Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat pe Arena Națională – intrarea liberă

Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat

Uite de-asta mi-e ciudă mie pe noi, românii. Dacă se scarpină o vedetă în fund, în secunda 2 toate posturile TV pun imaginile respective. În schimb, când sunt evenimente interesante cu intrare liberă, știrile apar de obicei după încheierea evenimentului.

Ei bine, de ieri până mâine, pe 7 iulie, la ora 14:00, pe Arena Națională din București se desfășoară Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, eveniment organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Evenimentul, aflat la cea de-a VI-a ediţie, reuneşte cele mai bune echipaje din 16 inspectorate pentru situaţii de urgenţă, precum şi câte o echipă din cadrul Facultăţii de Pompieri – Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova şi Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

Echipele de pompieri se întrec în acțiuni de salvare simulate. Cine descarcerează mai repede, cine acordă primul ajutor la timp? Cum arată o mașină de pompieri văzută de aproape, cu ce scule intervin pompierii, care e procedura în caz de accident grav?masina pompieri romprim

Toate răspunsurile le veți alfa la fața locului. Accesul este total gratuit. Peste 40 de mașini funcționale vor servi drept obiect de lucru pentru echipele înscrise în concurs. Multe din Logan-urile tăiate arată mai bine decât cele de pe șosea :D.

demonstratii descarcerare pompieri
sursă foto facebook.com/ISUBIF

La final, vineri, experții de la ISU, dar si specialiști din Scoția și Portugalia, vor decide echipele câștigătoare.

Nu aș fi aflat nici eu de eveniment, dacă nu ar fi fost soțul meu care să participe.arena nationala pompieri

Nu, el nu este pompier, deși știu că și-ar fi dorit, dar vine din partea firmei la care lucrează, ROMPRIM S.A. – singurul producător de autospeciale de stins incendii din România. N-o fi el pompier, dar se ocupă de partea de electrică la mașinile care-i ajută pe oamenii ăia să salveze vieți și eu sunt mândră de el. Dacă ajungeți pe Arena Națională la eveniment, poate-l vedeți și pe el pe la standul ROMPRIM. 😛

romprim la competitia de descarcerare 2017 arena nationala

Mai în gluma, mai în serios, e genul de eveniment la care nu cred că se poate plictisi cineva. Să vezi echipele de salvare la lucru, nu ai șansa asta în fiecare zi. Poate că evenimentele de genul ăsta sunt făcute și pentru a-și arăta pompierii și paramedicii îndemânarea și profesionalismul, dar au ca scop și recunoașterea meritelor lor de către oameni, nu doar de către juriu. Eu mereu am zis că oamenii ca ei merită salarii de 100 de ori mai mari decât au pentru că n-a văzut nimeni vreun pompier cerând șpagă ca să salveze o casă sau un paramedic care să acorde primul ajutor abia după ce îi bagi 100 de lei în buzunar.

Respect pentru salvatori!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Ai mare dreptate
    Toate prostiile sunt promovate de catre televiziuni, iar ce e important nu primeste mai mult de 1-3 minute pe retea!
    (share pe fb ca sa afle cat mai multi oameni!)

  2. Răspunde

    Mda, interesant evenimentul si pacat ca nu a fost promovat cum trebuie. Mi-ar fi placut sa merg sa vad asa ceva. Bine, in teorie ca oricum nu as fi putut ajunge la Bucuresti. Dar altii ar fi putut!

    • Valeria Chertes
    • 07/07/2017
    Răspunde

    Foarte interesant.

    • Iacob Elena
    • 08/07/2017
    Răspunde

    De ce nu se promoveaza un astfel de eveniment? Pentru ca se promoveaza prostia, de-asta! Pentru ca prostia vinde! E interesanta! Mi-e atat de ciuda si mie de asemenea lucruri incat mi se face scarba cand vad emisiuni care promoveaza acest gen!

  3. Răspunde

    Pacat ca nu am aflat de eveniment mai devreme. Toate tampeniile sunt promovate la TV si ce trebuie e ignorat. Si nu numai. Chiar si pe paginile de facebook ale televiziunilor. Eu m-am dezabonat de la toate ca ma saturasem de toate tampeniile.
    Si in Ploiesti de anumite evenimente aflu fix in ziua aia sau aflu ca au fost. Si presa loala culmea, o urmaresc. Dar iar sunt promovate doar tampenii… si cat mai multe accidente socante ca sa aduca trafic. Isi freaca nenorocitii palmele de bucurie cand mai moare unul intr-un mod cat mai cumplit. Cred ca fac 1000 de metanii sa mai fie si altele. Sinistru nu? Rusine sa le fie! 🙁
    Eu am mare respect fata de pompieri si cei de la descarcerare. Imi imaginez ca vad multe lucruri socante carora le fac fata cu brio si salveaza multe vieti. Din pacate nu sunt Dumnezei. 🙁

    • Lamiita Petre
    • 08/07/2017
    Răspunde

    Toata admiratia si respectul meu pentru astfel de Oameni. De fapt asta inseamna sa fii OM , multii sunt insa niste copii nereusite si sunt multi, foarte multi. Si da, sunt promovate tot felul de scursuri, toate panaramele, mai mult decat poti suporta. Cred ca niciodata nu vom ajunge o natie care sa stie si sa simta ce e aceea constiinta. In Romania se aplica excelent fraza „las-o ma ca merge-asa”.

    • ghelbere elena
    • 10/07/2017
    Răspunde

    Nu vom avea niciodata publicitate la asemenea evenimente.

  4. ai dreptate, la noi se promoveaza totfelul de prostii in loc sa ne preocupam de ceea ce conteaza cu adevarat. imi place domeniul asta, cred ca sunt niste oameni are merita tot respectul si fac ceea ce fac fara sa cugete prea mult.

  5. Răspunde

    Daca am fi ajuns in Bucuresti sigur mergeam si noi sa -i vedem la treaba pentru ca mi se pare un eveniment binevenit iar lui Dragos i-ar fi placut foarte mult pentru ca el zice ca se face politist pompier. 🙂

  6. Răspunde

    Mi-as fi dorit sa pot participa si eu. Păcat ca pana ajung eu in București, durează prea mult
    Felicitări celor care s-au gândit sa organizeze acest eveniment

  7. Răspunde

    Si mie imi pare rau ca astfel de evenimente nu sunt mediatizate. Am reusit sa ajung la o competitie intre echipaje de pompieri pe vremea cand lucram in presa, insa a fost o chestie fara public, la care am fost prezenti doar noi, astfel incat sa relatam intr-o stire super scurta (max 3 minute) ce s-a intamplat acolo si cum au decurs lucrurile. Asta e unul dintre motivele pentru care am plecat din presa, faptul ca nu aveam libertatea sa facem stiri despre chestii care pentru unii dintre noi (multi dintre noi) erau mult mai interesante decat circurile politice si event-urile mondene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares