Cum rămâi fără bani în cont după ce folosești varianta trial a unui program PC

plati online cu cardul prin paypal

Fie că ai nevoie de un antivirus, un program de editare foto sau de eu-mai-știu ce altceva, găsești pe net. Treaba e că, de foarte multe ori, programele astea nu prea sunt gratuite. Mai nou este la mare modă ca site-ul respectiv să-ți vină cu o ofertă tentantă prin care îți acordă 15-30 de zile de testare gratuită – varianta trial. Sună bine, nu-i așa? Numai că, atunci când îți faci cont pentru a beneficia de perioada gratuită, ți se cer și datele pentru plată (numărul cardului sau contul de paypal). În felul ăsta poți să te arzi, să rămâi fără bani în cont sau fără o parte din ei. Am pățit-o noi săptămâna trecută.

Mr. Dragomir descărcase un program de curățat PC-ul de la Avast. I-au pus placa asta cu 30 de zile gratuit, dar i-au cerut să introducă adresa de mail de la contul de PayPal. Săptămâna trecută, când mă pregăteam să plasez o comandă pe Zaful, intru în PayPal să văd ce bani mai am. Îmi atrage atenția o plată de 60 de dolari care nu-mi aparținea. Îmi întreb soțul și nu o recunoaște nici el. Noi nici măcar nu avuseserăm suma aia în PayPal, deci primul lucru la care ne-am gândit a fost că ne fusese spart contul de PayPal și cineva făcuse shopping cu banii de pe cardul atașat contului. Am simțit că-mi vine să pic jos de teamă.

Am verificat împreună situația contului bancar și, într-adevăr, eram mai săraci cu 60 de dolari. După ce am analizat mai atent către cine fusese făcută plata respectivă și pentru ce serviciu sau produs, ne-am lămurit. În momentul în care fusese de acord să încerce programul ăla gratuit o lună de zile, și-a dat indirect acordul pentru achiziționarea lui după terminarea perioadei de probă. Practic, îți dau o ceapă azi, de poftă, să vezi cum e, dar îmi lași cardul tău. Ai semnat deja un contract cu mine și, dacă nu vii înapoi, în alea 30 de zile, să-l anulezi, pentru mine asta înseamnă că ți-a plăcut ceapa și că mai vrei. Am cardul tău, deci îți opresc banii pentru 3-4 saci de ceapă. Cam așa merge treaba cu minunile gratuite. Iei ceapa obligatoriu și rămâi fără bani în cont.

Nu știu cum este când introduci direct datele cardului, dacă și acolo funcționează la fel treaba. Noi l-am avut atașat contului de PayPal în care plățile pre-aprobate către vânzătorul respectiv nu știu cum de erau activate. E la fel ca pe Scribd, unde mai citesc eu cărți în varianta electronică și la fel ca plățile pentru reclame pe Facebook. Tu le dai voie să-ți rețină lunar banii pentru serviciile oferite. Nu au nevoie de acordul tău în fiecare lună. L-ai dat o dată și apar bifați în PayPal la secțiunea plăți pre-aprobate. De acum încolo, banii le sunt virați automat.

Am contactat prima dată PayPal pentru a ni se returna cei 60 de dolari. Răspunsul a fost că ei nu pot face nimic și că trebuie să contactăm vânzătorul, ceea ce am și făcut. Din fericire, cei de la Avast au fost înțelegători după ce le-am explicat că nu știam cum stă treaba și au transferat banii înapoi în cont, anulând serviciul pe care-l plătiserăm fără să vrem. Nu știu dacă toți sunt așa binevoitori și vă veți recupera banii. Noi ne-am învățat minte și nu ne mai trebuie nicio versiune trial pentru nimic.

Dacă totuși faceți asta, aveți grijă să verificați în contul creat pe site-ul respectiv să nu aveți bifată opțiunea de reînnoire automată a serviciului. Treaba asta o să vă scape de stres și timp pierdut cu scris mesaje care să vă aducă banii înapoi. Asta dacă o să vi-i aducă.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Wow. E bine de stiut, asta sa ne fie invatatura de mine tuturor. Imi pare bine ca v-ati recuperat banii, e totusi o veste buna in acest rau care ar fi putut fi unul ireparabil.

    1. Pana nu dai cu capul de pragul de sus…

    • Toma Tanțica
    • 17/03/2018
    Răspunde

    Îmi pare bine ca v-ati recuperat banii..In ziua de azi trebuie sa te fereste si sa n- ai incredere in nimeni!!!Un articol ft interesant si util pentru parerea mea!!

    1. Si eu ma bucur ca i-am recuperat.

  2. Eu fac puține plăți online, iar cumpărături prefer să plătesc ramburs, așa mă simt mai în siguranță. E bine că ai găsit înțelegere. Trebuie să fim atenți și să citim mereu totul cap coadă ca să nu semnăm ceva ce nu e clar. Am pățit-o, m-am lecuit 😀

    1. Ramburs la cumparatur in afara nu prea merge.

    • Monica
    • 17/03/2018
    Răspunde

    Nimic nu mai e gratis,se pare.

    1. Este, daca esti atent.

    • Constantin Daniela
    • 17/03/2018
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații! Mă bucur că v-ați recuperat bănuții.

    1. Si noi ne bucuram.

    • Valeria Chertes
    • 17/03/2018
    Răspunde

    Multumim pentru informatii.

  3. Răspunde

    La fel face si amazonul, cu opțiunea de livrare rapidă premium, pe care, daca nu esti atent, o iei, ca e optiunea by default ,de fapt tu trebuie sa tot o anulezi la fiecare pas. Si te trezesti abonat. Dar si ei iti returnează banii rapid când te plângi.

    1. Macar cu asta sunt mai buni strainii decat noi.

  4. Răspunde

    Eu evit platile online, insa inevitabil ma mai lovesc de ele. E bine de stiut… nu as vrea sa ma trezesc din senin fara bani in cont!

    1. Iti dai seama ca daca eram aia care sa avem bani mai multi nici nu vedeam ca i-a luat pe-aia din cont.

  5. Ma bucur ca ai scris articolul. Si eu era sa o patesc de pe telefon, acolo unde Dragos descarca diverse joculete, noroc ca, cardul care e trecut acolo e expirat demult altfel as fi ramas fara bani in cont, fiindca el nu stie sa citeasca, stie doar pasii de urmat, pe de rost. 🙂

    1. Copiii din ziua de azi stiu de la 1 an ce e de facut pe telefon.

    • ghelbere elena
    • 18/03/2018
    Răspunde

    Multumesc pentru articol. Din acest motiv imi este frica sa fac cumparaturi pe net cu cardul.

    1. Nu am avut probleme pana acum…

    • Lamiita Petre
    • 18/03/2018
    Răspunde

    De obicei, unde nu ma pricep nu ma bag dar cateodata ma mai mananca degetelele si zic sa incerc ceva. Cateodata stric jucariile, alteori scap basma curata, dar de cele mai multe ori ma abtin, oricat de mare ar fi tentatia.

    1. Daca ar fi toti cuminti, ca tine….

  6. Răspunde

    Este bine de stiut sa casti ochii mari cand faci astfel de achizitii. Daca nu citeam la tine, nici prin cap nu- mi trecea sa fiu atenta la acest aspect!

    1. E bine sa mai invatam si din greselile altora.

  7. Răspunde

    Mai…ce nasol…si suma mare!!!
    Cu amazonul am patit-o eu si personal. Am verificat, am facut printscreen ca dezactivasem optiunea si ei au retras banii, contactat service-ul si recuperat tot.
    Si inca una groasa: acum multi ani lucram la o aplicatie online cand cu stupoare am aflat ca aplicatia aia lua bani si dupa dezabonare:era un bug in aplicatie care daca dezactivai aplicatia pe 2 ianuarie iti tarifau o bucata din luna ianuarie pana efectuau procesele periodice in baza de date, lucru nementionat in contract si contra legislatiei din tzara aia, dar lucru care aducea cateva ceva bani incasati lunar 😀 😀
    VERIFICATI-VA CONTUL 🙂 si cereti inapoi /inchideti toate contractele/optiunile inutile.

    1. Exact asta ziceam si eu, ca sigur sunt unii care nu verifica si, daca au mai multi bani prin cont, nici nu sesizeaza lipsa a 60 de dolari. Mie mi-e frica si la noi cu contactless-ul ca se duce unul si cumpara de la 10 magazine de 100 de lei si aia sunt banii tai.

    • Toma Tantica
    • 19/03/2018
    Răspunde

    E bn de stiut..eu nu folosesc card..

    1. Pe de-o parte e mai bine asa.

    • Nicolae Claudia
    • 19/03/2018
    Răspunde

    Am mai auzit persoane care au patit-o. De regula sunt atenta pe unde imi inregistez cardul

    1. Iti dai seama ca de acum vom fi si noi mai atenti.

  8. Pff, ce sperietura! Uite ca pe acelasi principiu refuz vehement orice trial al oricarui soft, indiferent de cat de tare mi l-as dori. Ca ei ce fac? Iti ofera acces GRATUIT la program o perioada de x zile, insa numai dupa ce iti inregistrezi datele bancare/PayPal. Mersi! Niciodata nu am indraznit.

    1. Sincer, nici eu nu as fi bagat datele, dar domnul Dragomir a avut mancarici.

  9. Răspunde

    Bine ca ai rezolvat. Am vazut ca, mai nou, multe firme au astfel de optiuni si trebuie sa fii extrem de mult in momentul in care faci o tranzactie

    1. O sa fiu mai atenta, e clar.

  10. ce aiurea! asta n-am patit-o niciodata, dar e bine de stiut, ca in ziua de azi se gasesc metode de a te ”usca” d ceva banuti

    • lucia
    • 28/09/2018
    Răspunde

    Și eu am vrut să încerc un anumit program, dar am spus pas când mi-au cerut să introduc datele de pe card. Cum adică e gratis, dar îmi ceri datele de pe card? Le introduc după expirarea perioadei de probă dacă vreau să am acces în continuare.
    Se pare că am făcut bine…

    • GABRIEL
    • 10/01/2020
    Răspunde

    Mie mi s-au luat bani , doar m-am trezit cu notificare astazi ,despre o tranzactie de retragere numerar în USD: COMERCIANT : DRI *AVAST Software,IE av

    • Pop Eugen
    • 11/05/2020
    Răspunde

    Mă numesc Eugen, și am pățit la fel vineri 8.05, am rămas fără 71, 39$, luați de pe card fără știrea mea. Am primit sms de la ING,ați autorizat plata- 71,39 $ pentru dri*avast software.
    Mai poți face ceva ?

      • Cristina Dragomir
      • 12/05/2020
      Răspunde

      scrie-le celor de la dri*avast software ca nu ai stiut cum sta treaba si ca nu mai doresti acel serviciu , ca vrei anularea lui si restituirea banilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares