Povestile din spatele buchetului miresei si al aranjamentelor florale de nunta

foto de nunta

In spatele fiecarei nunti sta o poveste, o poveste de dragoste, o poveste cu un print si o printesa, o poveste la care mai scriem cate o fila in fiecare seara cand inchidem ochii si ne imaginam cum va fi nunta noastra. Povestea mea a inceput sa se scrie undeva pe la 17 ani, cand l-am intalnit pe primul Fat-Frumos din viata mea, la bratul caruia visam sa devin mireasa. Fetii Frumosi s-au mai schimbat intre timp dar povestea nuntii n-a suferit mari modificari. Tu, cand inchizi ochii si iti amintesti de nunta sau iti imaginezi cum va fi, ce vezi? Eu ma vad doar pe mine in rochia alba, cu voal din dantela, pe el pe undeva printr-un colt si in rest …multe flori.

In proiectia nuntii, o viitoare mireasa rar va pune bautura si mancare. Oare de ce? Pentru ca ea e o romantica, o gingasa care vrea sa-si spuna povestea prin detalii alese cu grija de ea si „croite” de cele mai dibace maini. Dupa rochie, al doilea lucru ca si importanta in cadrul evenimentului in ansamblu, sunt florile. Florile sunt prezente peste tot in ceremonialul si petrecerea de nunta. Ce ar fi mireasa fara buchetul sau? Daca initial, in cadrul ceremoniei de nunta, florile erau purtate de domnisoare ca simbol al puritatii si modalitate de a fi ferite de spiritele rele in cea mai frumoasa zi din viata lor, astazi aceste semnificatii sunt pierdute. Buchetul ramane doar un accesoriu sau, mai bine zis, cel mai important accesoriu, daca ne gandim ca florile sunt imaginea personalitatii si sentimentelor miresei. Daca cineva isi imagineaza ca o mireasa a ales intamplator trandafiri sau lacramioare ca flori vedeta la nunta sa se inseala. A ales acea floare pentru ca nu poate veni sa strige in gura mare ca e fericita, ca el iubeste dar ca e emotionata pana la lacrimi. Florile ii spun povestea in cel mai discret si gingas mod, cu singura conditie de a se asorta cu tinutele persoanelor-cheie la eveniment si cu restul elementelor de decor.

Mireasa nu e singura care poarta un buchet de flori proaspete sugestive. Nasa are si ea un buchet de flori. Regasim florile si in compozitia lumanarilor de nunta. De regula, lumanarile sunt „acompaniate” de aranjamente florale cu aceleasi flori din buchetul miresei sau macar pastrand cromatica si sentimentele si emotiile sugerate. Cocardele de nunta din flori naturale sunt si ele prezente la majoritatea nuntilor. Daca buchetul spune o poveste si cocardele sunt din aceleasi flori ca buchetul miresei, asta nu inseamna oare ca, atunci cand o cocarda ti se prinde in piept, asta nu e pentru ca vrea neaparat sa porti flori ci pentru ca isi doreste sa isi aduca povestea mai aproape de sufletul tau?

atelierulfamiliei.ro

Am mai vazut flori si petale de flori asternute la picioarele mirilor la intrarea in biserica si cred ca toata lumea poate intui un fel de urare de a avea de acum in cale numai bucurii si lucruri frumoase. Apoi, ne indreptam catre local. Aici ne intampina zeci de aranjamente florale, in ton cu restul decorului. Scarile de acces, intrarea in local, mesele, totul e magie sub mirosul si zambetul florilor din aranjamentele florale gandite anume pentru a spune o alta parte din poveste sau a o continua pe cea inceputa.

Astfel, fiecare floare, fiecare petala, fiecare frunzulita, fie ea din buchetele miresei sau al nasei, din lumanarile de nunta sau din aranjamentele florale pentru mese, are dublu rol. Din punct de vedere estetic, nimic nu ar putea egala finetea, eleganta si bucuria pe care o emana florile. Apoi, vine povestea. Florile vorbesc si ele spun exact povestea pe care, cel care le-a ales, le-a insarcinat sa o spuna. Florile nu mint niciodata. Ai vazut buchete mireasa cu boboci de trandafiri? Spune-mi daca nu cumva mireasa era foarte tanara, ca un boboc ea insasi, tematoare la inceput de drum nou! O mireasa modesta va alege margarete, una pasionala – trandafiri rosii. O mireasa, un cuplu, isi spun povestea, poate fara sa isi dea seama, prin florile alese pentru a intregi imaginea unui eveniment de basm la care viseaza de ani buni. Asa ca, cine isi poate imagina o nunta fara flori? Cum ar fi sa vina mireasa la biserica fara buchet, cu o poseta in locul florilor, sa te trezesti intr-un local parca dezbracat, lipsit de aranjamente florale? N-ar mai fi mire si mireasa. Ar fi doi oameni care dau o petrecere. De ce? Pentru ca ar lipsi povestea.

Spune-ti si tu povestea cu ajutorul florilor! Gandeste buchete si aranjamente florale unice care sa va reprezinte si lasa profesionistii sa le realizeze asa cum le-ai visat!  Pentru asta exista inbloom-events.ro.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Mihaela
    • 12/06/2015
    Răspunde

    O nunta fara flori ar fi o nunta trista, o nunta lipsita de culoare.

  1. si eu ma gandesc cu drag la buchetul meu de mireasa 😀 , o nunta fara flori este ca un desert fara apa

    • ionela bortofleac
    • 12/06/2015
    Răspunde

    La nunta mea alegerea au facut-o nasii

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 13/06/2015
    Răspunde

    Florile fac atmosfera frumoasa,dau bucurie,culoare,fara ele ar fi tristete,o atmosfera apasatoare.

    • Roxana Timocel
    • 17/06/2015
    Răspunde

    Cata bataie de cap e si cu florile pentru o nunta!! Auch!! Sunt atatea modele si culori!!:x

    • Hacman Mariana
    • 19/06/2015
    Răspunde

    O nunta cu mii de flori este asemenea unei vizite pe un taram magim!Acele vietati dau culoare intregului peisaj!Acum sunt mii de firme care se ocupa cu aranjarea salilor cu fel si fel de inventii,aranjamente din flori naturale ce dau o stare de bucurie nedescrisa in cuvinte!

    • Hacman Radu
    • 21/06/2015
    Răspunde

    intradevar la o petrecere florile sunt tot farmecul …bineinteles in afara de faimoasa mireasa….florile naturale,acele aranjamente cu fel si fel de specii dau culoare intregului peisaj,intregii sali…noroc de firmele care se ocupa in ziua de azi de aceste aspecte…

    • Mihaica Iuliana
    • 27/06/2015
    Răspunde

    eu iubesc foarte mult florile si la nunta mea imi doresc ca 70% sa fie numai flori…la starea civila, la invitati, la biserica, la local….flori, flori si iar flori.

    • Mihaica Iuliana
    • 27/06/2015
    Răspunde

    Abia astept sa vina acel moment…sunt tare curioasa cum va iesii totul si cum ma voi simtii eu si viitorul meu sot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares