Băieții poartă brățări clasice, bărbații adevărați poartă ce brățări vor ei

brățări pentru bărbați

Na, că mi-a fost da s-o aud și pe-asta: doi tipi râzând de un al treilea pe motiv că poartă brățară cu mărgele ca femeile! Really? Toți 3 sunt oarecum amici de-ai mei. Nu pot să mă abțin și întreb cine-a decretat că astea nu ar fi brățări pentru bărbați. Aflu că bărbații adevărați poartă brățări din aur, argint sau piele neagră. Că tot ce e cu mărgele sau colorat e pentru femei. Păi atunci toți bărbații care poartă sau au purtat altceva decât brățări super scumpe care să le arate potența financiară sunt femei?

În ’90 știu și eu că era musai să ai brățară și ghiul de aur. Prin 2000 a început să fie acceptat și argintul și ușor-ușor au început să fie apreciate și brățările din piele sau inox. În prezent, tendința este mai mult spre handmade, lucru pe care eu îl ador. În general articolele handmade sunt cea mai simplă și cea mai ieftină cale de a purta lucruri care să te scoată din anonimat, cum spunem noi, să te ajute să fii altfel decât restul.

Îmi place să cred că s-a depășit spiritul acela medieval în care bijuteriile erau metodă de identificare a poziției în ierarhia socială. Azi, femei sau bărbați, ne permitem să purtăm bijuterii pentru că ne plac, pentru că ne reprezintă, pentru că ne ajută să definim un stil sau sunt declarații de apartenență la un anumit grup. Apreciem tot mai mult creativitate și ne dorim lucruri frumoase care să compenseze neajunsurile din alte sectoare alte vieții. Destul privirea rece a șefului! Măcar bijuteriile pe care le porți să te facă să zâmbești.

De ce ar avea un bărbat dreptul să poarte doar brățări din aur, inox sau piele? La fel zic unii și în privința cerceilor, că ar trebui purtați doar de către femei. O să fiți poate uimiți să aflați că, din dovezile găsite de-a lungul secolelor, bărbații au fost cei care au purtat acest tip de bijuterie pentru prima dată (soldații din Persia).

Trecem peste faptul că fiecare are dreptul să poarte ce vrea. Libertatea înseamnă să faci ce vrei fără a îngrădi libertatea altuia, ori pe tine nu te lezează cu nimic faptul că X sau Y poartă azi o brățară cu mărgele sau una cu pietre. Poate că tu ești cel care nu poartă ce trebuie. Nu că ar fi un must să porți ceva în tendințe, dar ca idee. Ai rămas puțin în urmă. Nu se mai poartă brățările din argint. La putere sunt acum brățările cu simbolistică puternică(kabala, shambala), cele late din piele, modelele foarte creative. Poate că-ți plac și ție, dar n-ai curaj să le porți pentru că-ți ascunzi slăbiciunile în spatele lucrurilor care, după părerea ta, te fac să pari mai puternic. Oamenii care poartă așa ceva nu se vor lua însă de argintul tău. Și știi de ce? Pentru că sunt suficient de deschiși la minte.

Bărbații au dreptul să poarte ce le face plăcere: brățări din piele, brățări cu mărgele colorate din plastic sau lemn, brățări sub formă de șirag, brățări împletite cu o piatră semiprețioasă sau mai multe, brățări cu motive tribale sau geometrice, cu accesorii metalice (gravate sau nu), cu bile metalice sau din lemn, cu ținte.

Simbolistica și unicitatea unui obiect sunt foarte importante. Văzusem o brățară cu nod celtic, simbol al eternității, și mi-a plăcut foarte mult. Mi-a plăcut și mai mult după ce i-am citit descrierea care vorbește despre voința și puterea infinite de a nu te opri până nu-ți îndeplinești un vis – un cadou frumos pentru cineva drag sau chiar pentru tine atunci când pornești pe un „drum” mai dificil și ai nevoie să-ți reamintești de fiecare dată că visele nu trebuie să se termine pană nu prind viață.

Frumos, nu?

Bratara-din-piele-albastru-maro

Se poartă mult combinațiile. Nu mai avem brățări simple din sfoară împletită, avem tot felul de accesorii împletite în ele. Se poartă pielea asociată cu metal, se poartă brățările colorate (mai ales în sezonul cald). De exemplu, această brățară din piele crem și cărămizie, cu mărgele turcoaz și portocalii din lemn, de ce n-ar avea ce căuta pe mâna unui bărbat?

bratara-barbati-piele-cu-margele-lemn

Crede-mă că faptul că o are pe mână nu-l face mai puțin bărbat. De fapt, e invers. Doar bărbații puternici au curajul să le poarte. Masculinitatea nu stă în culoare sau materiale, în ținte sau cranii. Un bărbat rămâne bărbat și când poartă o brățară handmade cu swarovski pentru că masculinitatea e în el, în atitudinea lui, nu pe mână. Accesoriile doar îl doar îl fac unic, nu-l transformă.

Ucideți-mă dacă vreți! Asta e părerea mea, că băieții poartă brățări clasice, modele de acum 20 de ani, pentru că așa purta tata și el chiar arăta a bărbat, iar bărbații puternici cu adevărat, care se simt siguri pe ei, poartă ce brățări vor ei.

Imaginile cu ultimele 2 brățări au fost preluate de pe dichisshop.ro și tot de acolo le puteți și cumpăra, dacă aveți suficient curaj să le purtați.

Sursă foto cover Flickr.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Sunt foarte faine bratarile. Mie mi se par sexy barbatii care poarta bratari ;))

    1. Răspunde

      Si mie imi par mai interesanti barbatii care poarta bratari, pentru ca modul in care le afiseaza si tinuta la care le asorteaza spune cate ceva despre fiecare. In adolescenta am intalnit foarte multi care mi le cereau pe ale mele de la mana, sa le pastreze ca amintire :)) Tocmai de asta cu timpul m-am apucat de mesterit bratari pentru barbati – sa aiba de unde alege.

      1. Răspunde

        Vaaai, ce cercei faini ai pe site!! de fapt tot ce faci este minunat! tu nu cumva esti din Timisoara? ai participat acum 2 saptamani la ceva targ pe aici? Cat despre baietii care iti furau bratarile cand erai mica, eu cred ca aveau alte intetii, de genul sa iti ceara prietenia :))

        1. Răspunde

          Multumesc pentru vizita pe site si ma bucur ca s-a meritat ;)) Nu am fost la targ si nici nu stiu daca voi ajunge prea curand in Timisoara. Sunt din Vatra Dornei – Suceava si la noi targurile (de 8 Martie si de Craciun am fost in Sv doar) sunt un real esec din pacate. Astfel ca deocamdata nu mi-am facut curaj sa plec mai departe ca sa cheltui si mai mult :))
          Stiu si eu ca baietii din copilarie aveau intentii fel de fel, dar le luau pe alese, nu le convenea oricare model ;)) Asa ca m-am gandit ca ar fi cazul sa le cumpere, in loc sa le primeasca mereu gratis. Copilaria a trecut si de acum suntem mari, nu mai dau la toata lumea bratari pe un multumesc 😀

  2. Răspunde

    Ha, ha! Titlul tau e foarte amuzant. M-a facut sa zambesc. Acu ce sa zic… ma gandesc la sotul meu care nu poarta bratari deloc. Oare ce fel de barbat o fi? :))))))))))))))))) Unul adevarat de vreme ce poarta ce vrea el, adica nimic :p

    1. Răspunde

      Pentru mine a fost si mai amuzant cand am vazut ca la final, sunt prezentate bratarile pe care le-am conceput. Dupa tot amuzamentul si descrierea sincera a fiecarui aspect in parte, m-am simtit onorata sa vad ca i-a placut Cristinei modelul cu margelute 😀 Cand am facut bratara aia, m-am gandit la barbatii care vara se imbraca in haine albe de IN
      😀
      Nu stiu daca pe plaja in Grecia am vazut mai multi sau in filme, dar mi-au ramas in minte :)))) Totusi pentru barbati care nu poarta bratari, am facut (si vandut muuuulte) de curand varianta clasica de bratara din piele cu valoare senimentala (au gravat pe sistemul de prindere metalic diferite mesaje, nume, initiale, simboluri, alese de fiecare in parte).
      Dar tot barbat adevarat e sotul, daca poarta NIMIC pentru ca asa vrea el 😉

    • Tatiana Sorina
    • 13/07/2017
    Răspunde

    Stiu multi barbati ce poarta bratari,dar numai din aur,argint si piele,cu margele inca nu am vazut. Dar nu e de mirare, in ziua de azi poarta tot felul de nebunii,se fardeaza,se penseaza.

    1. Răspunde

      In general bratarile cu margelute care sunt recomandate pentru partea masculina, sunt cu pietre semipretioase (varianta micuta de 4 mm) , margele din lemn sau de natura organica (rudraksha, sau seminte de tot felul) – unele sunt alese pentru proprietatile energetice pe care le au, iar altele pentru ca se potrivesc stilului vestimentar. Am scris cateva detalii despre stilul unui barbat si accesoriile pe care le poarta, in care am publicat informatii adunate atat din experienta avuta cu clientii cat si din alte surse, ce ofera relevanta nu doar reclama:
      https://dichisshop.wordpress.com/2017/01/13/stilul-unui-barbat-si-accesoriile/

      De exemplu, barbatii care adopta stilul office, vor avea nevoie de un ceas elegant, iar langa el pot pune bratari cu margele de onix, hematit, etc. cei care se imbraca mai lejer, cu tricouri si pantaloni scurti, cel mai bine isi echilibreaza tinuta vestimentara prin accesorii care ne duc cu gandul la natura si la ceva mai putin masiv.

  3. Bratarile si ceasurile la barbati mi se par extrem de sexy, denota eleganta si dorinta de ingrijire.

    1. Răspunde

      Eu cred ca persoanele care se dichisesc si sunt atente la tinuta lor, au stima de sine si respect fata de ceilalti. Toate aceste aspecte ni le confirma si miscarile din moda – de exemplu, vremea in care se purtau pantalonii cu turul lasat, era de fapt un semn de revolta si sustinere a unui grup de oameni (de la care a si pornit ideea de fapt). Nu zice nimeni ca trebuie sa stam mereu in fata oglinzii sau cu pila in mana, dar macar strictul necesar il putem face cu totii, ca sa ne fie drag sa ne privim unii pe altii.
      Oricum ar fi, daca vad o bratara potrivita pe o mana de barbat, imi da de inteles ca omul acela chiar s-a implicat un pic in elegerea ei si nu a facut gestul acesta doar din grandomanie. Cand vine vorba de podoabe si accesorii este o linie mica intre bun gust si pitziponceala.. iar la barbati e si mai grav daca ajung in extrema gresita :))

    • Dincolo de nori
    • 13/07/2017
    Răspunde

    Nod celtic? Oare cum o fi clasificat în teoria nodurilor?

    1. Răspunde

      noduri marine, zic. De la celti din pupa 😀

    2. Răspunde

      Despre nodul celtic este o scurta descriere in articol, preluata de pe internet, evident.. ca nici eu nu m-am intalnit cu celtii ca sa-mi spuna ceva despre asta :))
      In principiu, ideea porneste de la iubirea pe care o aveau ei fata de natura. Cred ca la fel cum popoarele bogate isi faceau zeitati din aur sau jad, oamenii acestia simpli au recurs la sfoara (pentru ca altceva nu aveau la indemana) si au creat o simbolistica, ce nu tine neaparat de material cat de spiritualitate.
      Evident ca atunci cand un subiect, simbol, rezoneaza cu tine il accepti si chiar iti poate fi de ajutor in anumite situatii. Eu nu cred in puterea sibolului celtic, dar cred ca un barbat care are o bratara despre care stie o mica povestioara interesanta, ma poate convinge ca este un om care nu trece ca prin viata ca „rata.. gasca, sau ce-o fi, prin apa” .

  4. Răspunde

    Titlul ma duce cu gandul la un citat care tot circula pe net: „Fetele bune ajung in rai, fetele rele ajung unde vor ele”… asa si cu barbatii si bratarile 😀 ! Mie imi plac bratarile pentru barbati. Pacat ca sotului meu nu ii plac. Dar nu-i nimic, port eu in locul lui cat mai multe… :)))

  5. Răspunde

    Imi place enorm bratara cu nod celtic! E ciudat daca zic ca vreau si eu una? 😀

    1. Răspunde

      Bratara cu nod celtic este un model unisex de fapt. Pana acum am avut si doamne si barbati care au solicitat-o. Daca doriti, puteti plasa comanda direct pe site, sau daca vi se pare prea complicat, ma puteti cauta pe Facebook ca sa discutam mai multe – se poate alege si alta culoare, etc. Eu va astept http://www.facebook.com/dichisshop 🙂

  6. Răspunde

    Sunt de acord cu teoria asta, doar barbatii suficient de puternici stiu sa poarte bratarile intr-un mod cat mai masculin, indiferent de modelul bratarilor. Iar cei care stiu sa le poarte… Damn! Arata atat de bine! ♥

  7. Ca tare bine le mai zici. Mie mi-e ciuda ca la al meu nu-i plac bratarile de niciun fel :))) , iar eu le ador. Mai mult, ii luasem si lui una cu margele asa cum poarta unul dintre actorii mei favoriti din India, dar n-a fost chip sa o poarte, asa ca o port eu :))0

    • Valeria Chertes
    • 14/07/2017
    Răspunde

    Mie mi-ar place ca sotul meu sa poarte dar nu vrea.

  8. Răspunde

    M-ai facut sa rad cand am citit de acel ghiul. Este drept ca atunci cand eram mica, pana si tatal meu era atins de acea moda si l-a purtat o perioada lunga de timp. Imi plac bratarile de pe Dichis. Sunt foarte interesante modelele de pe site si preturile sunt bune comparativ cu ce-am mai vazut eu in oras

    • Angelica Popa
    • 14/07/2017
    Răspunde

    Personal nu am nimic cu bărbații care poartă brățări, dimpotrivă, însă la fel ca și noi femeile, trebuie să ne reprezinte ori stilul vestimentar, ori starea de spirit, important este să știi de ce vrei să porti brățări și ce vrei să transmiți.

  9. Răspunde

    Ce ciudat, nici nu stiam ca barbatii poarta bratari. Sotul poarta doar ceas, O sa ma uit mai atent la barbatii pe care-i vad, adica la bratarile lor 🙂 . De fapt nici eu nu port bratari, ca ma deranjeaza .

  10. Răspunde

    Sotul meu nu poarta nici macar ceas, pentru ca e obisnuit sa aiba mainile libere, dar admiram mereu bratarile barbatesti, mai ales cele cu metal si piele. Si da, descrierea respectiva este foarte frumoasa si pe mine ma atrage. Cred cu tot sufletul ca un nou inceput ar trebui marcat, ca o victorie, cu un obiect pe care sa il porti si sa fie simbol al unei vieti noi. Ah, ce idee buna mi-ai dat cu articolul asta!!!

    • Naty Mihaela
    • 14/07/2017
    Răspunde

    La noi se trece mai greu peste ,,spiritul de turma,, si prejudecati ..din pacate.Asteptam sa se impleteze aceasta moda ,sa vina oarecum ,,de afara,, sa i se faca reclama si apoi toti vor incepe sa poarte fara a se simti jenati .

  11. Răspunde

    Si eu recunosc ca mi s-ar parea ciudat sa vad un barbat cu bratara din margele colorate, din plastic. Nu stiu cum as reactiona, nu am vazut pana acum., dar am vazut baieti cu bratari cu margele din lemn, alea da, mi se par clasic barbatesti, cele din piele, banda sau impletite.

    • ghelbere elena
    • 15/07/2017
    Răspunde

    Sotul meu are mnai multe bratari decat am eu. El are mereu cateva pe maini, iar eu nu. Mie imi plac cercei si nu as renunta la ei cum el nu ar renunta la bratari.

  12. Sotul meu nu poarta bratari insa pe mine nu ma deranjeaza deloc barbatii ce le poarta. Fiecare e liber sa poarte ce vrea, barbatia nu se masoara in tipul de bratara pe care il alege. Zic si eu…

  13. sincer, nu am o problema cu chestiile feminine sau mai colorate purtate de anumiti barbati… continui sa cred ca fiecare e liber sa poarte ce vrea, sa arate cum vrea si sa se imbrace cum vrea, fara a-i fi puse etichete. nu inteleg prejudecatile si lucrurile de genul… chiar nu-si au rostul in secolul 21

  14. Răspunde

    Nu-mi plac bijuteriile la barbati, nu stiu de ce. Al meu a primit cadou de la maica -sa o monstruozitate de ghiul din aur, turcesc si nu stiam cum sa-l fac pierdut.

    • Corina Cosa
    • 17/07/2017
    Răspunde

    Acu ” ..bratarile ca bratarile …care mie mi se par misto oricum , dar vezi ca barbatii poarta si fuste :))) si nu-i poti cririca , pentru ca pe vremuri , scotienii o purtau foarte firesc :)))

    • Lamiita Petre
    • 17/07/2017
    Răspunde

    Pe mine, aurul nu ma atrage deloc si asta cred ca se datoreaza acelei etnii in care abunda si care atarna si din gura si din cap si de peste tot. Deci, din punctul meu de vedere, aurul nu este un reper pentru clasa, pentru masculinitate. Imi plac lucrurile handmade , chiar daca au margele, dar sunt purtate cu stil.

    • Iacob Elena
    • 17/07/2017
    Răspunde

    Prejudecatii! Acum ce o sa faca barbatii? Daca nu au voie culori deschise or sa poarte numai pe cele inchise? Cine a zis?! Barbatii poarta ceea ce isi doresc si le place! Sti vorba aia? Nu e frumos ce e la moda…e ftumos ce imi place mie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares