut nevoie de timp în cursul zilei. Așa, eu învăț când am timp, de obicei noaptea. Și faptul că e prin corespondență nu înseamnă că nu pot interacționa cu profesorul. De fapt, tocmai i-am pregătit doamne profesor o întrebare despre un subiect pe care simt că nu l-am înțeles 100%.

Nu fac un curs de fotografie ca să fac poze la nunți. Îl fac pentru mine, pentru poze de familie mai clare, pentru poze pe blog mai atractive și mai expresive.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Iti trebuie multa rabdare si, mai ales, exercitiu. Ca si la mine, in web design :-)) Ca si blogger ai ocazia sa te antrenezi in ale fotografiei. Si eu ma initiez de una singura, am primit de la sotul meu acum 2 ani, de ziua mea, un Nikon, asa ca nu am scuze.

    1. Eu am incercat sa ma uit pe manualul lui de utilizare, dar ioha…

    • Valeria Chertes
    • 15/03/2018
    Răspunde

    Foarte interesant acest curs, nu suna rau.

    1. ba chiar suna bine

    • Monica
    • 15/03/2018
    Răspunde

    Da,este binevenit si un curs de fotograf,nu strica.

    1. Asa mi-am zis si eu

  2. Răspunde

    Si eu mi-as dori sa stiu cum sa-mi aleg un aparat si cum sa fac cele mai reusite fotografii. Mi-am dat seama ca acest lucrur este extrem de important, dar trebuie sa-l scolesc si pe al meu sot pentru ca eu, de cele mai multe ori, sunt model depozat

    1. Lasa ca la pozele de exterior se descurca bine.

    • Cristina
    • 16/03/2018
    Răspunde

    Eu n-aș plăti pentru un asemenea curs dintr-un motiv foarte simplu: zgârcenie :)) Sunt atâtea și atâtea resurse gratis pe internet încât lene să nu-mi fie, altfel pot învăța să fac orice. Cu banii pe care i-aș da pe un curs mai bine mai stau o noapte sau două într-o excursie ori merg la un restaurant mai scump. Da, știu, priorități, priorități 😀
    Ce-i drept, și zgârcenia are limite în sensul că uneori trebuie să faci un curs pentru a învăța bazele: când m-am apucat de japoneză chiar simțeam că internetul nu e suficient atâta vreme cât nu am bazele așa că am plătit profesor. La fel și când e ceva ce îmi place foarte mult, consider că dacă îți place ceva…nimic nu e prea mult.

    1. Nu te consider deloc zgarcita. Si eu am anumite lucruri pe care nu as da bani. E adevarat ca avem informatie, dar trebuie adunata si sintetizata. Asa, am totul la un loc in cursurile mele.

    • ghelbere elena
    • 16/03/2018
    Răspunde

    Toata viata invatam si daca invatam sa facem ceva care sa ne incante sufletul e si mai bine. Felicitari! Te astept cu poze care sa ma uimeasca.

    1. Multumesc pentru incurajare.

  3. Răspunde

    Mi se pare un curs extrem de interesant, si in ceea ce faci tu chiar ai nevoie de cele mai frumoase poze, deci eu zic ca ai facut cea mai buna alegere!!!

    1. Cele mai frumoase nu cred ca o sa le fac, dar macar sa mai imbunatatesc aspectul.

  4. Răspunde

    Cum ti se pare cursul pana acum? Nu de alta, dar si eu cautam ceva in genul asta pentru ca nu imi pot gasi timp sa merg la cele de la F64.

    1. depinde cat de avansat esti. Sotul meu a gasit putin plictisitoare primele 2 module pentru ca stia mare parte din informatia din ele.

  5. Un asemenea curs mi-ar fi si mie de folos si mi-ar face placere sa invat si sa descopar lucruri noi. Insa am nevoie si de un aparat performant pe care sa exersez ceea ce invat. Dar nu-s resurse acum pentru asta.

    1. Si noi l-am luat in rate.

    • Toma Tanțica
    • 17/03/2018
    Răspunde

    E foarte frumos acest curs !!

    • Lamiita Petre
    • 17/03/2018
    Răspunde

    Mie oricum imi plac pozele tale si dupa ce absolvi acest curs sunt convinsa ca vei fi in top 3 cele mai frumoase fotografii. Bafta multa si sa iei coronita.

    1. Multumesc, chiar imi doresc sa evoluez.

    • Nicolae Claudia
    • 17/03/2018
    Răspunde

    Si eu eram pasionata de fotografie in copilarie, si pe vremea aceea am primit o gramada de carti de la cunostinte despre fotografie, cum sa iti alegi aparatul potrivit etc. Cred ca sunt prin podul casei parintilor aceste carti acum 🙂 acum as alege sa fac un curs legat de autocunoastere, stima de sine sau sa invat noi limbi straine

    1. Buna idee cu autocunoasterea.

  6. Mi-ar plăcea să învăț și eu câteva trucuri pentru a face poze mai bune. Deși sunt resurse nelimitate gratuit, nu profit de ele. Poate dacă aș avea un curs plătit, aș fi mai serioasă.

    1. Eu mi-am luat si o super carte de la Libris pe tema asta.

  7. Asa este! Stiu bloggeri care fac poze superbe si mie nu-mi iese niciodata o poza fara cusur. Eu nu pot sa spun decat ca abia astept sa vad noile tale poze, pe parcursul acestui curs de fotografie. Si eu am facut cursul de machiaj de la ei doar ca sa invat sa ma machiez mai bine, nu ca sa profesez si acum am ales un curs de engleza pentru ca am lacune si ii place si lui Dragos asa ca o sa invatam amandoi.

    1. E foarte bine ca invatati impreuna. Care se misca mai bine?

  8. Răspunde

    am nevoie si eu de unul. Multumim de recomandare.

    1. Nu stiam ca esti pasionata de fotografie

  9. am ales si eu tot acest curs si vreau sa-ti zic ca abia astept sa il incep! am de anul trecut un dslr belea de la canon si simt ca nu-l exploatez la maxim! dar abia astept sa invat ce si cum

    1. Canon si eu.suntem surori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares