Spune-mi cat de lung ai parul, ca sa iti spun ce perie sa folosesti

Indiferent de lungime sau culoare, parul necesita ingrijire zilnica. Periatul face parte din setul actiunilor de ingrijire a parului si, dupa cum spuneam si intr-un articol precedent, nu ne pieptanam doar pentru a fi frumoase ci si pentru ca periatul face foarte bine parului.

 

Scalpul este masat, sebumul este distribuit de la radacina pe toata lungimea firului de par, iar pielea moarta de pe scalp este indepartata.

Pentru un par lung si bogat in volum, cea mai potrivita este o perie plata, fie din plastic fie din materiale naturale (cel mai potrivit ar fi lemnul pentru ca nu electrizeaza); ea va da finete parului, insa nu este deloc indicata daca ceea ce doresti sa obtii este volum pentru parul tau. De preferat ar fi una din acele perii care au capetele perilor acoperite cu niste maciulii de plastic sau din spuma. Parul tau va fi uscat si pieptanat fara sa fie rupt.

Ai parul de lungime medie? Atunci ai nevoie de o pernuta de ace, adica de o perie care arata ca o astfel de pernuta. O perie mare rotunda sau una stil paleta iti vor asigura un periaj optim si volum unui par lins.

Peria pentru parul scurt, cei mai multi stilisti sunt de acord ca trebuie sa aiba perii mai rari poate chiar o perie asa zisa “aerisita” (perie de plastic, care intre randurile de peri are spatii ce permit patrunderea aerului). Aceasta nu va da parului Dumneavoastra scurt acel aspect de “lipit de cap” fara volum, cum fac alte ustensile.

Si daca cumva esti mamica de fetita si ai probleme in aranjarea parului micutei, mai trebuie sa stii ca e musai sa ai la indemana o perie din par de mistret. Ea descurca cel mai usor parul si il agreseaza cel mai putin.

Un par frumos e in primul rand un par sanatos si pentru a obtine cele mai bune rezultate trebuie sa il ingrijesti cu intrumente pe masura nevoilor lui.

Nu uita ca fiecare perie are proprietati diferite pentru ca nici noi nu avem toate parul la fel!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares