Biluțe din musli tăvălite prin nucă de cocos (desert fără zahăr)

biluțe din musli tăvălite prin nucă de cocos

V-am zis că anul asta vreau să fac schimbări în alimentație. Nu că o să renunț vreodată complet la prăjitura mea preferată sau la alte preparate care-mi plac, dar mi-am promis că o să le consum mai rar. Pentru că o am ca model pe Mihaela, care tot anul 2017 m-a ispitit cu tot felul de deserturi fără zahăr, am început să atac și eu palierul ăsta gastronomic. Mai timid, pentru moment, dar nu mă las. Din nevoia de a savura ceva dulce și dorința de a consuma mai puțin zahăr, s-a născut și rețeta super-ușoară de azi, biluțe din musli tăvălite prin nucă de cocos. E a doua rețetă cu nucă de cocos în doar câteva zile. De reținut că se prepară la rece. O să vă placă.

Care sunt ingredientele necesare pentru prepararea biluțelor noastre delicioase fără zahăr?

  • 300 de grame de musli cu fructe (un amestec de genul acesta, cât mai complex, cu cereale, semințe, fructe uscate)
  • lapte dulce (cantitate diferită în funcție de ce musli folosiți)
  • 50 de grame de unt de cocos
  • 3-4 lingurițe de miere
  • 2 linguri de cacao pudră
  • esența preferată
  • nucă de cocos măcinată

Treaba este foarte simplă. În robotul de bucătărie sau într-un blender punem cantitatea menționată de musli și îl măcinăm. Probabil că mai rămân bucățele mai mari de fructe uscate sau semințe, dar nu e bai. Peste musli-ul măcinat, adăugăm untul de cocos la temperatura camerei, mierea, cacaoa și esența (eu am folosit de migdale pentru că mi se pare mie că se combină cel mai bine cu aroma de nucă de cocos), câteva linguri de lapte și pornim din nou robotul pentru a mixa ingredientele.

Pe măsură ce se amestecă, mai adăugăm câte o lingură de lapte. Trebuie ca, la final, să avem consistența unui terci mai gros. Repet, nu pot să vă spun exact cât lapte să puneți pentru că, în funcție de tipul și cantitatea de cereale din musli, e nevoie de o cantitate mai mare sau mai mică. Compoziția aceasta se lasă în repaus cel putin 30 de minute pentru că cerealele au nevoie de timp pentru a absorbi laptele. După 30 de minute o să vedeți că aveți o compoziție mult mai tare, ca o mămăligă vârtoasă.

Cu o lingură, luăm din acest amestec și formăm biluțe, mai mari sau mai mici (după preferințe și răbdare). Fiecare biluță se tăvălește pe îndelete prin nucă de cocos măcinată și rezultă ce vedeți în poză.

biluțe cu cocos fără zahăr

Al mele sunt mai deformate pentru că eu stau prost cu răbdarea 😀 , dar nu contează pentru că la gust sunt absolut fantastice. Alor mei nu le-a venit să creadă din ce le-am făcut și că sunt fără zahăr.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Roman Nicoleta
    • 03/02/2018
    Răspunde

    Sunt delicioase,faci numai bunătăți ?

    1. Pai cum crezi ca m-am facut asa mare?

  1. La mine nu lipseste din casa sortimentul de musli pe care ni l.ai aratat. Eu le mananc cu lapte.
    Am sa incerc reteta caci e super usoara.

    1. mie nu prea imi plac cu lapte 😀 Eu in iaurt le consum.

      1. Răspunde

        Ai incercat si lapte de cocos sau de orez? sunt preferatele mele. Cel de orez este fooarte dulce.

        1. M-au tentat o singura data (cand au fost in oferta pe la lidl) dar nu am luat. Promit sa le incerc.

    • Oana
    • 03/02/2018
    Răspunde

    Pe asta trebuie sa o incerc si eu, trebuie sa fie tare bune 🙂

    1. Sper sa-ti placa daca te apuci de treaba.

  2. ideal ar fi sa gasim un sortiment fara zahar. ce ne recomanzi?

  3. La fix, un dulce sanatos fara multe calorii. Fibre multe, asta e genial.
    Sa stii ca si eu voi pregati bilutele astea!

    1. Calorii eu cred ca are. Nu numar calorii, dar sigur sunt.

  4. Reteta ta e mai mult decat binevenita pentru mine. Din noiembrie am exclus dulciurile din alimentatie si sunt in cautarea unora facute in casa fara zahar. Multumesc mult!

    1. Ma bucur ca vin si eu cu ceva util tie, ca tu numai articole folositoare aduci.

  5. Sunt preferatele mele. E o reteta usor de facut cu care sora mea ne ispitea in copilarie. Mi-ai facut pofta!
    Of! Eu si poftele mele! Uite asa am slabit de la 63 de kilograme la 70 :))

    1. Uf, tare grasa mai esti! Mereu te lauzi cu kilogramele tale.

  6. Aoooleu, ce bine arata aceste bilute, cred ca sunt si foarte gustoase.

    1. Vrei si tu? Ia si fa! 😛

  7. Am facut si eu o varianta, dar am adaugat in loc de miere curmale care leaga si indulcesc compozitia.

    1. Da, stiu ca sunt foarte bune curmalele in deserturile astea la rece.

    • Valeria Chertes
    • 04/02/2018
    Răspunde

    Nu este greu de facut, cred ca sunt delicioase.

    1. Se fac super usor si repede.

    • ghelbere elena
    • 04/02/2018
    Răspunde

    Un desert usor de facut atunci cand ai o pofta nebuna de dulce.

    1. Mai mult decat usor.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 04/02/2018
    Răspunde

    Ce tare! Chiar vreau si eu sa incerc sa le fac ?

    1. Sa imi trimiti si mie!

  8. Răspunde

    Fara zahar ? Trebuie să încerc și eu 😀

    1. Fara pic de zahar adaugat.

    • Nicolae Claudia
    • 04/02/2018
    Răspunde

    Daca e fara zahar, e musai sa le incerc 🙂

    1. Chiar te rog sa imi spui daca nu sunt super gustoase.

    • rafay violeta daniela
    • 04/02/2018
    Răspunde

    dulciuri sanatoase si benefice organismului,multumesc pentru reteta

    1. Cu drag, multumesc si eu pentru vizita.

  9. Te-ai apucat serios de bucătăreală! Mă întreb când mai ai timp și de blog? 🙂 Glumesc! Sunt curios, unde ai găsit unt de cocos?

    1. Te descurci tu cu linkul 😛 superalimente.ro/unt-de-cocos-organic-dr-goerg-1000-g5551211. Eu l-am primit cadou.

    • O femeie
    • 04/02/2018
    Răspunde

    Cu asta m ai nimerit rau. Cocosul e preferatul meu. E sufficient de dulce natural incat sa scad zaharul.
    Te pup, spor la lupta cu dependenta de zahar. Dupa cateva sapt de effort am scapat, si tare bine mai e.

    1. Eu n-am scapat inca, dar nici nu am vointa de fier. Oricum, nu ma las.

    • Nicoleta Pahonea
    • 04/02/2018
    Răspunde

    Ce bunatati.

  10. Răspunde

    Arata chiar draguta combinatia. Na-m facut asa ceva pana acum si cred ca Criss a mea ar fi fascinata de aceste prajiturici

    1. Daca le incercati, nu uitati sa faceti poze!

  11. Răspunde

    Tu nu te lasi pana cand nu ma faci sa ma apuc de facut prajituri si alte bunatati ca ma tentezi de fiecare data cu cate ceva. Si acum mai vad covridogii aia in fata ochilor. 🙂 Eu fac bombele astea cu biscuiti si cu visine din visinata, dar varianta ta pare mai buna pentru copii.

    1. Vai, faceam si eu cu visine din visinata, sa stii, dar acum nu am avut.

  12. Mă bucur că te inspir, zahărul este tare nociv și e bine să renunțăm la el pe cât posibil. Cu cât exersezi mai mult, cu atât vei fi mai pricepută.
    Imi plac deserturile la rece, mai ales că se pot încerca cu cei mici.
    Multumesc pentru mentionare! :-*

    • Toma Tanțica
    • 20/03/2018
    Răspunde

    Ft sănătos desertul…Arata foarte bine!!!

    1. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares