Care este cea mai bună metodă de a trimite bani? 3 criterii de care să ții cont în alegerea ta

trimite bani prin ATM

Ce faci când soacra, mama, bunica, fiul, fiica sau un prieten aflat la mare distanță de tine te sună și te roagă să-i trimiți niște bani? Cauți o metodă de transfer de bani care să vă convină amândurora, nu? Dar care este răspunsul la întrebarea care este cea mai bună metodă de a trimite bani? Nu există un răspuns standard. El depinde foarte mult de așteptările pe care le ai tu de la un serviciu. Dacă vrei rapiditate, alegi ceva. Dacă vrei economie, alegi altceva. Ține cont de următoarele criterii înainte de a-ți alege metoda de a trimite bani (nu contează că trimiți în țară sau în străinătate)!

1. Rapiditatea

Dacă cel care ți-a solicitat să-i trimiți bani are nevoie de ei de urgent, nu prea ai de ales decât să apelezi la un serviciu de transfer rapid de bani de genul Western Union. 10 minute – atâta durează din momentul în care i-ai pus bani mamei până când ea îi poate solicita la un ghișeu.

Este metoda cea mai rapidă de a trimite bani, din câte știu eu.  Prin transfer bancar sau depuneri de numerar lucrurile se mișcă mai greu, putând dura chiar și 3 zile lucrătoare până ajung banii la destinație. Nu ai nevoie de cont sau de alte acte, ci doar de numele destinatarului și de actul tău de identitate. Mai mult detalii despre acest serviciu de transfer bani găsești aici.

2. Costurile

În cazul în care solicitantul nu are nevoie de bani chiar în ziua respectivă, ai timp să te întrebi care este cea mai economică metodă de a-i trimite banii ceruți. Aici cred că avem două soluții mai puțin costisitoare: mandatul poștal și serviciile bancare de tipul depunerii de numerar, a ordinului de plată sau a transferului bancar.

Serviciile poștale nu le pot recomanda și cititorii mei fideli știu de ce. Poșta este cel mai lent și mai de neîncredere partener pe care ți-l poți lua și îmi asum 100% ceea ce spun. Rămân variantele prin bancă. Poți merge la bancă sau la bancomat, ca să depui banii în numerar în contul prietenului tău, sau poți face transferul chiar și online. În acest al doilea caz trebuie ca și tu să ai cont bancar, nu doar expeditorul. Nu știu la care dintre variante ai costuri mai mici, dar asta poți verifica pe documentul care se va deschide dând click pe comisioane bancare.

Ceea ce-ți pot spune sigur este că e mult mai ieftin prin bancă decât prin transfer rapid tip Western Union.

3. Siguranța

Când vorbesc de siguranță, nu mă gândesc nicidecum la posibilitatea ca printr-una dintre metode banii să nu ajungă la destinatar, ci la situația în care trimiți niște bani ca plată pentru un produs sau un serviciu, de exemplu. Eu nu aș apela la transferuri rapide niciodată pentru așa ceva, ci aș face totul prin bancă. De ce? Pentru că eu pot să-ți cer să-mi transferi bani rapid azi ca să beneficiezi de o reducere la un produs pe care-l vând. Ridic banii de la orice ghișeu, nu am card, nu am cont, nu mă poți trage la răspundere dacă nu primești nimic în contul banilor pe care mi i-ai transferat. Banii trimiși prin bancă se află unde au ajuns, să fii sigur!

Nu trimiteți bani prin transfer rapid niciunei persoane pe care n-o cunoașteți! Majoritatea escrocheriilor despre care ați auzit prin presă, în care niște străini sună și cer bani urgent pentru a ajuta un cunoscut de-al tău care a dat de necaz, prin transferuri de genul acesta sunt posibile.

În funcție de cât de repede vrei să ajungă banii sau cât ești dispus să plătești comision pentru transfer, doar tu decizi care este cea mai bună metodă de a trimite bani cuiva.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Monica
    • 16/03/2018
    Răspunde

    Cu posta sigur nu.. ??

    1. Ma bucur ca suntem de acord.

  1. Răspunde

    Western Union cred ca este cea mai rapida metoda, de asemenea prin card mai trimteam bani sotului, ii puneam bani si el ii scotea prin card, insa dura putin mai mult…

    1. Eu nu prea trimit, recunosc. Mai mult primesc.

    • Valeria Chertes
    • 16/03/2018
    Răspunde

    Prin Western Union cred ca este cel mai sigur.

    1. E cel mai rapid. Sigur am zis ca nu e 100%.

  2. Prin mandat postal nu as trimite niciodata. Western Union e cea mai rapida metoda.

    1. Trimit eu prin posta soacrei mele ca ea nu are western la ea in sat. O saptamana fac banii pe drum.

    • Toma Tanțica
    • 17/03/2018
    Răspunde

    E super util articolul.Eu nu primesc dar nici nu dau bani??

    • Cristina
    • 17/03/2018
    Răspunde

    Money Gram funcționează la fel ca Western Union, dar are comisioane mai mici.

    • Lamiita Petre
    • 17/03/2018
    Răspunde

    Daca e posibil, prefer prin transfer online, iar daca nu este posibil, mers la banca si trimis in contul expeditorului. Cu astea ma confrunt eu fiindca ii mai trimit cateodata lui fi-meu 😀

    1. Mai bine sa-ti trimita el tie.

    • ghelbere elena
    • 17/03/2018
    Răspunde

    Nu am trimis si nu am primit bani dar daca ar fi nevoie as trimite prin transfer bancar.

    1. O metoda buna.

    • Nicolae Claudia
    • 17/03/2018
    Răspunde

    Am trimis bani prin toate metodele posibile, dar prefer transferul online in cont bancar.

    1. Internet banking?

  3. De cele mai multe ori, fac transfer bancar și a fost mereu ok. Știu de alte variante, dar comisionul mi se pare foarte mare chiar și la sume mici.

    1. E adevarat ca ne costa daca vrem mai repede.

  4. Răspunde

    Eu tot la serviciile bancii transilvania am apelat. La unele tranzactii au ceva comisioane mai mari, dar sunt multumita per total de ceea ce ofera si asta ma face sa nu ma mut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares