Parusan sau Plantur 39?

Parusan sau Plantur 39

Piața de produse pentru îngrijirea părului este tot mai ofertantă. Produse care mai de care mai scumpe, de tot felul (șampoane, măști, tratamente, uleiuri, tonice, balsamuri), unele chiar profesionale. Toate promit sănătate maximă pentru podoaba capilară, păr mai des, fir mai puternic, mai puține fire de păr căzute zilnic, aspect lucios și sănătos. Am încercat și eu două dintre aceste produse, Parusan și Plantur 39, și vreau să vă spun care sunt concluziile mele în ceea ce le privește, făcând o comparație între ele.

Parusan sau Plantur 39?

La ambele produse eu am folosit atât tonicul, cât și șamponul (la Plantur am avut și balsamul dar nu l-am mai recumpărat). Se pare că acționează mai bine în grup produsele de genul acesta.

pareri plantur 39

La capitolul miros nu mă pot hotărî care din ele îmi place mai mult pentru că amândouă miros frumos. Totuși, Parusan câștigă pe partea de persistență. Mirosul său rămâne în păr mai mult de 24 de ore.

Pe partea de curățare, eu nu m-am împăcat absolut deloc cu șamponul Parusan. Menționez că am părul gras și nici măcar la a doua aplicarea nu făcea spumă. După baie persista senzația aceea de păr uleios. Nu l-am putut folosi mai mult de 3-4 spălări, cu toată bunăvoința mea. Plantur 39 mi s-a părut mult mai bun din acest punct de vedere. Aveam spumă bogată și părul curat după baie.

Loțiunile tonice sunt simplu de aplicat amândouă, având capace speciale care permit dozarea perfectă fără riscul de a irosi produs prețios. Zic prețios pentru că sunt produse destul de scumpe pentru noi, cei care avem venituri mici. Ca textură și senzație după aplicare, votul meu de încredere merge la Plantur 39 pentru că Parusan are ceva lipicios în el care nu mă încântă absolut deloc. Treci mâinile prim păr și simți cum rămân firele lipite de degete. După uscare părul nu are același volum ca atunci când folosesc Plantur 39 și se și îngrașă mai repede (atunci când foloseam și șamponul Plantur era și mai rău).

În ceea ce privește eficiența produsului (că asta ne interesează cel mai mult, să nu ne mai cadă părul și să stimulăm creșterea firelor noi), sunt din nou diferențe mari între cele două produse. De la Parusan nu am avut efecte mai deloc, poate foarte puțin în prima zi după baie. La Plantur 39 eu am avut surprize plăcute de la prima utilizare, în sensul că am remarcat un număr mult mai mic de fire de păr căzute zilnic în perie sau pe pernă.

pareri parusan

Inițial am crezut că e vreo coincidență cu vreun alt factor, dar am continuat să-l folosesc, am văzut că nici la baie (unde era tragedie la mine) nu mai pierdeam la fel de mult păr. L-am folosit vreo lună, apoi am primit Parusan-ul și l-am băgat pe acesta în teste. De la o zi la alta îmi cădea mai mult păr. Când am revenit la Plantur, am avut din nou rezultate bune.

În prezent folosesc Plantur de vreo 2 luni. Nu pot să zic că m-am transformat în arici, că am părul vâlvoi, cum îl aveam în clasa a 9-a, dar situația oricum s-a îmbunătățit. Părul nu mai cade la fel de mult și a apărut și puful pe la frunte și pe la ceafă. Menționez că în acest moment eu folosesc doar tonicul (nu am mai luat șamponul pentru că eu mă împac cel mai bine șamponul Fanola Re-Balance pentru păr gras) și funcționează și așa.

Nu pot spune eu dacă să folosești Parusan sau Plantur 39. Nu am să afirm că Parusan nu este bun, ci doar că la mine nu a funcționat. Probabil că, la fel ca în cazul cremelor și chiar al tratamentelor medicamentoase, fiecare organism are propriile sale preferințe, nevoi și ingrediente preferate și fiecare răspunde la alt produs.

În vreme ce Parusan are la bază biotină, L-arginină, vitamina E și un extract din lăstari de mazăre (substanța activă AnaGainTM), Plantur folosește puterea cafeinei, a zincului, niacinei, a fito-flavonoidelor din soia și cohos negru. Acesta din urmă acționează, se pare, pentru a minimiza efectele negative ale dezechilibrelor hormonale asupra rădăcinii firului de păr. Deci depinde fiecare femeie de ce are nevoie: de hrănirea firului de păr sau de protejare împotriva efectelor deficitului de estrogeni.

În principiu, Plantur39 se poate folosi și înaintea vârstei de 39 de ani. Pentru a proteja rădăcinile firelor de păr de lipsa de energie și a preveni problemele de creștere a părului, a fost creată, special pentru femeile tinere, de 20-30 de ani, gama Plantur21. Complexul activator Nutri-Caffeine din gama Plantur21 îmbunătățește aportul de micronutrienți în rădăcina firului de păr și previne căderea prematură a părului.

Voi ați încercat vreunul din cele două produse? Ați avut rezultate bune cu el?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Popa Oana-Gabriela
    • 02/11/2017
    Răspunde

    Nu am folosit niciun produs din cele doua dar am văzut ca se face multă reclama la Parusan, la celalalt pro nu știu ce sa spun.

    • Albu Steluta Georgiana
    • 02/11/2017
    Răspunde

    Multumim pentru prezentare.Eu nu am folosit nici unul,Dar ma voi uita dupa ele

    • Carmen
    • 02/11/2017
    Răspunde

    Hei, mersi ptr recenzia asta, o sa ii iau mamei plantur, eu chiar speram sa fie ceva de capul lui Parusan, insa se pare ca nu.

    1. Posibil ca la altii sa functioneze, Carmen.

  1. Răspunde

    Nu am incercat si ma tem sa mai incerc produse noi o perioada. Am ajuns la dermatolog cu mancarimi puternice de scalp si nu erau de la paduchi :)) Am scalpul foarte sensibil si momentan folosesc ceva sampon-tratament, incolor si fara miros. Parusan nu as cumpara pentru ca nu o suport pe tipa care face reclama :))

    1. Delia, ia sa ne zici ce sampon folosesti, ca si eu am probleme la dermato nu mai merg de cand am fost si s-a uitat la mine si mi-a zis ca problema e ca sunt grasa. Eu stiu ca de la alimentatie pornesc multe, dar exprimarea m-a lasat paf si am plecat imediat.

        • Oana Maria
        • 02/05/2021
        Răspunde

        Eu am folosit parusan șampon, balsam si tonic. La mine nu au avut nici un efect. In schimb am fost foarte mulțumită de șamponul revalid de la farmacie, dar folosit pe termen lung. Am văzut rezultate după o luna abia. Mulțumim pentru recenzii ❤️

    • Popa Angelica Stela
    • 02/11/2017
    Răspunde

    Nu am folosit nici un produs, deși am perioade când îmi cade cam prea mult par. Mă bucur că ne-ai detaliat experienta cu produsele astea, chiar aveam nevoie de informații, mulțumesc mult!

    1. Eu sper sa va ajute informatiile.

      • Anghelina Irina
      • 26/02/2019
      Răspunde

      Mai multe persoane am auzit ca au încercat Plantur 39 și pe toate le-am auzit vorbind numai de bine

  2. Răspunde

    Nu le-am incercat, dar uite ca ma tentezi sa cumpar Plantur pentru Daria. A inceput sa ii cada parul destul de mult si sunt ingrijorata. Banuiesc ca e si stresul de la scoala de vina, dar…

    1. Bre, vezi ca plantur e pentru babaciuni. cica peste 39 de ani.

        • Masha
        • 21/02/2019
        Răspunde

        Spui ca ai rămas paf cand doctorul te-a facut grasă. Paf am ramas si noi cand ai facut babaciuni toate doamnele trecute de 39 de ani. Urat, ti-ai anulat toate bunele intentii, nu cred ca vrei sa afli ce gandesc aceste doamne despre tine acum.

          • Cristina Dragomir
          • 21/02/2019
          Răspunde

          Am senzatia ca unii dintre voi cautati sa va varsati frustrarile peste tot. Daca pe mine au toti dreptul sa ma faca grasa fara sa fie discriminare, atunci si eu fac baba pe cine vreau, atata vreme cat si eu am 35 de ani, deci ma apropii de acea varsta. Si nu te obosi sa mai lasi un comentariu, ca va fi sters. Nu ma obliga nimeni sa comunic cu oameni care nu isi asuma identitatea.

  3. Dupa ce am nascut a inceput sa-mi cada groaznic parul, acum dupa un an la fel… nicio schimbare Desi nici nu am facut nimic in sensul asta.. De Parusan am auzit la reclame si chiar eram curioasa de el insa niciodata nu l-am cumparat, pana acum. De Plantur 39 nici nu am auzit.

    1. Cris, cred ca la tine o fi vreo lipsa de vitamine ceva…

    • Valeria Chertes
    • 02/11/2017
    Răspunde

    Eu nu am folosit nici unul.

    • nicolae claudia
    • 03/11/2017
    Răspunde

    nu le-am folosit pana acum.

    • ghelbere elena
    • 03/11/2017
    Răspunde

    Nu am folosit nici unul din produse desi sunt in cautarea unor produse eficiente in caderea parului.

  4. Pe acestea două nu le-am folosit. Am și eu o problemă cu părul care se îngrașă prea repede. Am încercat o mulțime de produse, acum am găsit combinația ideală ca parul să arate curat 6-7 zile. O să scriu un articol pe blog despre ritualul meu de îngrijire a părului și menținerea părului gras, curat mai mult de 3 zile.

    1. pai asteptam articolul atunci ca multe ne confruntam cu problema asta a parului care se ingrasa in 2 zile dupa baie.

  5. Răspunde

    Nu as sti ce sa zic despre ele pentru ca nu le-am folosit dar daca tu zici ca unul este bun atunci pe acela l-as testa si eu.

    1. Tu ai parul destul de des din ce vad eu, deci nu prea ai nevoie.

  6. Răspunde

    Nu am incercat aceste produse, dar am auzit de ele. Inclusiv de Fanola, imi amintesc ca ai scris la un moment dat un articol fix despre cat de bine iti merge samponul Fanola (si mi-am comandat si eu o masca-tratament de la ei). Eu am incredere in review-urile tale pentru ca m-am mai ghidat in functie de ele si am fost multumita de produsele achizitionate. In ceea ce priveste produsele Plantur 39, cred ca fac parte din categoria celor putine care reusesc sa bifeze mai multe nevoi ale parului si ale scalpului. Ma bucur ca ai mai descoperit un brand bun si ca l-ai impartasit cu noi :D.

    1. Am multe articole in draft despre produse, dar nu reusesc sa ma mobilizez sa scriu despre ele 🙁 In general imi place sa zic despre orice produs daca e alba sau neagra situatia cu el.

  7. Răspunde

    De Parusan am tot vazut reclame, am tot spus ca il cumpar si eu…chiar fii-mea ma intreba o data in farmacie daca nu mi-l cumpar. De Plantur 39 nu am auzit. Si eu am probleme cu caderea parului, dupa ce am nascut-o pe Sofi a inceput iar sa imi cada fff rau, ma gandeam ca la un moment dat voi ramane fara par. 😀 Momentan am descoperit un sampon care vad ca ma ajuta…nu imi mai cade atat de rau parul…

    1. Poti sa ne dai numele, nu se supara nimeni. Nici macar nu e articol sponsorizat asta.

    • Elke
    • 04/11/2017
    Răspunde

    Sincer am crezut ca Parusan este foarte bun, ma tenta si pe mine sa il cumpar, cred ca depinde foarte mult si de tipul de par. Dupa descrierea ta pare ca Plantur castiga teren in fata lui Parusan, multumesc pentru parerile sincere.

    1. sigur depinde de tipul de par si de problemele pe care le ai. Nu exista produs care sa fie universal-laudat.

    • Anda Stanciu
    • 05/11/2017
    Răspunde

    Nu am folosit nici un produs din cele două…de Parusan am auzit în reclame la tv

    1. Parusan e ala cu Anca Serea 😀

  8. Răspunde

    Cred ca tine foarte mult si de tipul de par. Am tot auzit de Parusan la TV, iar cineva apropiat mi-a zis ca nu e bun de nimic. Nu-mi dau cu parerea pt ca nu am folosit. Despre plantur doar am auzit ca exista insa nu pareri. Asa ca multumesc de pont. Eu m-am impacat excelent cu samponul si balsamul de la Rekze.

    1. Da, imi aduc aminte ca ziceai tu de ele. Probabil ca sunt si alte produse bune, dar nu le stim noi.

  9. Răspunde

    M-am cam desumflat. Ma gandeam ca [parusan este bun. De plantur nu stiam mai nimic. Acum sunt intr-o dilema totala si nu stiu catre ce sa ma orientez. Am vazut ca preturile sunt cam aceleasi

    1. Nu vreau sa influentez nicio decizie. eu doar am zis care mi-a placut mie.

    • Loredanna
    • 28/10/2018
    Răspunde

    Parussan chiar nu este bun eu am incercat samponul si lotiunea si nu am reusit sa ma impac deloc cu ele dupa ce ca imi incurca parul foarte tare il aveam si foarte aspru dupa spalare iar de lotiune nici nu mai vorbesc nu mi a olacut delic chiar am auzit de plantur 39 si ma gandesc sa il incerc

      • Cristina Dragomir
      • 29/10/2018
      Răspunde

      Nu zic ca Plantur o sa iti redea podoaba capilara din copilarie, ca acum mancam porcarii, suntem stresati si asa mai departe, dar la mine a dat rezultate bune comparativ cu Parusan.

    • Culcer Gabriela
    • 26/02/2020
    Răspunde

    Folosesc Plantur 39 de vreo 3 saptamani si sunt foarte mulțumită!Nu imi mai cade părul și nici nu trebuie să mă vopsesc atât de des… L-am cumpărat cand am fost in vizita la fica mea in Olanda și mă bucur ca pot comanda și de aici!

      • Cristina Dragomir
      • 08/03/2020
      Răspunde

      ma bucur ca va ajuta!

        • Mihaela
        • 07/12/2020
        Răspunde

        Doamnelor, domnișoarelor de ce nu încercați PETROLEM un produs românesc pe baza de petrol care întărește, regenereaza si ajută creșterea firului de păr. Este salvatorul firului de păr cu minima investire dar cu maximă rabdare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares