Avantajele unei usi din lemn masiv

casă la munte
Iar am avut discutii in casa pe tema usilor noastre. Asa fac oamenii cand n-au ce face, s-ar zice. Dar nu e chiar asa. Vorbeam despre usile de interior si ne intrebam care sunt mai bune: usile din diverse materiale precum PAL sau MDF sau usile din lemn masiv. Ca sa ia apararea usilor pe care le-a cumparat, sotul meu s-a gandit repede sa imi spuna ca exista un dezavantaj la usile din lemn natural, acela ca, in timp, datorita temperaturilor sau imiditatii, se pot pot deforma, se pot lasa. I-am replicat rapid ca astea se remediaza rapid si ca ajustarile sunt foarte simplu de facut pe o astfel de usa.
usa din lemn masiv
Usi din lemn Usi-bune.ro
Acuma, spuneti-mi voi daca nu am dreptate! Pana la urma, e o usa dintr-un lemn mult mai natural, lemn de la mama natura, rezistenta in timp si pe care o poti modifica, lacui si vopsi dupa bunul plac atunci cand te apuci de redecorat. Eu stiu de la Bunica: din doi in doi ani, de Pasti, cumpara vopsea si vopsea usile in alta culoare, dand un aer de noutate si prospetime prispei pe care ne jucam.
 
Acum, indiferent in ce culoare mi-as zugravi camera, usa mea ramane mereu maro pentru ca asa am cumparat-o si nu prea poti modifica mare lucru la o usa din PAL. Sa ne gandim ca ai un decor rustic in casa si ai optat pentru o usa din MDF, daca vrei sa schimbi decorul, e musai sa schimbi si usa. Dar, daca ai avea o usa din lemn masiv, ai putea sa o modifici rapid ca se potriveasca noului stil pe care vrei sa il impui casei. E suficient sa o scoti din balamale, sa o slefuiesti si sa aplici in locul lacului care ii dadea tenta de rustic, o vopsea care sa se potriveasca noilor tale idei de redecorare. Daca vrei mai multa culoare in sufrageria noua si nonconformista, e suficient sa faci o usa rosie, daca vrei ca usa sa se deschida spre un spatiu minimalist, contemporan, ii aplici vopsea alba. E foarte usor sa pastrezi aceeasi usa ani buni.
 
Normal ca daca e atat de usor sa ii modifici aspectul, si micile imperfectiuni se rezolva rapid; ma refer aici la zgarieturi sau la aspectul invechit; in cazul unei usi din lemn masiv, remedierile sunt simplu de realizat.
 
Pe langa asta, nu doar din punct de vedere estetic sunt mai avantajoase, fiind usor de modicat dar si din punct de vedere practic pentru ca sunt foarte rezistente. Daca mai aveti nevoie de argumente in favoare usilor din lemn masiv, va mai spun ca asigura o buna izolare fonica. Pe el l-am convins ca astea sunt mai bune. Voi ce ziceti? Pe ce mizati? Pe usi din materiale compozite sau usi din lemn masiv?
 

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares