De ce NU îmi voi mai duce câinele la spitalul Prima Vet

impresii spital veterinar Prima Vet

Va rog să țineți cont că acest articol nu face altceva decât să exprime părerea mea. Sunt sigură că vorbim de o clinică bine dotată, de medici cu experiență. Poate a fost o greșeală. Poate… nu știu. Informați-vă întotdeauna din mai multe surse, nu trebuie să credeți niciodată 100% ce spune cineva! Mergeți la clinică personal ca să vă faceți o idee! Poate n-am nimerit noi într-un moment bun.

Update 2020. Piki e bine, trăiește. Ca răspuns pentru cei care mă întreabă asta. Pe Instagramul meu @caietulcristinei am stories cu el destul de des. Are 9 ani acum. Problema lui a fost clar babesioza, nu vreo problema la coloana. De atunci, nu a suferit vreo operație sau vreun tratament pentru afecțiunea care bănuiau cei de la spitalul veterinar că ar fi responsabilă de paralizia lui.

In ultimele 6-7 săptămâni am avut ceva de tras cu Piki, cățelul meu. Diagnosticat cu babesioză, fără probleme precum lipsa poftei de mâncare sau febră, după administrarea Imizolului (antidotul pentru babesie) ne-am trezit cu paralizie la membrele posterioare. În primele zile a început să meargă împleticit și să cadă când ridica piciorul să urineze. Ulterior a ajuns să se târască la propriu. Paraplegie am înțeles că se numește.

Avea reflexe, dar mușchii lui erau morți, nu opunea niciun pic de rezistență dacă încercai să-i miști piciorul. Fiind foarte speriată și gândindu-mă că nu își va mai reveni, am zis să mai cer părerea unui medic, să nu fie totuși de la altceva. Mă gândeam că el mănâncă, bea apă… că poate nu e babesioză și avem altă problemă. Așa am ajuns cu el la spitalul veterinar Prima Vet din Rahova.

Le-am dus toate analizele pe care le făcuserăm. Știau că avem babesie și era foarte simplu să ne spună eventual să refacem testul, să ne asigurăm că primul diagnostic a fost corect și să spună da, doamnă, babesioza este responsabilă de această paraplegie. Nu. De ce să facem prima dată asta și să îi luăm omului 90 de lei pe consultație și test? Lasă, se poate mai mult!

Uite așa am ajuns să facem radiografie la coloană (două expuneri). Cred că e 90 de lei expunerea, dar nu mai sunt sigură pentru că eram disperată în perioada aia.  S-au descoperit niște calcifieri pe coloană și mi s-a spus că de acolo este problema și că trebuie operat. Cât mă costa operația? În jur de 2500 de lei pentru că aveam nevoie și de RMN. Le-am zis că nu am banii aia. Nu că nu i-aș fi dat ca să-mi fac piticul bine, dacă aș fi fost 100% convinsă că este obligatorie.

Am primit 3 alternative. Prima era să mergem pe antiinflamatoare o perioadă mai lungă de timp. Chiar ne-am pus branulă și am făcut prima doză de tratament pentru că asta a fost varianta pe care am ales-o la repezeală. A doua, la care am fi ajuns dacă prima nu dădea rezultate, era tratament cu laser și infiltrații. Și asta mă ducea la vreo 1000 de lei. Ultima era operația, despre care v-am zis deja cât costa, doar că nici aici nu existau garanții că el va alerga ca înainte. Am plecat plângând de la Prima Vet.

Am stat 2 zile pe tratament de la ei. Norocul nostru a fost că a treia zi noi trebuia să mergem înapoi la doctorița noastră, să refacem testul de babesioză, căzi trecuseră deja 14 zile de depistarea lui pozitivă și administrarea antidotului. Doamna doctor s-a uitat foarte atentă pe radiografie, ba chiar s-a consultat cu alți doi colegi, și ne-a spus că acele calcifieri sunt în stadiu incipient, că sigur ne vor face probleme mai târziu, dar că paraplegia acum nu poate fi de la ele. Ne-a explicat și că antiinflamatoarele (n-am reținut decât dexametazona) alea nu îi fac deloc bine, că îi distrug ficatul și rinichii. Sigur avea dreptate. Piki ajunsese să-mi bea 1 litru de apă pe zi, adică mult prea mult pentru un cățel de 10 kg.

La testul din acea zi babesia era încă prezentă în sânge. Am făcut a doua doză de imizol și am început un plan de tratament despre care vă voi vorbi într-un articol viitor. Piki este bine acum.

Din clipa aia mi-am promis că voi scrie articolul ăsta despre Prima Vet pentru ca cei care caută impresii despre clinică să știe la ce să se aștepte. Ar fi trebuit să-mi urmez instinctul care mi-a zis din prima clipă, când am văzut cât de impasibili și detașați sunt, că nu le pasă de animale, ci doar de bani. Erau capabili să trimită la operație pe coloană un cățel cu sistemul imunitar deja slăbit de o boală destul de grea.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. În țara în care oamenii sunt tratati cu indiferenta, nici nu ma mai mir de clinicile veterinare. Nu inteleg cum putem fi indiferenti la durere, cum putem trage pielea de pe oameni si de ce primeaza banii si nu respectul fata de meseria lor…

    1. Se poate orice acolo unde banul este la putere.

        • Calfan madalina
        • 03/12/2020
        Răspunde

        Fugiti de Prima vet.
        Am avut pisica la ei, au tinut -o pentru varsaturi pe perfuzii care s-au infundat, nu I-au facut nimic! Ca sa ne dea pisica acasa intr o zi si apoi sa ajungem cu ea la Facultatea de Med veterinara

    • Popa Oana-Gabriela
    • 06/12/2017
    Răspunde

    Ma întristat articolul tău, când este vorba despre animale eu gata sunt leșinata. Da, am observat ca în tara asta a noastră, „frumoasa” cum este ea oamenii sunt niște escroci fără inima. Au început să-și bata din ce în ce mai mult joc de animalutele astea care au un suflet atât de blând.. Trist :'(. Sper sa fie bine cățelușul tău, ii doresc multa sănătate iar ție multa putere săi fii alături în aceste momente dificile.

    1. Multumim. Acum suntem bine. Alergam si avem pofta de viata. Suntem pe tratament de mentinere pentru calcifierile de pe coloana.

    • Valeria Chertes
    • 06/12/2017
    Răspunde

    Doamne fereste prin cate ai trecut. Cat de inconstienti pot fi unii oameni, pacat.

    1. Eu am trecut prin mai putine. El a dus greul.

    • Barbalata Mirela
    • 06/12/2017
    Răspunde

    Imi pare rau! Sanatate! Si eu iubesc animalele si cunosc sentimentul de tristete, frustrare.

    1. Multumim.

    • Aghinitei Maria
    • 06/12/2017
    Răspunde

    BANII IAU OMENIA,(DACA O AVEAU)! ESTE TARE GREU SA VEZI CUM SUNT TRATATI IN SPITALE OAMENII, CE SA MAI SPUN DE ANIMALE

    1. De oameni nu mai zic, numai la spital sa nu ajungi!

    • Tatiana Sorina
    • 06/12/2017
    Răspunde

    Daca noi ca oanwni suntem tratati asa,ce sa mai zicem de saracutele animalute. Azi daca nu ai bani esti un om mort.

    1. Dar si aici fuse cu bani. Totul cu bani.

  2. Răspunde

    Doamne, Cris! Stiu prin ce ati trecut, dar parca tot nu pot sa suport gandul ca mr.P ar fi putut pati mai rau de atat.
    Ma bucur sa aflu ca se simte mai bine. Ii trimitem multe imbratisari si ganduri bune! Un os pentru el cu prima ocazie cand ne intalnim!
    Voi da share la articol pentru ca e important sa stie cat mai multi oameni despre ce este vorba!

    • Ursu Loredana
    • 06/12/2017
    Răspunde

    Sunt multi oameni fără suflet. Fii tare și multa sănătate

    1. Suntem bine acum. Multumim.

    • Popa Angelica Stela
    • 06/12/2017
    Răspunde

    Îmi pare rău că iar ai suferit din cauza unor oameni fără suflet…

    1. Sufletul ca sufletul, dar moralitatea?

    • nicolae claudia
    • 06/12/2017
    Răspunde

    oameni fara inima..nici nu am cuvinte

  3. Răspunde

    Dragul de el, ce rau imi pare. Din pacate exista si veterinari fara suflet. Anul trecut pe vremea asta mi-am operat pisica pt ca avea piatra pe vezica iar veterinarul ei m-a trimis la nu stiu ce chirurg renumit din Timisoara. Nu spun ca nu si-a facut treaba bine, dar nu a schitat niciun zambet niciodata, parea un robotel dupa bani. O luna de zile a durat recuperarea, cu nopti nedormite, faceam cu randul eu si sotul, schimbam scutece ca la copii pt ca facea pe ea si sangera. A fost oribil si m-am intrebat daca nu cumva existau alternative la operatie…chirurgul a zis ca este un medicament uman care ar functiona dar ca ii ataca ficatul iremediabil si ca operatia e cea mai buna solutie cu riscuri de doar 1%.

    1. Stiu exact ce zici si de medicamente, dar la noi ele sunt o solutie buna pentru ca vorbim de imtretinere. Paraplegia nu a avut nicio legatura cu ce este pe coloana. Acum ne-am recuperat si luam un produs naturist de intretinere.

  4. Răspunde

    Foarte trist. Se pare ca nici animalele nu scapa de tratamente si de medici iresponsabili. De aia e bine ca atunci cand ai o problema sa mergi la mai multi doctori, decat sa-i dai banii unua singur fiindca se poate dovedi un iresponsabil. Ma bucur ca Piki e bine.

  5. Răspunde

    imi pare rau prin ce treceti cu Piki! recuperare rapida!! O imbratisare c

    In rest, o mica adaugire: antiinflamatoarele date nu stiu ce or fi dar dexametazona e cortizon si veterinara pe care o aveam noi a refuzat sa dea asta la orice animal!! – era socata cand ii ziceam ca am primit asa tratament pe zilnic restul vietii. Poate te ajuta, mi se pare un criteriu de evaluare a veterinarului…nu toti sunt la fel de dedicati.

  6. Eu am fost internata cu cel mic si nici nu ne-au bagat in seama, ba chiar zambea doamna doctor de garda cand i-am spus ca cel mic inca vomita, daramite sa bage in seama un catel?! Eu sunt revoltata, fereasca Dumnezeu sa ajungem la spital, noi sau animalele ca e jale!!
    Ma bucur ca Piki e bine acum!

    • Elena
    • 07/12/2017
    Răspunde

    Unui veterinar ii e chiar mai simplu sa te insele decit unui doctor uman. Ca animalele n-au gura sa vorbeasca. Si cum oamenii sunt de toate felurile, si doctorii veterinari sunt la fel.

  7. Răspunde

    Nici nu ma mira, Criss. In tara asta, sistemul de sanatate este la pamant…atat la oameni, cat si la animale….Putem muri, ca nu prea le mai pasa. Foarte rar doctori…carora sa le pese de noi sau de animalutele noastre. Ma bucur ca Piki este bine!

  8. Răspunde

    Sa stii ca uneori am impresia ca clinicile de genul profita de bunatatea omului, de dragostea pentru animalut si incearca sa-l stoarca de bani. Imi pare rau ca ai chinuit catelul si ca ai piedut si timp cu bani cu ei.

    1. Pentru mine e important ca Piki s-a facut bine.

  9. mda… ce sa mai zic… imi vine sa-i bat pe oamenii astia care au impresia ca se pot juca cu vietile animalutelor!

    1. Imi aduc si acum aminte ce privire pierduta avea in ziua aia. M-a bufnit plansul cand tipa aia a venit sa isi lase cainele internat acolo.

    • Hacman Mariana
    • 10/12/2017
    Răspunde

    Ai dreptate , Cristina! In ziua de azi toți fug numai după bani))) din păcatele sentimente nu mai exista….Ma bucur ca Piki se simte- este cat de cat bine! Pupici!

    1. Este mai mult decat bine. Multumim pentru toate gandurile bune. Va pupam.

    • ghelbere elena
    • 18/12/2017
    Răspunde

    Ca peste tot exista medici pe care nu-i intereseaza pacientii ci banii pe care ii pot primi, cu cat mai multi cu atat mai bine.

    • Umbro
    • 24/12/2017
    Răspunde

    De ce nu ne spui si noua numele doctoritei si cabinetului unde a fost bine? Merci ca ne spui unde sa nu mergem, dar unde sa mergem? Nu va inteleg! Aveti experiente pozitive u un anume cabinet/doctor, dar pe noi cititorii ne lasati in ceata.

    1. Buna ziua. Noi am continuat tratamentul la animal help in Rahova la doctorita Catalina Paxaman. Am facut 10 injectii cu alflutop si acum luam supliment MSM.

  10. Din pacate oamenii nu inteleg nimic din ce se intimpla in jurul lor .Asa se explica ca suntem condusi de atita amar numai de incompetenti .Conduita terapeutica a spitalului Prima Vet este cea care ori de cite ori un pacient va veni la noi o vom adopta intrucit ea este realizata de cei mai destepti oameni in domeniu .Noi nu suntem decit niste amariti de executanti dar care ne facem treaba foarte serios si bine .Nici odata dar nici odata un membru a-l spitalului prima Vet nu va face comentarii de genul9 ca dexametazona este toxica pt ficat si rinichi ) .pt ca nu este asa .Va rog cititi articole medicale nu internet .Comentariile facute de aliti colegi nu ne intereseaza ,luam act de ele si actionam in consecinta .Suntem una dintre cele mai mari compani din domeniul serviciilor medicale din sud estul europei si nu ne permitem nici macar sa fim superficiali dar sa ne mai si batem joc .Ne respectam pacientul si in tot deauna nu ne gindim la portofelul proprietarului .Oferim cele mai bune servicii medicale care de cele mai multe ori nu sunt ieftine ..Despre cele lalte comentarii nu putem spune decit ca sunt subiective ,se vede rautatea din ele sau si nu putem intelege cum cineva se poate lua de ceeea ce scrie un om depresiv care nu are cunostinte medicale si care are si mult timp pt a sta si a posta lucruri cu caracter tendentios .Nu mai este mult pina cind ac lucruri vor fi sanctionate si atunci vom vedea daca lumea in loc sa -si vada de treaba va mai sta pe internet sa piarda timp din viata .Ma scuzati va rog daca am deranjat pe cineva cu ac comentariu dar eta primul din viata mea si ultimul intrucit nu am timp pt asa ceva si va rog sa nu-mi raspundeti intrucit din motivul pe care vi l-am expus nu ma pot uita .Va multumesc daca a-ti avut rabdare sa cititi ac rinduri si este important de retinut faptul ca Prima Vet este un deschizator de drumuri in Romania .Doamna ce a facut comentariul a uitat sa spuna ca umba prin multe cabinete pe unde birfeste la fel ca si pe noi .Sarbatori fericite .Si poate mai mult echilibru nu ar strica

      • Ion
      • 06/08/2020
      Răspunde

      La babesioza nu se da imizol ci clindamicin !

    • Gheorghe Marin
    • 24/09/2019
    Răspunde

    Am pățit un lucru mult mai grav.Oamenii ăștia chiar sunt avizi după bani,din păcate cățelul meu a murit cu zile!Avea probleme la coloană,nu grave,dar ei spuneau că trebuie operat!În cele din urmă,datorită analizelor ulterioare cățelul nu trebuia operat!Acești oameni au ucis cățelul cu zile!Păcatul lor!Să le dea dumnezeu o singură oră din suferința acelui cățel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares