Avantajele montarii unui kit xenon

kit xenon
Pana acum doua zile, nu stiam ce e un kit xenon. Sambata, ne intorceam de la tara, dupa ce se innoptase deja si, la un moment dat, il aud pe sotul zicand: „ce xenoane are asta!”. Atata mi-a trebuit ca sa incep o discutie cum nu ii place lui. Prima data am intrebat ce sunt acelea xenoane. Am aflat ca e o instalatie de lumini folosita cu precadere pentru masini, care produce lumina mai puternica. A mai incercat el sa imi spuna cate ceva dar l-am oprit intrebandu-l daca nu cumva astea sunt ilegale: vazusem eu pe la TV si stiam ca isi monteaza unii soferi pe masini niste lumini colorate(albastre vazusem eu) care ii deranjeaza pe ceilalti participanti la trafic si nu sunt admise de legea din Romania.
Kit Xenon – kitxenonauto.ro

Nici nu apucasem sa vad cum lumina kit-ul xenon al omului dar eu ii dadeam inainte ca nu are voie si gata. Acum, dupa ce mi-a povestit mai pe indelete, am inteles ce inseamna cu adevarat instalatia xenon pentru drum de noapte cu masina. Se pare ca aceste becuri Xenon lumineaza mult mai bine si pe distanta mai mare si asta e principalul lor avantaj, reducand mult numarul accidentelor datorate proastei vizibilitati pe timp de noapte. Un astfel de bec lumineaza de trei ori mai puternic decat unul cu halogen. Pe langa asta, daca sunt montate corect si reglate de profesionisti, lumina produse de xenoane, nu are de ce sa deranjeze vreun sofer care vine din fata.

Am inteles ca instalatia Xenon da o lumina alba, naturala, odihnitoare pentru drumurile lungi. In mintea mea a mai aparut o intrebare: daca lumina e asa puternica, inseamna ca becul ala se incalzeste foarte tare; nu exista pericolul sa vad un far in flacari? Se pare ca nu; xenonul da o lumina rece. Ce ma mai interesa pe mine? Sa stiu daca nu consuma prea mult. Am fost linistita si din acest punct de vedere cand am aflat ca un bec Xenon consuma mult mai putin decat unul cu halogen dar mi-am pus intrebarea daca nu cumva sunt prea scumpe. Avand o durata de viata de aproape 5 ori mai mare decat a altor becuri, evident ca isi merita banii.

Nu puteam sa nu intreb care era treaba cu lumina albastra de care stiam eu. Se pare ca exista kit-uri xenon de 8000 de grade Kelvin(in asta se masoara culoare si nu puterea lor) care dau lumina albastra dar aceasta nu e la fel de eficienta ca lumina alba, pe timp de ploaie sau ceata. Luminozitatea este cu atat mai buna cu cat nuanta luminii este mai apropiata de culoarea luminii solare. Depinde numai de sofer daca vrea xenon pentru siguranta in trafic sau doar ca sa atraga atentia mai mult.

atelierulfamiliei.ro

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares