Respect pentru toate femeile care aleg sa nasca natural!

In curand voi fi matusica de fetita. Cumnata mea este insarcinata si a aflat de curand si sexul copilului. Nici nu va imaginati cat de mult imi doream eu sa fie fetita!  Vorbesc tot mai des cu viitoarea mamica. Eu sunt curioasa sa aflu cat mai multe despre ce prespune o sarcina si ea e fericita ca are cu cine sa impartaseasca aceasta bucurie imensa. Evident ca am pus tot felul de intrebari imposibile despre greturi, despre scaderea apetitului sexual, despre modificarile aparute la nivel fizic si psihic(tot ce inseamna simptome in sarcina) dar si intrebarea care ma macina pe mine cel mai tare: vei naste natural sau prin cezariana?.

speaker-649039_960_720De cate ori ma gandesc la o viitoare sarcina, in ceea ce ma priveste, nu concep sa aduc altfel un copil pe lume decat prin cezariana. Sunt o lasa, stiu; mi s-a mai spus. Ma tem de tot ce inseamna durere, de faptul ca nu am sa pot merge pana la capat, mi-e teama sa nu aiba copilul de suferit, mai pe scurt mi-e teama de tot. Nu ca de ceazariana nu mi-ar fi. Pana la urma e o operatie, nu e o intepatura de ac. Cumnata mea se pare ca e o femeie curajoasa si mai puternica decat mine. Prin urmare, daca medicul nu va decide altfel, ea va naste natural. S-a consultat cu medicul si s-a si informat destul de mult despre acest subiect. Asa a ajuns la concluzia ca nasterea naturala este mai buna optiune atat pentru ea, cat si pentru micuta pe care o va aduce pe lume.

Dupa o nastere prin cezariana, pot aparea o seama de complicatii pentru tanara mamica(pertonita, hematom infectat sau chiar obstructie intestinala) dar studiile au aratat ca si copiii, care vin pe lume prin aceasta metoda, sunt mai predispusi la unele afectiuni(diabetul este una dintre ele).

Ce-a mai fost interesant sa aflu de la ea, au fost cateva informatii despre simptomele sarcinii, despre care nu stiam mai nimic. Ea insasi nu a stiut ca este insarcinata, pana prin luna a doua. Mie mi se pare important ca noi, femeile, sa stim sa recunoastem semnalele pe care ni le transmite corpul nostru atunci cand ramanem insarcinate. Astfel vom incepe sa ne ferim sa alimente si suplimente sau medicamente care ar putea sa faca rau copilului. Poti afla mai multe despre simptomele care apar cand se instaleaza o sarcina de pe aceasta pagina http://www.mamicamea.ro/despre-sarcina/semne-si-simptome-de-sarcina.html.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 18/02/2016
    Răspunde

    Bun articol,eu am nascut 3 copii pe cale naturala ,prima nastere e ceea mai grea travaliul dureaza cam mult ,la celelalte 2 nasteri am nascut usor.Ii urez nastere usoara ,e mai bine sa nasca pe cale naturala ca si ea si copilul sunt mai sanatosi,intradevar

    • Dodoi Daniela
    • 18/02/2016
    Răspunde

    Fiecare dupa cum poate si mai este problema banilor.Nasc cele ce au o sanatate de fier si asa e moda acum sa nu mai faci efort si uite asa vine copilul pe lume.Decizia va apartine.?

  1. Răspunde

    Ehhh, nu tot ce iti doresti se si intampla 🙁 . Si eu am optat pentru nasterea normala, dar bebe nu a vrut si gata, dupa un travaliu de aproape 12 ore ( adevarul e ca ultimele 5 ore au fost groaznice, primele 7 ore au fost nesemnificative) am ajuns la cezariana. Si cred ca preferam nasterea normala pentru ca dupa operatie iti revii mult mai greu ( eu cel putin sunt si mai fricoasa, iar primele 2 luni am fost varza :)))) ) . dar nu cred ca sunt adevaratele chestiile despre bebelusi, Florin al meu rar se imbolnaveste. Eu iti doresc sa-ti dea Dumnezeu un bebe si sa ai parte de o nastere naturala usoooooooara. Pupici.
    P.S Sa-ti traiasca nepotica si sa te bucuri de ea.

    • Irina Sima
    • 18/02/2016
    Răspunde

    Indiferent de metoda prin care copilul vine pe lume important este sa fie sanatos. Decizia medicului e foarte importanta, chiar daca de multe ori unele femei sunt foarte vehemente in privinta nasterii naturale, daca situatia pune viata copilului in pericol atunci trebuie facuta cezariana. Eu tot cezariana (de urgenta din cauza unei complicatii) am facut si m-am recuperat rapid, iar baiatul meu nici pana in ziua de azi nu a racit, iar toate analizele i-au iesit super! Iar tu daca psihic si fizic nu te simti pregatita pentru o nastere naturala, iti recomand sa iei decizia cea mai potrivita si dupa ce te consulti cu medicul tau.

    • Amy
    • 18/02/2016
    Răspunde

    Si mie mi-e fooooarte frica de nasterea naturala, dar mi-as dori sa pot naste asa ca sa ma pot reface repede. 😀

    • ghelbere elena
    • 19/02/2016
    Răspunde

    Sa stii ca acum nu e chiar de speriat nasterea naturala. Si eu sunt matusa de un nepotel si doua nepotele, toti nascuti natural. Daca ai un medic bun care sa se ocupe de tine de la inceput si care sa te astiste la nastere totul va fi bine.

    • SandaSandita Sandita
    • 19/02/2016
    Răspunde

    Nu esti o lasa ci stii ce e mai bine pt tine si copil.Eu am nascut 2 copii prin cezariana si am vazut bb nascut natural cu fata vanata si capul alungit si etc..deci nu!

    • Serban Elena
    • 20/02/2016
    Răspunde

    Sant de acord cu cezariana atunci cand situatia medicala impune acest lucru pentru a nu periclita viata fatului.Dar in rest NU ,chiar daca nasterea naturala de cele mai multe ori este dificila si insotita de dureri.

    • Hacman Mariana
    • 25/02/2016
    Răspunde

    Din pacate eu nu am putut sa nasc pe cale naturala..dar le sfatuiesc pe viitoarele mamici care pot naste natural sa nu apeleze la cezariana..eu de la operatie numai probleme am avut..din cauza ca copcile de pe uter au fost cam rare cicatricea a cedat din cauza efortului si am pierdut astfel o sarcina trecand din nou printr-o operatie…a fost oribil…dupa o operatie nu mai esti cum ai fost..nu ai voie sa ridici,sa faci efort prea mare e destul de nasol..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares