Cumperi o perie de îndreptat părul? Fii atentă la aceste aspecte!

cum alegem o perie de îndreptat părul

Ti-a plăcut întotdeauna mult mai mult cum arăți cu părul drept, dar probabil că nu ai timp și chef să intervii cu placa de păr în fiecare zi. Te înțeleg. Nici mie nu îmi place, mai ales că eu sunt genul ăla care are două mâini stângi. Ei bine, poți avea părul drept, pe care ți-l dorești, și cu ajutorul unei perii de îndreptat părul. O astfel de perie este mult mai ușor de manevrat decât placa de păr și face treabă la fel de bună. Singura condiție este să alegi cu grijă produsul. La ce ar trebui să fii atentă când îți cumperi o perie de îndreptat părul? Sunt câteva specificații de analizat.

Perii de calitate

Ne referim aici la perii sau dinții periei, cei care trec prin podoaba noastră capilară atunci când vrem să o îndreptăm. Pe piață există fel și fel de aparate, cu diverse tipuri de peri. Unii pot fi foarte agresivi cu părul: îl pot despica, rupe sau încurca.

Încearcă să tragi ușor de peri, să te asiguri că sunt bine montați în perie și că nu vor cădea după câteva utilizări și vei fi nevoită să investești într-un produs nou. Ca material, perii din nailon sunt foarte buni pentru că nu irită scalpul și lasă părul neted și moale. În cazul unui păr care se încurcă foarte ușor, recomandați sunt perii din plastic cu vârfurile acelea cu bile.

Învelișul periei

Este vorba despre baza periei, cea în care sunt înrădăcinații perii despre care vorbeam mai sus, cea care se încălzește. Această parte ar trebui să aibă înveliș ceramic sau cu turmalină. Acestea sunt cele mai avansate tehnologii și treaba lor este să îndrepte părul păstrându-i aspectul sănătos.

Treptele de temperatură

Este bine-știut că temperatura trebuie adaptată tipului de păr. Un păr firav și subțire va avea nevoie de o temperatură mai scăzută pentru a se îndrepta. La 200 de grade e posibil să îl deteriorați. În schimb, un păr gros, aspru, greu de îmblânzit, nu se va lăsa întins decât la trepte mai înalte de temperatură. Important este ca peria să aibă mai multe trepte de încălzire și un afișaj electronic pentru a ști în permanență la câte grade lucrați.

Forma periei

Produse multe pe piață, alegere grea. Care perie e pentru tine? Depinde de lungimea părului tău, în primul rând. Experții sunt de părere că periile plate sunt potrivite pentru persoanele cu un păr mai scurt, spre mediu, în timp ce periile rotative sau cu formă circulară dau rezultate mai bune pe părul lung.

Funcții suplimentare

Ai în vedere că există și perii care pot îndeplini mai multe funcții, deci sunt de folos nu doar pentru îndreptarea părului. Am văzut de exemplu modele care țineau loc și de perie de îndreptat părul, dar și de ondulator și aparat de creponat părul. Eu în așa ceva aș investi.

Cam astea sunt aspectele de luat în calcul înainte de achiziționarea unei perii de îndreptat părul. Nu uita de ele când mergi la shopping! Sigur vei face o alegere bună.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Este utilă dacă ai părul până la umeri și des. Dacă ai părul lung și cu fir subțire, se va putea folosi doar pentru uscat și putin volum, Vorbesc din propria experienta. Si inca un aspect, sa nu fie grea peria, altfel coafatul poate dura si deveni obositor.

    1. Uite de asta cu parul lung nu stiam. Greutatea intr-adevar conteaa, dar am uitat sa mentionez. Importanta este si forma manerului.

    • Valeria Chertes
    • 11/09/2017
    Răspunde

    Multumesc pentru sfaturi.

    1. Multumesc si eu pentru feedback.

    • ghelbere elena
    • 11/09/2017
    Răspunde

    Am renuntat de multisor la aparatele electrice de par pentru ca imi cade multisor si vreau sa-l protejez.

    1. Foarte bine ai facut. Daca gasesti si tratamente minune pentru parul care cade, sa ne anunti.

    • Popa Oana-Gabriela
    • 11/09/2017
    Răspunde

    Eu atunci când îmi cumpăr perie pentru îndreptat parul ma ghidez să-mi protejeze cât mai mult parul, sa nu-l ardă! ?? Mulțumim pentru sfaturi! ?

    1. Foarte bine gandit. Nu conteaza doar cum arata azi, ci si cat de sanatos va fi maine.

    • nicolae claudia
    • 11/09/2017
    Răspunde

    avand probleme cu caderea parului, incerc sa evit deocamdata placa..iar sfaturile tale chiar ajuta..asta daca vreau sa nu imi cada chiar tot parul 🙁

    • Angelica Popa
    • 11/09/2017
    Răspunde

    Mulțumesc frumos pentru sfaturi!

  2. Răspunde

    O astfel de perie este printre putinele gadget-uri pentru par care imi lipsesc din arsenal :D. Recunosc ca m-am gandit de mai multe ori sa-mi cumpar una. Mi se pare a fi foarte practica.

    1. Banuiesc ca ai in schimb o placa de par, nu? Ca mereu te vad cu parul drept in poze.

  3. Răspunde

    Acum 2-3 ani i-am cumparat Dariei o perie, dar era gen feon. Anul trecut de ziua ei, am luat tot felul de nebunii care sa ii faca parul in fel si chip. Nu ma pricep sa le folosesc. Am citit instructiunile, am incercat mai multe variante. Degeaba!
    Perie de indreptat parul nu am incercat. Dar mai bine sa incerce singura ca altfel albesc de tot inainte de vreme.

    1. Ha, stai asa ca abia de acum incolo incepe distractia cu aparate si accesorii de tot felul!

  4. Pe mine m-ar avantaja o perie cu peri suficienti, destul de robusta, care sa faca fata parului meu voluminos si greu. Da, greu la propriu. Si mult.

    1. Si vrei sa iti plangem de mila pentru ca ai parul des si lung? Huoooo

    • Lucica Lazar
    • 12/09/2017
    Răspunde

    Mi-as dori una rotativa dar deocamdata poate sa astepte .

  5. Răspunde

    Eu folosesc peria de indreptat parul de ceva timp. Este foarte utila in cazul meu si isi face treaba mai bine ca placa. Cea mai mare diferenta este ca placa imi tufleste parul la radacina si ramanfara pic de volum si peria imi intinde parul si imi lasa si volum la radacina. Intinde parul foarte bine si sunt multumita de ea

    1. Uite aspectul asta nu il stiam. Multumesc ca ne-ai impartasit experienta ta.

  6. Răspunde

    Am uitat sa zic ca eu o am de ceva timp peria si nu este asa de performanta ca cea prezentata de tine care are 6 trepte 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares