Piept de rata cu sos de ciocolata

Piept de rata
Gatita si pozata de varul meu, Antonio Baroiu, caruia ii multumesc pentru reteta si ii spuna „sarut-mana pentru masa”.

Ingrediente

  • 1 piept de rata
  • 1 ceapa
  • 50 ml vin rosu
  • 100 ml supa de legume
  • 40 de grame de ciocolata amaruie(continut 80%cacao)
  • sare
  • piper
Pieptul de rata se spala bine si sterge cu servet pentru indepartarea surplusului de apa. Se taie in doua bucati pe lung, sectionand osul. Dezosam cu grija pieptul apoi se cresteaza pielea din loc in loc, nu foarte adanc si se condimenteaza cu piper si sare. Intr-o tigaie de teflon sau de ceramica, bine incinsa, punem pieptul de pui la prajit, sa se rumeneasca frumos, avand grija ca prima data sa il punem cu partea cu pielea in jos. Tocmai de asta am crestat-o ca sa dea voie grasimii sa se scurga in tigaie. Se rumeneste pieptul de pui 3-4 minute pe fiecare parte apoi se scoate din tigaie si se infasoara in folie de aluminiu punanadu-se la cuptorul bine incins pentru 7-8 minute daca este o pasare din comert pana la 15-20 de minute daca este pasare de tara(fiind mai tare cu carne mai „atoasa”.
Cata vreme pieptul se fragezeste in cuptor, preparam sosul, in tigaia in care am rumenit carnita. Daca avem cumva prea multa grasime, mai renuntam la ea, sa ne ramana cam doua linguri de grasime topita de rata.  In grasimea de rata, adaugam vinul, supa de legume, ciocolata maruntita(eu prefer sa o dau pe razatoarea mare), putin piper si putina sare pentru a potenta gustul dulce. Fierbem sosul cateva minutele pana capata o consistenta putin cremoasa. Daca ati avut noroc sau ghinion de o rata prea slaba si nu s-a lasat acele doua linguri de grasime(ceea ce se intampla rar) folositi si o lingura de unt pentru a da cremozitate sosului.
Cand pieptul este gata, il scoatem de la cuptor, din folia de aluminiu(cu atentie sa nu ne frigem pentru ca atunci cand desfacem folia va iesi mult abur fierbinte), taiem pieptul  felii in lungul bucatii de piept, il asezam pe pat de salata de rucola inveselita cu 2-3 bucatele de capsune si stropim cu sos de ciocolata.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • gutu adriana
    • 03/09/2015
    Răspunde

    vai cat de bine arata!!nu cred ca am mancat piept de rata pana acum!! sau cel putin nu imi aduc aminte!!dar ce ai tu in farfurie arata super yamyy!voi incerca reteta! thx

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 shares