Tu ti-ai dus copilul la stomatologie?

cu copilul la stomatologie

Nu stiu daca, printre cei care ma urmariti, mai exista cineva are sa nu stie ca am probleme cu dintii si merg destul de des la stomatologie. Nu mai e un secret nici faptul ca sunt client fidel al clinicii Cris Smile si ca nu scriu despre ei neaparat pentru un concurs, ci din convingerea ca e cel mai bun cabinet stomatologic in care am calcat eu pana acum. Veti gasi pe blog cateva articole despre ei, scrise pur si simplu pentru ca asa am simtit cand m-am intors acasa de la cabinet. Totusi, astazi am sa va scutesc si nu am sa mai vorbesc despre mine ci despre necesitatea de a duce copiii la medicul pedodont(acel medic specializat in stomatologie copii) cat mai devreme.

Am observat sau, mai bine zis, am dedus din discutia pornita in jurul articolului anterior despre aparatul dentar, ca majoritatea mamicilor care mi-au scris, vorbeau despre vizita celor mici la dentist ca despre ceva ce va urma la un moment dat si nu ca despre ceva ce s-a intamplat deja. Unii parinti sunt de parere ca pe la patru ani ar trebui dus prima data copilul la stomatolog. Altii poate ca nu il duc nici atunci, ci abia cand ii apare prima carie care ii provoaca dureri. Atunci, ajunsi cu copilul in cabinetul stomatologic, e foarte posibil ca acesta sa refuze tratamentul si sa nu accepte nici macar ca medicul sa se uite in gura. Ce sa mai vorbim despre a-l face sa accepte un aspirator sau o freza, sau de ideea ca doamna bau-bau in halat alb o sa ii scoata un dinte si el o sa moara de durere? Eram in sala de asteptare la Cris Smile, cand doi parinti se chinuiau sa il determine pe un pusti sa deschida gura. Avea 7 ani si telefon de firma in mana pana sa intre. Dar la dentist era clar ca nu mai fusese niciodata. Acum trebuia scos un dinte. A fost un soi de tragedie in mai multe acte. Mama plangea si il implora, tatal il certa sa stea potolit, doctora foarte draguta se chinuia in zadar sa ii explice ca nici macar nu il atinsese inca atunci cand incepuse sa tipe.

dentist-copii

Ideea e ca, desi medicii de la Cris Smile sunt perfect pregatiti sa trateze inclusiv problemele stomatologice ale copiilor, nu depinde totul de ei. Important este ca parintii sau adultii responsabili pentru un copil, sa il duca din timp la medic, preventiv, inainte de a se instala problemele dentare. Unii medici recomanda ca cei mici sa aibe prima vizita la dentist in jurul varstei de un an. Cu cat mai devreme, cu atat mai bine. Astfel veti detecta din timp problemele de fluorizare, cariile sau malocluziile datorate viciilor celor mici. Vizitele timpurii la medicul dentist au rolul de a-l ajuta pe cel mic sa se familiarizeze cu mediul, cu aparatele, cu mirosul si sunetele specifice unui cabinet dentar, de a se imprieteni cu medicul pedodont si a capata incredere in el. E mai simplu sa faci sa accepte o extractie sau o obturatie un copil prin a carui gurita au mai trecut clesti si freze pe post de simple instrumente de joaca in mana stomatologului pediatru. Tot de la medicul stomatolog, copilul va invata sa isi perie si sa isi ingrijeasca dintii in mod corect, inclusiv dintii de lapte despre care multa lume considera ca nu trebuie „bagati prea tare in seama ca oricum se schimba). Iata ce ne spune doamna doctor Cristina Munteanu, medic stomatolog la Cris Smile:

Acultati-i sfatul si, chiar daca cei mici nu au inca probleme cu dintisorii, duceti-i cat mai curand la un cabinet care sa se ocupe de stomatologie pediatrica! Daca sunteti din Bucuresti, nu ezitati sa alegeti serviciile clinicii Cris Smile. Medicii tineri, rabdatori, pasionati si bine pregatiti, sunt gata sa lege prietenii cu micutul viitor pacient.

Contact Cris Smile

Giulesti

Telefon: 0376 44 81 51

Adresa: str. Boisoara, nr 10-12, sector 6,
Bucuresti (la 200m de Maternitatea Giulesti)

Email: giulesti@cris-smile.ro

Rahova

Telefon: 0376 44 81 51

Adresa: Strada Malcoci nr.2, bloc 36,
sc.B, ap.59, sector 5, Bucuresti

Email: rahova@cris-smile.ro

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 05/03/2015
    Răspunde

    Si eu mi-am dus copilul la stomatologie de mic chiar,s-a familiarizat cu doctorita repede ,asa ca nu i-a fost teama de aparate,mai tare se temea de injectie.Este un lucru necesar sa mergi la medic chiar daca ai dintisori de lapte,apoi mai tarziu cand se schimba dentitia,apoi cand ai probleme,un consult macar o data pe an daca nu la 3 luni.

      • cristina
      • 05/03/2015
      Răspunde

      pe mine m-au dus prima data la dentist la vreo 6 ani sa imi scoata un dinte si eram terminata; nu stiam nici unde sunt nici ce au de gand sa imi faca.

    • Hacman Mariana
    • 05/03/2015
    Răspunde

    Buna Cristina!Si eu mi-am dus fetita de mica la stomatologie..vizitele noastre au fost doar pentru a ne asigura ca totul este ok,nu a avut nevoie de interventii….sper sa-mi semene mie la dantura …este foarte important sa ducem micutii ingerasi inca de mici la stomatolog pe langa tratarea cariilor ei trebuie sa se obisnuiasca si cu medicul stomatolog,sa prinda curaj mai ales ca sunt foarte multi care dramatizeaza vizita la stomatolog…sunt persoane care sunt de parere ca daca sunt de lapte nu trebuie intervenit asupra lor,dar gresesc gandind asa nu stiu ce complicatii pot aparea pe viitor..eu sunt de parere ca mai bine previi decat sa ajungi sa-ti pierzi dintii…macar odata la 3,4 luni ar trebui sa vizitam cabinetul stomatologic atat adultii cat si copiii..

      • cristina
      • 05/03/2015
      Răspunde

      ma bucur sa vad ca am mamici responsabile pe aici, Mariana. Fetita este norocoasa ca asa mamica :*

    • Mihaica Iuliana
    • 11/03/2015
    Răspunde

    Criss , inca nu am un copil, insa cand Domnul imi va da unul, cu siguranta il voi duce la controale si tratament regulat. Insa asta nu inainte de a testa cu analize personal acel cabinet, sa nu pateasca la fel ca mine. Eu sunt Stan patitul.

  1. Răspunde

    La noi e prematur,,aveam abia 2 dinti si vreo 4 cioturi mici sus abia iesite :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares