Cum sa muncesti degeaba pentru altii

Vezi-ți de treaba ta!
Acum ceva vreme m-am inscris pe o platforma si am muncit cat m-au tinut puterile sa aduc foarte multi oameni in sistem. In paralel, aceeasi firma a fost si sponsor al unei alte campanii, in cadrul careia pentru un anumit numar de referali inscrisi, primeai garantat tichete cadou. In vreme ce pe site, un referal adus varoreaza 100 de puncte si la 1000 de puncte primesti bonuri de 100 de lei, eu m-am trezit cu 179 de persoane inscrise si doar 340 de lei in tichete cadou. Motivul? Am fost luata de proasta pentru ca omenii stiu ca numai amaratii participa la campaniile lor si ca ei nu isi permit luxul unui avocat care sa le apere drepturile. In conditiile in care o persoana care a adus 30 de referali a primit tichete cadou de 300 de lei si eu cu 179, de 340 de lei , bag de seama ca regula de trei simpla nu functioneaza.
De ce nu functioneaza? Pentru ca se invoca un regulament in care nu se specifica ca dobitocii de bloggeri muncesc de cateva ori mai mult si primesc mult mai putin si bataie de joc. Un regulament in care nu scrie nimic cum ca daca as castiga acea campanie, eu nu am voie sa fiu recompensata sistemului de pe site.
O regula inexistenta dar invocata cu tarie: ei nu puncteaza de doua ori aceiasi referali, fara sa vrea sa auda ca intr-un loc este vorba de recompensarea activitatii si in altul de un bonus dedicat bloggerilor. Ghiciti ce: le-am spus ca renunt la premiul din campanie si vreau sa imi fie platita munca la fel ca si celorlalti, conform sistemului de pe site si sa primesc, astfel, 1790 de lei nu 340. Mi s-a spus ca din moment ce am participat, am fost de acord.
De acord cu ce? Ca nu scrie nicaieri ca imi scad 179 de oameni adusi pentru un premiu minuscul. Nu s-au asteptat la asa rezultate din partea cuiva si schimba regulile din mers. Mi s-a dat de inteles ca daca renunt la premiu si solicit recompensarea pe site, nu voi mai primi nimic. Asa isi bate in tara asta joc, orice firma de romani care muncesc pentru ei. Sa nu imi cereti numele firmei si nici sa nu il dati cei care intuiti despre ce este vorba. De fiecare data cand cineva posteaza pe facebook ca pentru 20-30 de oameni a primit 200-300 de lei, simt un pumnal in inima si un nou atac de panica are loc. Sunt calcata in picioare cu bocanci jegosi. Nu eram tampita, daca domniile lor ar fi specificat regulile pe care le fac la terminarea jocului, sa aduc atatia oameni pentru atat de putin. Imi mai ramane o singura speranta: ca exista Dumnezeu.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares