O florărie online care livrează povești

rp_buchet-inima-din-trandafiri-le-coeur.jpg
 Sunt obosită. Am adormit la trei. Prietena mea, Adriana, e de vină. De fapt, nu e vina ei. E vina lui că n-a știut să aplaneze cearta. Bine măcar că s-a rezolvat că dacă mai stăteam și azi toată ziua să o consiliez…
S-au certat; ca de obicei, nici ea nu mai știa de la ce a pornit. Doar plângea într-una și zicea că el s-a schimbat și că ea anulează nunta. Nu e prima oară când se ceartă. Se iubesc la nebunie și se ceartă ca nebunii. De fiecare data, eu sunt la mijloc. Eu le-am făcut cunoștință, sunt amica lui și prietena ei cea mai bună. Lucky me!
La ora unu era chitită să se despartă. După o oră de plâns, a concluzionat că ține la el dar nu îl mai iubește pentru că nu mai e așa atent ca acum opt ani iar la trei suspina că îl iubește ca pe ochii din cap, că nu se desparte dar trebuie să îi dea o lecție. E decisă că de data asta nu îi mai merge cu simple buchete de flori elegante. Slavă Domnului că ne-am mai liniștit și am dormit!
 Ora opt dimineață, sună telefonul.  Îl dibuiesc pe sub pernă și, cu ochii pe jumătate închiși, văd că e el. Here we go again! Mă întreabă ce am vorbit cu ea și îi spun că e supărată. Am aflat motivul disputei. Ea îi dăduse ieri mesaj să îi cumpere ceva și el a uitat. Inadmisibil! Acum, bietul e el suna de o oră, nu de alta ci ca să își ceară scuze și să îi spună că o iubește Normal că nu i-a răspuns. Așa ceva nu se iartă cu una cu două. I-am dat de înțeles că împăcarea e aproape dare  musai să insiste. Când l-am auzit că diseară îi cumpără flori, un buchet de trandafiri ca să îi facă o surpriză frumoasă, parcă îl și vedeam stând la ușă, acompaniat de bătrânele de pe palier, în vreme ce ea refuză să îi deschidă pentru că vorba aia…”cu un buchet de trandafiri nu se face primăvara”. Parcă nu era așa. În fine, mi s-a făcut milă de el și i-am recomandat eu o florărie online care știam că se ocupă cu livrare flori in cutii speciale, într-o manieră foarte inedită, ceea ce le face imposibil de refuzat. Livrarea de flori în cutii speciale, și nu orice flori, ci trandafiri, a fost prima la care m-am gândit ca să îl ajut pe amărât să nu pătimească toată ziua. Nu că mă da altruismul afară din casă, dar n-aș fi vrut să pătimesc și eu din pricina lui. Eu mi-am văzut de ale mele și l-am lăsat să comande flori online.
 Pe la prânz, mă sună ea. Când am simțit că nu e bosumflată, mi-a înflorit un rânjet pe față „Hai că treaba asta cu livrare flori în cutii a dat roade”. Uite ce îmi povestește: „Am făcut cum ți-am zis. I-am respins apelurile toată dimineața. Apoi a început să dea mesaje. În mesaje l-am recunoscut pe el, cel de acum câțiva ani, dar tot n-am vrut să îi răspund. Stăteam în canapea, ciufulita și în pijama, și mă luptam cu o cafea, când sună cineva la ușă. Mă târăsc până acolo și arunc un ochi pe vizor. Să-mi stea inima! Un tip în costum elegant în față ușii mele. Când l-am văzut așa elegant, proaspăt bărbierit, primul gând a fost că e de la bancă; mă gândeam că poate am uitat să platesc vreo rată și mi-au trimis un recuperator ceva. Apoi mi-am dat seama că în mână are o cutie mov foarte drăguță și i-am deschis. S-a prezentat, mi-a spus că are o surpriză pentru mine, am întrebat de la cine și mi-a spus că poate e vreun indiciu în cutie, că persoana care comandase dorise să rămână anonimă. Crescuse deja puțin inima în mine. Bănuiam că e de la el. Știam că pensionarele de pe palier mă urmăresc de dincolo de uși și le macină curiozitatea mai rău ca pe mine. Am intrat zâmbind cu acea cutie mov în mână, gândindu-mă dacă nu cumva vreuneia i-o da prin cap să îi spune lui Alin că a venit un amant îmbrăcat în costum să îmi aducă un cadou. M-am așezat și am deschis cutia. În toți anii ăștia am primit multe buchete de flori  de la el dar nici unul ca ăsta. În cutia magică, am găsit un buchet de trandafiri în formă de inimă, atât de proaspeți și parfumați că îmi era teamă să îi ating fie și cu vârful nasului, căutând să le aflu povestea. Îmi comandase flori și altă data dar ajunseseră poate lovite pentru că e normal să se lovească între ele buchetele când sunt transportate aiurea. E pentru prima dată când primesc flori în cutie și am fost emoționată să nu știu ce este acolo, m-am bucurat la ideea că mă iubește într-atât încât să apeleze la o florărie online cu asemenea serviciu elegant de livrare. Un buchet desprins parcă din povești, din trandafiri culeși parcă anume pentru mine și așezați în forma inimii pe care i-o dăruisem și nu o mai puteam lua înapoi. Am zis că de data asta nu îl iert cu flori doar că n-am primit flori. Am primit multă emoție. O cutie cu flori, o cutie cu povești, cu povestea inimii lui care încă bate pentru mine,un cadou cu design unic, cu flori proaspete și elegante, menite să îmi reîmprospăteze memoria în așa fel încât să nu uit de ce e el și nu altul. Am și un bilet scris cu litere delicate <<Trandafirii sunt ca și dragostea: înțeapă câteodată dar tot ți-i dorești>>”
 Mă declar mulțumită că s-au împăcat dar n-aș putea spune că nu sunt puțin invidioasă. Eu nu prea primesc flori. Măcar un buchet mic de trandafiri, într-o cutie mică… puteau să îmi trimită și mie ca să merit și eu deranjul.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares