Soția de la etaj, Rachel Hawkins (rezumat și impresii)

Soția de la etaj, Rachel Hawkins

Sunteți pregătiți pentru cea mai scurtă recenzie pe care eu am făcut-o vreodată unei cărți? De asta veți avea parte astăzi. Pentru că Soția de la etaj nu a fost mai deloc o carte pe placul meu. Și când îmi amintesc ce descriere de zile mari m-a convins să o cumpăr și cât de încântată m-am apucat să o citesc! Se mai întâmplă și așa…

Soția de la etaj – scurt rezumat

Jane plimbă câinii unor bogătași. Îi place să facă asta, mai ales că așa are și acces în case din care poate sustrage una-alta, cât să mai facă un ban în plus. Nu stă tocmai pe roze cu banii. Niciodată nu a stat. Din foster în foster, uite că s-a făcut totuși mare și norocul este pe cale să i se schimbe.

Eddie a rămas văduv de curând. Soția lui, Bea, și prietena ei cea mai bună, Blanche, au murit. Mai bine zis, au dispărut. Un accident, pe când ieșiseră cu barca la plimbare. Acum Eddie este singur, se ocupă de propria afacere, dar și de cea a soției. Ghici cine are câine de plimbat! Fix Eddie. Cine îl plimbă? Jane. Și uite așa, cei doi se apropie rapid. Se logodesc și chiar plănuiesc nunta. Jane este acum aproape egala celor cărora cu scurt timp în urmă le era un fel de servitoare.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Dar viața ei nu este simplă și perfectă nici în aceste condiții. Este greu să te integrezi într-o lume nouă, mai ales că iei locul unei femei perfecte, cum era Bea. Unde mai pui că nici trecutul nu-i dă pace. A fugit de ceva, nu știm de ce, dar acum este căutată. Se lasă cu spaimă și șantaj, dar Jane nu cedează. Și-a dorit prea mult totul. Chit că uneori simte că Eddie îi ascunde ceva, chit că unele lucruri pe care le află îi dau cu virgulă…

Va reuși Jane să-și găsească fericirea și liniștea? Se secret teribil ascunde? Care este adevărul din spatele dispariției celor două femei? Este Eddie de încredere sau nu? Și care-i treaba cu soția de la etaj? Dacă simți că este o poveste pentru tine, poți comanda cartea de pe elefant.ro (link direct) la cel mai bun preț.

Soția de la etaj – gânduri de după

Poate ție o să-ți placă, dar o să fiu sinceră cu tine: mie mi s-a părut o pierdere de vreme. Nu știu unde este thriller-ul din toată povestea asta. Este evident, dacă nu din titlu, atunci după toate detaliile care vin mult prea devreme, că cineva care ar fi trebuit să fie mort trăiește. Cartea asta stă prost la capitolul mister și surprize. Una mică de tot, la final. În rest, cam totul a fost previzibil. Oi fi citit eu prea multe cărți din categoria thriller sau oi fi prea pretențioasă? Nu cred.

Nimic memorabil. Am terminat de lecturat cartea acum vreo două săptămâni. Între timp am dat gata și romanul Trei, al lui Valerie Perrin (despre care abia aștept să vă povestesc). N-am avut atunci starea să scriu despre Soția de la etaj. Acum am constatat că am uitat aproape tot despre ea. Nici măcar un personaj demn să fie ținut minte. Nimic original în poveste. Totul pare forțat, fals, neverosimil. Zero acțiune. Lălăială, plictiseală, ritm de melc. Un MARE secret despre trecutul lui Jane este păstrat până la final. Final la care descoperi că secretul era un NIMIC.

Nici vorbă de thriller-ul așteptat. Doar o carte în care toată lumea minte, ascunde ceva și manipulează. Pe undeva, dar vag de tot, îți amintește de Fata dispărută. Doar ca idee. Ca execuție, e distanță de la cer la pământ între cele două romane. Personajele sunt unul mai naiv decât celălalt. De parcă s-a răsturnat căruța cu proști în romanul ăsta! Nu are sens să mai intru în detalii și să insist pe ce nu mi-a plăcut.

Cred că e clar că de mult nu am mai avut parte de asemenea dezamăgire. Unele cărți nu excelează la capitolul poveste, dar au personaje bine conturate. Unele nu se scaldă în acțiune, dar îți oferă o atmosferă. Asta, nimic. Când am dat ultima pagină nu mi-a venit să cred că asta a fost tot. Cel mult o lectură ușoară, aproape prostească, pentru o zi la plajă. Citește-o doar dacă ești curios cine rămâne cu cine și cine ia banii! Fără așteptări.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 24/07/2023
    Răspunde

    Mulțumesc pentru recenzie.

  1. si eu ma gandeam ca din titlu iti cam dai seama ce si cum.. se pare ca nu m-am inselat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares