Eu cred că și-a meritat-o

haioase

Un episod de violență în mijloacele de transport în comun, așa a fost descris acest video. Șocant: o femeie bătută în autobuz de un grup de pensionari! Poate unora din acei pensionari le vine să facă pipi în tramvai că sunt bătrâni și au probleme; dar nu o fac. Deși nu sunt de acord nici cu violența, eu tind să cred că tipa și-a căutat-o și o merita.

Văd că unii sunt de părere că țigara electronică e inofensivă și că gestul oamenilor nu e îndreptățit. Eu aș zice că nu e așa: țări precum Franța și Belgia au interzis fumatul țigărilor electronice în spațiul public, considerându-le foarte nocive. Dincolo de aspectul ăsta, mă deranjează atitudinea: dacă eu nu pot să deschid un geam pentru că îi deranjează pe restul călătorilor, doamna asta cu apucături de … nu zic ce de ce crede că are dreptul să folosească un lucru pe care, în mod normal, alții nu îl folosesc în autobuz/tramvai?

Până la urmă, dacă nu e specificat că nu ai voie să fumezi țigare electronică în transportul în comun, nu înseamnă că ești liber să o faci. Poate și mie îmi vine câteodată sa fac treaba mare și mă abțin, pentru că ține de niște norme de comportament nescrise, de respectul fiecăruia față de oamenii din jur. Pe lângă faptul că o folosește în public, afișează și acel comportament ”golănesc” și numește ”boșorog pedofil” pe cine vrea ea și se repede la un om care, inițial, nu face altceva decât să îi atragă atenția, fără a se ridica la ea.

bottegaverde.ro

Aș fi curioasă să știu dacă plătise pentru acea călătorie pentru că mie îmi pare fix genul care ar trata cu același comportament și limbaj și pe controlorul care își permite să îi ceară să îi arate dacă are card de călătorie. E genul care are senzația că totul i se cuvine și restul oamenilor trebuie să i se supună. Dacă tu nu mănânci ciorbă în tramvai, eu nu îmi schimb ciorapii în autobuz, atunci de ce distinsa doamnă cu aere de târfă de pe centură ar avea voie să fumeze, să înjure și să sară la bătaie fără a primi ceva la schimb?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Hacman Mariana
    • 15/04/2015
    Răspunde

    Ai dreptate Cris!Dar uite ca se trezesc unii ..ca acea tipa care au fumuri si-n cap…si se cred mari smecheri…asta doar in mintea lor…cam greu de schimbat mentalitatea unora…trebuie sa tinem cont si de legi,oamenii din jur….maiales ca sunt si copii care circula cu mijloace de transport,daca pt noi e insuportabil fumul de tigara dar pt mici ingerasi ?le afecteaza intregul organism….Cred ca i-a fost ,,invatatura de minte”…data viitoare daca vrea sa fumeze sa mearga pe jos….

    • Lamiita D
    • 15/04/2015
    Răspunde

    Tipa cred ca miza pe faptul ca e femeie si nu va da in ea :)) Dar insista cu tarie sa si-o fure … Urat …

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 15/04/2015
    Răspunde

    Bine ca lumea a luat atitudine cu asemenea specimene.Trebuia sa fumeze acasa la ea nu in mijloacele de transport,nimeni nu e obligat sa-i suporte fumul si prostia!

    • Mara
    • 15/04/2015
    Răspunde

    O nesimtita prost crescuta, normal ca si-a meritat-o!

    • Daniela Stingaciu
    • 15/04/2015
    Răspunde

    Si eu cred asta desi nu sunt de acord cu violenta in general………………..cu siguranta ca ori bause ori are probleme psihice doamna .

  1. Răspunde

    Cred ca nici unul dintre ei nu a procedat corect. E drept, daca ea nu ar fi facut pe interesanta, nimic din toate astea nu se intamplau…

    • Iorga Daniela Ionela
    • 16/04/2015
    Răspunde

    dupa fapta si rasplata! desi nu sunt de acord cu violenta,sunt de parere ca si-a cautat-o cu lumanarea( tigara electronica) 🙂 Daca nu e in stare sa ii respecte pe ceilalti,atunci ea de ce sa fie respectata?

    • Mariana Cioranu
    • 17/04/2015
    Răspunde

    Este foarte urit din partea ei .Nu sint de acord cu violenta dar intr-un autobuz nu se fumeaza ,chiar daca tigara era electronica.
    .

  2. Răspunde

    Mai.. pana la urma tigara electronica scoate doar un abur si cred ca spiritul civic la romani e egal cu zero. Insa pe de alta parte, si eu am fost odata fumatoare si rezistam pana la statia la care coboram ca sa pot sa imi aprind una fara sa deranjez, fie si vizual, pe cei de langa mine.

    • Mihaica Iuliana
    • 27/04/2015
    Răspunde

    Asa este Criss, mare dreptate ai. Din pacate sunt astfel de oamneni la fiecare colt de strada, vorba aceea…deci foarte multi, carora nu le pasa de cei din jur sau ca fac rau prin ceea ce fac.

    • Mihaica Iuliana
    • 27/04/2015
    Răspunde

    Pacat ca noi suntem in jurul lor si nu au si ei parte de oameni la fel ca ei sa vada cat de rau este, pacat. Poate asa si-ar da seama cat rau provoaca atitudinea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares