Concursurile ca stil de viata

Totul incepe simplu; in trecere pe un site dedicat femeilor, un banner animat si colorat iti atrage atentia: „click si participa la concurs!”.

 

Curiozitatea da singura un click stanga si intr-o clipa esti pe pagina. „Pentru a participa e necesar sa va autentificati”, si te gandesti ca nu ai cont, dar atat de mult iti place setul ala de bijuterii… si gata primul tau cont. Un raspus la intrebare si o luna de asteptare pana la afisarea rezultatatelor.
Unii se opresc aici si poate chiar uita ca s-au inscris. Altii, printre care si eu, mergem mai departe. Unii alegem sa participam pentru ca avem nevoie de acel lucru pus in joc, altii doar din ambitie.

Problema nu este ca toti ne dorim sa castigam; problema apare la concursurile la care e nevoie de ceva mai mult decat noroc, la cele care cer voturi si like-uri ce pot fi usor fraudate acolo unde sistemul permite.
Rar am intalnit pagini de concurs, al caror script sa nu permita votarea de pe IP dinamic. Organizatorii nu isi dau adesea seama ca isi fura singuri caciula si ca in loc de trafic real pe site vor avea parte de sute de vizite facute de pe acelasi calculator. Chiar si cand le atragi atentia, si le explici ce inseamna asta, prefera sa nu isi dea singuri dureri de cap si lasa totul la voia intamplarii.

bottegaverde.ro

Asta iti face viata imposibila, daca esti pasionat sau dependent de concursuri, insa preferi sa castigi in mod cinstit. Ai fi uimit sa afli, draga incepatorule in ale concursurilor, ca se strang 1500 de voturi chiar si pentru un set de pixuri.

Nu e deloc usor…Te trezesti dimineata si dai fuga la baie dar nu inainte de a porni calculatorul, care incarca sistemul de operare tot mai greu. In 5 minute te-ai postat deja pe scaun; verifici pagina concursului sa vezi cine s-a mai votat singur peste noapte si te loghezi pe messenger. Te chinui cateva minute sa pui un link la status si iti saluti amicii virtuali cu un prim mass. Unul nu poate sa voteze, altul nu vrea; unul se face ca nu te vede; altul zice ca te-a votat fara sa o fi facut-o. Primesti un vot si vreo trei linkuri la care sa returnezi; si sa nu care cumva sa indraznesti sa nu le votezi pe toate trei. Cineva te intreaba daca nu vrei sa faci schimb pe facebook. Pentru cine nu stie ce inseamna asta, majoritatea celor care participa la concursuri si-au creat mai multe conturi fictive de facebook si atunci cand e nevoie le folosesc pentru ei insisi sau la schimb cu altii. Dar trebuie sa ai ceva conturi. Am si eu …6. Si acum ceva vreme, cand inca mai incercam sa castig ceva pe facebook, am raspuns la provocarea de a face schimbul asta. Am renuntat pentru ca mi s-a reprosat ca am prea putine conturi.

Iti petreci ziua alergand intre bucatarie, baie, gradina si calculator. Tragi linie si aduni: 60 – 70 de voturi pe zi. Nu e deloc rentabil cand unul le face cu dinamic in 10 minute si nimeni nu il trage la raspundere.

Nu mai vorbesc aici de „fenomenul like-urilor” care risca sa ne cam deprime pentru ca, de fiecare data, la concursurile de acest tip organizate pe aceasta retea, castiga aceleasi persoane.

O alta grozavie este cea a „programarii la premii”. Au existat competitii, pe baza de voturi, care ofereau zilnic un premiu sau mai multe, persoanelor care acumulau cel mai mare numar de voturi in ziua respectiva. Ei bine, aici se fac programari. Nimeni nu stie cine le face si cu ce drept, dar daca faci parte din grup, te supui; nu ai programare, nu ai voie sa castigi; astepti pana castiga „cei alesi” si le ceri frumos permisiunea sa te bagi si tu in ultima zi.
Si iata cum te-ai zbatut o luna pentru un premiu, care in numai cateva ore de vot fraudulos, isi gaseste stapanul.

Totusi, ceva te indeamna sa nu te opresti; poate urmatorul nu va mai fi asa.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares