Vrei ca bebelusul tau sa fie independent? Afla cum il poti invata sa doarma singur in patut!

patuturi copii

Somnul bebelusului – subiectul aflat pe buzele multor parinti! In general, mamicile sunt cele care isi alinta bebelusii si parca tin musai ca acestia sa doarma alaturi de ele pe toata durata noptii, fara sa tina cont de faptul ca cel mic poate transforma din acesta situatie de a sta la pieptul mamei o reala dependenta! Ei bine, astfel de lucruri se intampla, iar de cele mai multe ori mamicile realizeaza mult prea tarziu acest lucru! Este firesc ca bebelusul sa aiba propriul patut in care sa doarma, intrucat in acest fel i se vor dezvolta personalitatea si independenta fata de parinti! Pentru a-l invata pe  cel mic  sa doarma singur in patut, exista diferite trucuri, insa sa o luam cu inceputul!

Care este cea mai buna strategie? Culca-ti bebelusul in brate inainte de a-l aseza in patut!

Daca copilul tau este foarte micut, atunci o buna strategie pentru a-l invatat sa doarma singur este aceea de a legana in brate pana adoarme, si ulterior a-l aseza  in patut! Insa, daca vei recurge la aceasta metoda, in momentul in care te pregatesti sa il asezi pe cel mic in patut, tine mana cateva secunde pe salteluta pentru a incalzi aternutul, astfel ca micutul nu va simti schimbarea brusca de temperatura si nu se va trezi! O a doua modalitate de a-l invatat pe cel mic sa doarma singur in patut este aceea de a avea in permanenta deschisa o lampa de veghe, astfel ca intunericul nu va fi un mediu inspaimantator pentru acesta.patuturi copii

Spune-i cantecele si povesteste-i intamplari din viata ta! Si asta poate avea un impact important asupra somnului sau si asupra acceptarii de a dormi singur in patutul pe care le-ai ales cu mare grija! Ei bine, chiar daca el este mult prea mic, vocea ta il va linisti si ii va oferi siguranta, scapandu-l de sentimentul acela de teama profunda!

atelierulfamiliei.ro

Daca niciuna dintre aceste variante nu este buna, atunci incearca un mix intre acestea. Spre exemplu, atunci cand vine ora de somn mergi in camera copilului, stinge lumina si aprinde veioza, tine-l pe cel mic in brate si canta-i un cantecel pana cand  „Mos Ene vine pe la gene”. Dupa ce copilul a dormit, pune-l in patut, insa nu inainte de a preincalzi asternutul! Stai cateva minute alaturi de el, dupa care poti parasi in liniste camera pentru a nu-i perturba somnului! Facand aceste lucruri de cateva ori, copilul tau se va dezlipi usor usor de patul parintilor si va invata sa fie independent, adorand sa doarma in propriul patut!

P.S. Nu uita ca nu doar aceasta strategie te va ajuta sa il dezveti pe cel mic de patutul tau, ci si confortul pe care il ofera patutul este extrem de important! ( cele mai confortabile patuturi le gasesti in magazinul online BabyMall la cel mai bun raport calitate pret).

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Hacman Radu
    • 29/05/2015
    Răspunde

    Ei …la noi a fost cam greu de pacalit..cand o asezam in patut parca o puneam pe cuie se trezea si tipa cat o tinea gura)))))))patutul l am tinut ca ornament ,nu vroia sa doarma in el..

      • cristina
      • 29/05/2015
      Răspunde

      sunt si copii mai dificil de pacalit; poate eraa patutul de vina 😀

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 29/05/2015
    Răspunde

    Nu l-am putut pacali,dormea in patutul lui dar care era tot la noi in camera,apoi ceva mai tarziu am dus patutul in camera lui.Interesant articol,imi place.

    • Hacman Mariana
    • 29/05/2015
    Răspunde

    Eu cred ca de vina era laptaria))))adormea mai tot timpul cand o alaptam si daca o miscam sa o punem in patut incepea serenada….nu cred ca de vina era patutul i am cumparat vreo 3 saltele,i am pus tot felul de jucarioare muzicale si degeaba…cand o asezam in pat nu-i auzeai gurita decat gangurind…parca ne facea in ciuda )))

    • Mariana Cioranu
    • 29/05/2015
    Răspunde

    Multumesc pentru articol am gasit informatii utile .Mai am o saptamina si fiica mea va naste .Deci o sa incercam tot ce ai scris in articol .

    • Mihaica Iuliana
    • 30/05/2015
    Răspunde

    Bune sfaturi Criss…Inca nu sunt mamica insa cu siguranta cand voi fi o sa am un bagaj mare de cunostinte a tehnicilor de ingrijire a bebelusului.

    • Mihaica Iuliana
    • 30/05/2015
    Răspunde

    Pentru cele care sunt deja mamici, acest articol este extraordinar de util. Le ajunta cu siguranta in ingrijirea copilului

  1. Răspunde

    Foate bun articolul, dar cam greu cu copii astia..cum ii inveti asa-i ai, la o mama i vine mai greu sa-si lase copilul singurel in camera.
    Eu imi cresc nepotelul de la 1 luna si 2 saptamani, pana la 3 luni a dormit in camera cu noi dar in patutul lui a fost de ajuns sa-l luam intre noi doua seri, acum are 3 ani si 7 luni si tot cu noi doarme,nu vrea singurel sub nici o forma… Cu fetele mele parca a fost mai usor 🙂

    • Sanda
    • 02/06/2015
    Răspunde

    Usor de spus..imposibil de facut..in familia mea copiii dorm cu noi in pat..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares