Final de Jericho

filme acasa
Jericho este un alt serial pe care l-am urmarit cu placere si, la finalul caruia, am constatat cu regret ca filmul ar putea fi continuat dar s-au oprit la un singur sezon pentru ca americanilor nu le-a placut. Ma intreb ce le place astora ca toate serialele pe care eu le consider bune, lor le displac. Dupa primul episod, nu se anunta cine stie ce film dar mi-a captat atentia treptat si, la final, am ajuns sa vad 5 episoade intr-o zi ca sa vad mai repede deznodamantul.
Jericho este un orasel din Statele Unite ale Americii, situat la o distanta suficient de mare de principalele orase din jur, ceea ce il fereste de raza de actiune a unor bombe aruncate peste orasele respective dar si de radiatiile de dupa bombardamente. Totul in jur e distrus, Jericho este izolat, fara resurse prea multe. Oraselul primeste ca locuitor, chiar inainte de exploziile bombelor, un fost agent CIA care stia despre aceste atacuri cu bombe pentru ca el insusi fusese infiltrat mai multi ani in reteaua terorista pentru a strange informatii dar nu reusise sa evite dezastrul.
Jericho ar fi trebuit sa fie punctul de intalnire pentru mai multi agenti. Unii nu mai ajung niciodata, altii se vor dovedi a fi ce nu trebuie. Filmul nu e unul politist, daca asta v-am facut sa credeti. Are cate putin din fiecare: drama, SF, actiune, aventura. Locuitorii orasului, se confrunta cu o multime de probleme: lipsa hranei, nevoia de a se apara de mercenarii care vor sa le ia chiar si ce mai au, trebuie sa se descurce singuri in orice privinta. Cel mai curajos si personajul principal este Jake Green, fiul fostului primar. El se va apropia de Robert Hawkins, agentul CIA care asupra lui una din bombele care ar fi trebuit sa explodeze.
Cand lucrurile incep sa intre pe fagasul normal si armata este trimisa sa reinstaureze ordinea, cei doi realizeaza ca SUA nu mai era cum fusese, ca totul e impartit in doua si ca de fapt bombele erau fabricate la ei in tara, nu erau in razboi cu nimeni, ci o companie facuse asta si acum compania avea propria ei tara. Singura sansa ca istoria Americii sa nu devina o amintire era ca cei doi sa reuseasca sa duca bomba in Texas, inainte ca Texasul sa se alature guvernului ucigas. De reusit, au reusit dar acolo s-a oprit actiunea. Mi-ar fi placut sa vad o continuare, un sezon 2.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares