Insula, Adrian McKinty (rezumat și impresii)

Insula, Adrian McKinty roman

Când am văzut numele Adrian McKinty pus pe o coperta interesantă a unei cărți cu titlu destul de incitant, mi-am amintit imediat de romanul Lanțul, scris de același autor, care mi-a plăcut tare mult. Nu aveam nici cel mai mic motiv să refuz o nouă poveste de-a sa. Acum, că am dat gata lectura, a venit momentul concluziilor în ceea ce privește Insula.

Insula, Adrian McKinty – scurt rezumat

Heather, Tom și copiii lor adolescenți (ai lui, din prima căsătorie) pornesc într-o călătorie în Australia. Vacanță îmbinată cu utilul. Tom va participa la o conferință aici. Cei doi copii, Olivia și Owen nu sunt deloc mulțumiți de ceea ce le oferă Australia în care credeau că-i așteaptă o mulțime de aventuri și lucruri minunate de văzut. koala, canguri? Nici urmă de ei.

Atunci când descoperă o insulă privată pe care doi localnici se oferă să-i ducă contra unei sume de bani, cu promisiunea că acolo vor putea admira fauna și vegetația despre care citiseră în cărți, Tom acceptă. Feribotul îi duce pe insulă. Sunt avertizați că nu au mult timp la dispoziție, că trebuie să se întoarcă la timp pentru a prinde feribotul care să-i ducă înapoi pe continent. Cum ursuleții koala nu apar, cei patru se afundă tot mai mult în teritoriu. Brusc, mașina lor lovește ceva…

libris.ro
Oferta zilei la carti


Tocmai au ucis o localnică care circula pe bicicletă. Să-și recunoască vina sau să ascundă totul. Tipii care i-au adus aici nu sunt prea prietenoși și nici n-au dat de înțeles că restul celor din această comunitate ar fi altfel. Cel mai bine ar fi să ascundă totul până ajung pe continent și apoi să anunțe autoritățile. Din păcate, fapta lor va fi descoperită înainte ca mașina să urce pe feribot.

Sunt luați prizonieri. Nici nu poate fi vorba să fie lăsați să plece. Se încearcă o învoială, dar soțul victimei nici nu vrea să audă. Tom este ucis. Heather și copii sunt închiși și legați într-un soi de hambar. Cine știe ce soartă le rezervă și lor dimineața! Din fericire, reușesc să se elibereze. Dar unde s-ar putea duce? Sunt pe o insulă pe care nu o cunosc. Nu au apă sau mâncare. Nu se vor putea ascunde când vor aduce câinii. Nu au cu ce se apăra. Nu se pot avânta în apă pentru că sunt crocodili. Au vreo șansă să scape?

Crezi că este o poveste cu potențial? Poți comanda cartea, la cele mai bune prețuri, de pe Litera.ro, Elefant.ro, Libris.ro și chiar eMAG(dacă ai Genius, merită). Ai linkuri directe spre volum.


Insula, Adrian McKinty – gânduri de după

Începe al naibii de bine povestea, trebuie să recunosc. Pe măsura așteptărilor mele și conform cu descrierea cărții și laudele printate pe copertă. Mister, un eveniment neașteptat care dă totul peste cap, niște personaje care te intrigă și de care deja ți-e teamă, un loc în care oamenii trăiesc după propriile lor reguli, o atmosferă sumbră… sunt elemente importante pentru un thriller de succes. Totul este previzibil și imprevizibil în același timp.

Au fost multe momente în care mi-am ținut respirația pe parcursul acestei lecturi. Până la un punct. Punctul în care povestea nu mi-a părut deloc verosimilă, a început să miroasă mai degrabă a scenariu de film ieftin.

Greu de crezut că o femeie de 20 și ceva de ani cu doi copii adolescenți pot face față unui întreg grup de oameni înarmați, dotați cu mașini, apoi cu câini de urmă. Mai ales că vânătorii cunosc bine teritoriul și vânații deloc! Înțeleg că Heather are ceva pregătire militară, din familie, dar tot nu cred că ar putea învinge singură o armată de călăi. E basm. E poveste de adormit copiii, pe bune.

Partea bună este că nu ai nici cea mai vagă idee cum se va termina totul, ai parte de acțiune și de un ritm alert. Suspansul rămâne într-o oarecare doză. Atmosferă dark, personaje ciudate, dialoguri dark, destul de multă violență, la asta să te aștepți. În definitiv, vorbim despre un thriller cu tema lupta pentru supraviețuire. Nu știu cum să te fac mai bine să înțelegi. Nu te plictisește total, este o lectură ușor de citit, dar povestea pare cumva trasă de păr, ridicolă, și asta îi scade din nota finală.

Știu că atunci când viața ta atârnă de un fir de păr se pot activa puteri nebănuite, dar parcă Heather prea devine soldat universal. Din victimă devine vânător. Din ofensivă trece în atac. Fără armă în linia întâi. Serios? Se ascund într-un șanț și căutătorii trec pe lângă ei. De parcă ei sunt singurii care au creier și ochi. Să mai zic cât de tare m-au enervat cei doi puști, adolescenți tipic americani? Acestea fiind datele problemei, nu prea ai cum sa te atașezi de personaje sau să e dai de ceasul morții pentru ele…

Nu mă mai lungesc și trag concluzia finală. Pentru mine, acest roman a fost o dezamăgire. Nu i-aș da mai mult de 2/5 steluțe. Nu poate fi comparat cu Lanțul. Acolo avem o poveste originală, credibilă, care chiar te ține cu sufletul la gură și al cărei deznodământ nu-ți este indiferent. Parcă și stilul autorului este altul. Sau eram eu mai necizelată acum patru ani, când am citit acea carte? Nu cred.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 04/05/2023
    Răspunde

    Multumim pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares