Vezi-ți de fața ta de maimuță rujată! Lasă-mi dosul în pace!

maimuță rujată

Stiți regula aia cu respectarea spațiului intim în societate? Ei bine, mulți nu o știu. Multora le este prea greu să păstreze distanța. Să ne înțelegem! Știu că în mijloacele de transport în comun, de exemplu, nu ne permitem luxul de a respecta dreptul la spațiu intim. La mine este vorba de două episoade la cumpărături, unul de acum o săptămână, din Lidl, și cel de-al doilea chiar de ieri, de la farmacie.

Ieri am rezistat fără să dau replica. Eram plânsă și prea tulburată ca să-mi mai fac sânge rău cu o cucoană care, pentru că nu mai avea răbdare, a decis să treacă din spatele meu umăr la umăr cu mine. Efectiv împărțeam ghișeul, de parcă eram împreună acolo. M-am simțit sufocată și agresată, dar eram aproape gata cu rețeta și am lăsat-o.

În episodul Lidl, lucrurile n-au fost așa de simple. Era ceva coadă (vreo 4-5 persoane). În spatele meu o femeie. N-am s-o numesc doamnă, că nu era. Se freacă de mine, se împinge, se foiește, pufnește. O las. Apoi simt o geantă care se așează pe spatele meu și rămâne acolo. O întreb dacă vrea să o țin în brațe până la casă. Tot ea comentează că n-a făcut nimic. O rog politicos să păstreze o anumită limită și să nu se mai frece de mine. Atunci a venit răspunsul care m-a transformat total: cică d-aia a ajuns geanta ei în spatele meu, că am curul mare și n-are loc de el.

bottegaverde.ro

maimuță rujatăÎn momentul ăla am privit-o pentru prima dată ca să văd cine își permite o asemenea afirmație. Am dat peste o femeie cu părul alb, căreia îi mirosea grav gura, dar era dată cu ruj portocaliu. Ca o doamnă ce nu sunt, nu m-am putut abține. I-am zis că de curul meu am eu grijă, ea să-și vadă de fața ei de maimuță rujată. I-am întors spatele, dar a continuat să comenteze că nu sunt respectoasă. Până i-a atras atenția un domn, de vreo 40 de ani, că primește ce-a meritat și că respectul ți-l câștigi.

Una dintre remarcile maimuței a fost că doar la bancă avem limită de discreție. Zău? Adică la coadă la shopping poți să întreții și raporturi sexuale cu mine, fără acordul meu, dacă ai tu chef?

Nu mi-e rușine că am jignit-o. Nu sunt o doamnă. Sunt o needucată, am un caracter infect. Sunt genul de om care respectă doar dacă este respectat. Dacă-mi vorbești așa, am mai zis-o că nu am să întorc niciodată celălalt obraz. Ce-ar fi trebuit să fac? Să-mi cer scuze că am dosul mare? Să o rog pe doamnă să treacă în fața mea la casă? Să plâng cuminte și să-i permit să mă jignească? Am plâns destul 33 de ani din cauza tuturor superbităților din jur. Iaca nu mai vreau și gata. Nu mai permit nimănui să n-aibă loc de mine.

Indiferent că am diametrul cât Pământul la Ecuator, tot am dreptul să fiu respectată și să respir în măcar 10 centimetri în jurul meu. Am zis, excepție transportul în comun. Aș fi înțeles și la casă, dacă era aglomerația din preajma Crăciunului. Dar așa, 3-4 persoane la rând, toate păstrând distanța și oferind respect, numai una vrea să fie cărată în spate sau să sublinieze că o dor picioarele și nu poate sta la rând 10 minute.

Adică eu îmi cer scuze și dacă ating din greșeală o persoană, știind că nimănui nu-i place să fie atins de persoane necunoscute, și baba rujată și-a găsit scuză că am eu dosul mare? Să-i fie rușine ei, nu mie! Dacă cineva nu are loc de mine, n-are decât să stea înghesuit. Și ca să fie clar, nu am nimic cu doamnele trecute de 60 de ani care se machiază, pot să o facă și ca la circ, nu râd și nu îmi bat joc, atâta vreme cât sunt respectată!

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Din păcate astfel de lucruri se întâmplă zilnic, peste tot! 🙁

    1. Din pacate, eu stau prost cu nervii si nu le inghit.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 31/10/2017
    Răspunde

    Da bine iai făcut, te felicit pentru ce își spus. Se găsesc toate babele în ziua de azi ca ele sunt bătrâne, și le dor picioarele,ca nu pot sa stea în picioare dar au o gura…m-am saturat și eu de asemenea specimene care vor sa fie tratate regește.

    1. dar cu ruj se pot da? Te asigur ca, daca vad pe cineva care pare sa sufere, eu ii ofer loc in fata mea.

    • ghelbere elena
    • 31/10/2017
    Răspunde

    Si eu care credeam ca numai unii tineri sunt, scuzati-ma, nesimtiti. Am patit-o si eu de multe ori, dar i-am intrebat daca vor sa treaca in fata mea.

    1. Or fi si tinerii, nu zic ca nu, dar sunt si doamnele astea mai batrane…

    • Carmen
    • 31/10/2017
    Răspunde

    Bravo! Asa trebuie, mic sau mare fundul, nu te bagi in spatiul persoanei. Mi s a. intamplat si am atras atentia, puii. meei, e chestie de. minim bun simt, daca il ai normal.

    1. La distanta aia nu as accepta nici macar membrii familiei pe toti…

  2. Răspunde

    Fereasca Cel de Sus! Eu muream cu ea de gat, serios! Cea mai mare nesimtire nu o gasesti in randul tinerilor, ci in randul celor trecuti de 45-50 de ani… bleah!

    1. lasa ca nici cu astia tineri nu ne e rusine, sigur ca nu vorbim de toti.

  3. Vai de mine! Nu pot să cred! Eu sigur făceam spume la gură. Până acum nu s-a legat nimeni de fundul meu, dar nici au avut ocazia. Cred că mă răţoiam tare urât la ea. Chit că vârsta ar trebui să mă împiedice.

    Vai de mine!!!!

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 31/10/2017
    Răspunde

    Super articolul! Ai mare dreptate,aceste persoane cred ca li se cuvine totul,ele sunt pe primul loc,nu tin cont de cei din jurul lor motivatia fiind varsta.Cred ca la aceasta varsta trebuie sa dai un exemplu bun,sa arati ca ai invatat ceva pana la acesti ani, sa dai dovada de bun simt si educatie.La unii lipseste chiar daca au parul alb si ceva ani in plus fata de noi,deci trebuie tratati asa cum si ei se poarta poate asa isi vor da seama de felul cum sunt !

    1. eu ma comport cum simt eu. Nu sunt genul care se cenzureze. M-ai calcat pe coada, aia e. Imi asuma ceea ce sunt.

    • Antonia
    • 31/10/2017
    Răspunde

    Ah ah, si mie mi se intampla uneori asa ceva la rand la casa!! Si este cel mai enervant lucru mai ales daca se baga in sufletul meu cand platesc!! Si uneori ma abtin, dar fix inainte sa plec ii zic tare cateva, sa nu mai aiba replica! Daca in timp ce stau la rand se atinge careva de mine, bag cosul in spatele meu, daca nu merge, ies din rand si las persoana sa inainteze sa imi plateasca produsele!! 😛

  4. Răspunde

    Imi aduci aminte de o tanti din DM care a inceput din senin sa urle la mine ca sunt o nesimtita care strica produsele pentru ca am vrut sa vad cum mirosea un gel de dus…Am dat sa plec dar venea dupa mine si continua sa urle si sa spuna ca din cauza mea i se varsa ei gelurile de dus in geanta, ca vin nesimtite ca mine care le desfac sa le miroasa. Si a inceput sa strige dupa paza si sa le spuna sa ma oblige sa cumpar gelul pe care tocmai il mirosisem (putea groaznic). In momentul ala am plecat din magazin insa toata ziua mi-a fost stricata. Stiu cum te simti, dar incearca sa nu mai pui la suflet toate prostiile. Oamenii vorbesc vrute si nevrute. Cei importanti pentru tine te accepta asa cum esti, deci ce conteaza ce spune baba cu ruj portocaliu?

    1. Pai asa sunt eu mai fraiera si ma aprins repede si pun la suflet toate porcariile. Cand am plecat de acolo tot am plans…

  5. Răspunde

    Am dat si eu peste astfel de oameni in magazine si de obicei imi tin gura inchisa si ii ignor total sau ma uit urat la ei si cam atat. Mai avem multe de invatat la capitolul bun simt si poate daca am face toti ca tine sa le zicem vreo doua ar invata mai repede bunele maniere, care vad ca nu prea au legatura cu varsta.

    1. nu cred ca ii ajuta atitudinea mea cu nimic. In schimb, ma ajuta pe mine.

    • Valeria Chertes
    • 31/10/2017
    Răspunde

    Aoleo doamne de se lega careva de dosul meu nu se spala cu toata apa din Cris pe gura aia care ii putea Doamne ce obraznic am scris dar si eu am dosul mare si m-am enervat pe bune.

    1. Cred ca era invidioasa pe dosul meu, nu?

  6. Răspunde

    Sa stii ca si eu am o problema cu spatiul personal. In unele situatii il consider un defect, mai ales ca nu suport ca cineva sa vina si sa ma verifice acasa, sa ma critice sau mai stiu eu ce.
    Legat de situatiile cu care te-ai confruntat, as adauga o intamplare care mi s-a parut deranjanta, eram la coada la CEC acum vreo 4 ani, iar un nene se aseza in spatele femeilor apropiindu-se atat de tare incat ajungeai sa-i simti din greseala… (stii tu ce)
    Initial am crezut ca mi se pare, iti dai seama, credeam ca sunt paranoia, dar la un moment dat m-am dat intr-o parte pentru ca aveam niste draci de nu se putea.
    Daca mi s-ar intampla azi, cred ca i-as fi dat aluia o geanta de i-ar fi sarit capacele (varsta e de vina), dar atunci n-aveam chef de scandal.
    In fine, aventuri din lumea mondena.

    1. Sincer, daca ar fi fost barbat, e chiar as fi sunat la politie. Nu prea sunt sanatoasa, mi s-a mai zis. Eu nu pot sa nu reactionez. Nu pot. Orice as face, nu-mi pot tine gura.

  7. Răspunde

    Din pacate unii au imbatranit degeaba. Sunt fel de fel de demente/dementi. Nici eu nu le permit atunci cand incalca limita bunului simt si le dau replica imediat.
    Apropo de randul de la casa, H cand avea 1 an si jumatate si statea la tati in brate la casa de marcat, s-a intins la doamna din fata si ca orice bebelus ghici unde a infipt mana? Fix in par! A fost neasteptat si prea rapid ca sa il opreasca. Aia s-a intors gata sa ii traga una lu al meu cand da cu ochii de asta mic. Si i se schimba privirea. Mentionez ca sotul statea mai in lateral si la distanta, dar din cauza aglomeratiei, doamna a dat inapoi fara sa se uite. Si H a fost pe faza. :))) Asta e un moment amuzant. Dar am avut si eu de-aface cu nesimtiti ca femeia de care ai povestit. Si de persoane certate cu apa si pt ca aveam deja produsele pe banda nu puteam pleca pt a reveni dupa ce se „evapora” mirosul. 🙁

    1. Uf, n-as fi vrut nici in locul tipei sa fiu :))

    • Dana Lia
    • 31/10/2017
    Răspunde

    Esti maxima cu replica asta.Urat din partea „dnei”.Te-a provocat,ce sa mai..

    1. Adevarul este ca ma si las usor provocata.

    • Bogdan
    • 31/10/2017
    Răspunde

    Am patit-o si eu de cateva ori, dar i-am intrebat daca vor sa treaca in fata noastra.

    1. pai si eu am intrebat-o…

    • Monea Ionela Simona
    • 31/10/2017
    Răspunde

    Cred că toate am pățit o chestie de genul…eu am patit-o in autobuz…o cucoana in vârsta a venit să mă ridice de pe scaun…că cică e bătrână și pe mine nu m-au educat părinții…nu m-am ridicat…și asta nu din cauză că îmi lipsea educația ci din cauza faptului că aveam vreo 3 luni de când mă operasem pe coloană,in autobuz era cam aglomerat și riscam sa fiu lovită.ma indreptam chiar spre spital la un control, soțul fiind la lucru și neputând să mă ducă…oare ce trebuia să fac? Să nu-mi pese de sănătatea mea din cauza faptului că ea e in vârstă? sincer întotdeauna cedam locul dar după acea întâmplare am devenit nepăsătoare… Daca m-a văzut tânără a preferat să mă judece și să mă jignească in loc sa întrebe politicos dacă îi cedez locul…de multe ori aparentele sunt înșelătoare….iar eu din chestia asta am învățat că trebuie să-mi pese foarte mult de mine pt că sunt tânără și am un copil micuț de crescut…ele și-au trăit viața…eu la vârsta lor poate sunt paralizată sau poate nu mai sunt deloc…?

    1. asta cu tinerii care trebuie sa se ridice obligat fortat ma scoate din pepeni. M-as ridica pentru o batrana din aia garbovita, venita sa vanda ceva din gradina in care munceste toata ziua. pentru ea da. Pentru restul nu. Pai tinerii vin de la munca si nu lucreaza toti la birou. Babele mai nou se plimba cu RATB-ul din plictiseala.

    • Tatiana Sorina
    • 31/10/2017
    Răspunde

    Doamne ferește,au inebunit toate băbuțele astea,pe bune. Nu mai pune la suflet draga mea, tu ești frumoasă foc și ai un suflet frumos. In ziua de azi ne așteptăm la orice,lumea asta a luat-o razna. 🙁

    1. Frumoasa n-oi fi, dar nici nu permit oricui sa se ia de fizicul meu.

    • nicolae claudia
    • 01/11/2017
    Răspunde

    unele babe sunt iesite din comun..se imping, se grabesc, nu au timp, sunt nesimtite..si lista poate continua. Si eu as fi facut la fel, nici eu nu suport nesimtirea. Nu stiu ce se intampla cu unele persoane, dar au o nesimtire maxima

    1. Imi imaginez cam cum si-a educat nepotii…

    • Elena
    • 01/11/2017
    Răspunde

    Cristina, acum cativa ani ti-as fi dat poate dreptate. Dar acum ma gaindesc ca altercatia voastra n-a facut decit sa va racoreasca pe voi insiva si sa ridice nivelul agresivitatii din jur, care e ridicat, dupa cum se vede si din comentarii. Dar raspunsul tau nu e constructiv deloc. Idéal ar fi trebuit sa dai un raspuns calm si taios care sa ii dea de gandit tipei si sa se simta prost, astfel incit pe viitor sa stie sa isi tina gura. Poate chiar sa iti pregatesti si exersezi de acasa un raspuns care e bun in mai multe situatii.

    1. Iti inteleg punctul de vedere, dar nu-ti impartasesc opinia si nici nu am sa ma schimb pentru ca nu am pentru ce si pentru cine. Raspunsurile inteligente si calme nu ma caracterizeaza.

  8. Răspunde

    Iar ai deschis cutia pandorei la mine :)). Sa stii ca nici de mine n-au loc unii oameni la supermarket si ma imping efectiv cu carutul de cumparaturi. Am nimerit intr-o zi o doamna atat de grabita incat ma tot impungea cu caruciorul ei. M-am miscat in ritmul pe care mi-l impunea, pana intr-un punct, cand am stat nemiscata sa vad cat poate sa impinga. Iar intr-un final i-am impins eu caruciurul spre ea, cu fundul, ca sa vada ca simt, ca mi-a tabacit destul posteriorul cu bara de la caruciorul metalic, sa nu creada ca-s nesimtita :)))).

    1. daca nici de tine nu au loc, care esti atat de mica si slaba… Faza cu impinsul carutului este foarte frecventa, dar macar ma atinge un carut, nu ma calareste o persoana.

  9. M-a durut mult acest articol M-a întristat că lumea poate fi atât de rea, egoistă, fără bune maniere.
    Încerc și eu să trec cu vederea multe, însă uneori mai răbufnesc și eu.

    1. Eu rabufnesc mai mereu. Nu ma pot abtine. Nu-s o doamna deloc.

  10. Serios? Nu pot sa cred ca se fac asemenea afirmatii lipsite de bun simt! Nesimtirea e la ea acasa, bine i.ai zis Criss!

    1. I-am zis ce-am simtit. Cu ce mana dai cu aia primesti.

  11. Maimuta rujata- haha! Ca bine i-ai mai zis! Repet: ai fost si prea blanda. Unii dau pe dinafara de nesimtire. Uneori nu prea ai ce sa-ti pui mintea cu ei, ca daca educatie nu e, nu e nimic. Tot degeaba.

    Las’ ca patesc si eu destule.

    Insa statul la coada cu din aia ce se imping din spate si-ti intra in coasta, iti sufla-n ceafa e…pur si simplu „penal” 🙁 Nici eu n-o suport.

    1. Cica am fost prea acida, conform altor comentarii. Cui nu-i place, sa ma evite!

    • Corina Cosa
    • 02/11/2017
    Răspunde

    Mai … am ras de m-am prapadit :))) ..desi draga Cristina , daca o iau la rece …nu-i deloc de ras. Stii ce ma surprinde mai nou ??? Unii tineri , adolescenti chiar , din noua asta generatie , hulita de toti , ca cica-s necivilizati , aroganti , cu par vopsit sau creasta , ..sau cu lanturi in nas si in gura …sunt de multe ori mult mai civilizati si cu mai mult bun simt decat persoanele trecute binisor de senectute , care considera probabil , ca doar datorita varstei lor , merita respect , indiferent de circumstante. Ete ca i-ai tras-o bine , sincer , cred ca ea nu se astepta la o asa replica :))) Nu stiu daca eu as fi avut curajul asta , desi si eu sunt o „gura sparta” , dar a meritat-o pe deplin !!! ma simt satisfacuta :)))

    1. nu ma pot abtine. Daca ma enerveaza cineva sau ceva, imi dau drumul la gura fara sa mai procesez ce am de zis.

  12. Răspunde

    Zuzi, imi pare rau pentru tine…nu esti grasa! Nu ai c…mare! Daca asa te vede o madam care e depasita si o cauta Doamna cu coasa, e problema ei. Dincolo de faptul ca a fost tare nesimtita acea madam, sa stii ca nu esti asa grasa cum ti se pare. Ne-am intalnit si stiu ce spun. Am cunoscut pe cineva de doua ori cat tine si nu are nimeni vreo sansa sa ii spuna ceva pentru ca nu se lasa calcata in picioare. Am cunoscut oameni slabi de putea orice firicel de vant sa ii doboare si tot nu se lasa calcati in picioare.
    Suntem asa cum suntem. Chiar nu e cazul sa ne punem mintea cu toti retardatii.

    1. Anto, stim amandoua ca sunt grasa, dar asta nu da dreptul nimanui sa ma jigneasca. Am inghitit jigniri ani in sir pana am ajuns la tulburari de panica din cauza carora am ratat 3 ani din viata. Nu mai vreau.

  13. Răspunde

    Sa stii ca am observat si eu ca, de cele mai multe ori, persoanele acestea trecute prin viata, care ar trebui sa stie sa vorbeasca si sa se comporte, nu au cei 7 ani de acasa. Foarte bine i-ai spus…daca nu avea loc de c…l tau, trebuia sa isi ia o distanta mai mare. Impinsul acesta la cozi ma deranjeaza si pe mine maxim, de parca daca ma impinge, ajunge mai repede la casa :))))

    1. Nimic mai corect. Practic, daca renunta la aia 10 cm dintre mine si ea, e cu 10 cm mai aproape de iesire, nu?

  14. Răspunde

    Sa stii ca unele doamne trecute de prima tinerete considera ca totul li se cuvine si ca trebuie sa le lasi in fata, sa se vaite si sa primeasca scaunul in autobuz si multe alte lucruri. Sa stii ca bine ai facut ca i-ai zis pe nume. Nici eu nu pot sa tac si le spun ce-am de spus

    1. Bine sau rau, faptul e consumat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares