Camera secretă, Emily Gunnis

Camera secretă, Emily Gunnis

Ați apucat să citiți Fetița din scrisoare și Fetița pierdută, de la Emily Gunnis? Dacă da, cu siguranță aveți așteptări mari de la acest nou roman semnat de ea, Camera Secretă. Eu abia așteptam să îl citesc și eram sigură că va fi unul bun, la fel de emoționant și memorabil. Oare m-am înșelat? Haideți să vedem!

Camera secretă, scurt rezumat

Când Alfie avea doar câțiva anișori, bunica lui, Tess, a fost arestată. Era moașă. Fusese chemată la o naștere la care medicul dăduse deja greș. Femeia n-a putut fi salvată. Tess a fost acuzată. Nu doar ea era în pericol, ci și Alfie. Bunicul lui patern ar fi putut să vină și să-l ia, după arestarea bunicii, să-l facă pierdut. Nu fusese niciodată de acord cu relația dintre fiul său și Bella, fiica lui Tess. Prin urmare, singura șansă este ca băiatul să stea ascuns în camera ascunsă sub scară până ce mama lui va ajunge la el. Durează zile, dar mama vine. Din păcate, povestea nu se termină cu bine. Abia de aici începe.

Ani mai târziu, Alfie locuiește tot aici, în casa parohială de pe domeniul Tiselor, împreună cu cei doi copii ai săi, Bobby și Nella. Alături, locuiesc Richard și Vanessa Hilton. Între cele două familii au fost mereu resentimente. O să vezi tu de ce! Acum, e și mai rău. Richard vrea să-i alunge pe Alfie și ai lui, să le ia casa pe care bunicul lui le-o lăsase moștenire. Discuțiile sunt între adulți. Copiii nu țin cont de ele. Bobby merge adesea să muncească la familia Hilton. Nella este bună prietenă cu Alice Hilton. Să fie șanse de împăcare?

Nici gând! În Ajunul Anului Nou, scăpată de sub supravegherea mamei, Alice o zbughește afară, în căutarea cățelului pe care Nella i-l lăsase în grijă atunci când a plecat la sanatoriu, bolnavă de pneumonie. După seara aceea, nimeni nu a mai văzut-o vreodată pe Alice. Ultima persoană care pare s-o fi văzut în viață este Bobby. Ba, mai mult, batista lui este găsită cu sângele lui Alice pe ea. Rămas fără protecția tatălui său care murise în ziua dispariției lui Alice, într-un accident îngrozitor la fermă, Booby este dus la școala de corecție și apoi închis.

libris.ro
Oferta zilei la carti


În prezent, pe moșia Hilton, la conacul Tiselor, locuiesc Vanessa Hilton, fiul ei Leo, soția acestuia și fiica lui. Leo vrea să vândă totul unei firme care să construiască aici ansambluri de locuințe. Cine se ocupă de proiect? Willow, fiica lui Bobby. Fără să știe că familia ei are legătură cu aceste pământuri, fără să știe multe din trecutul tatălui său. Și, ca și cum asta nu ar fi de ajuns, la fel cum cu ani în urmă dispăruse Alice, acum dispare și fiica lui Leo, Sienna. Din nou, suspect este Bobby. De ce? Nu-ți spun.

Ce s-a întâmplat cu Alice de nu i-a fost găsit niciodată trupul? Va avea Sienna aceeași soartă? Care este povestea lui Alfie? Cum a fost viața lui Bobby? Ce s-a întâmplat cu Nella? De ce Tess n-a vorbit niciodată pentru a se apăra? Ce legături de rudenie sunt între cele două familii? Ce secrete teribile ascund Leo și soția lui? Sunt încă multe lucruri de aflat. Trebuie să citești cartea asta, zău! O poți comanda AICI la cel mai bun preț.

Camera secretă, gânduri de după

Evident că intuiești că totul are legătură cu acea cameră secretă. Puțini au știut de ea, dar mulți au suferit din cauza ei. Probabil că te-ai gândit deja că Alice n-a fost găsită niciodată pentru că nimeni nu a căutat-o acolo. Poate că așa este, dar mai ai de aflat multe despre împrejurările care au dus-o acolo, despre oamenii care ar fi putut să o salveze și nu au făcut-o, despre tot ce-a fost înainte de Alice și după Alice.

A fost o plăcere să mă reîntâlnesc cu stilul lui Emily Gunnis. Femeia asta se pricepe de minune să creeze intrigi strălucite, să te atragă în povești minunate, complexe, poate chiar puțin încurcate. Nu doar că nu te plictisește pe parcurs. Nu doar că păstrează nota de mister, dar chiar o adâncește cu fiecare nou capitol. Te lasă să intuiești anumite fapte, dar te surprinde cu altele, la care nu te-ai fi așteptat. La momentul de față, Emilly Gunnis cred că devine a treia autoare preferată a mea, după Kate Morton și Lucinda Riley.

Ai în față o porție de ficțiune istorică, o dramă de familie, presărată cu multe secrete. Trei generații, trei planuri temporale, un singur punct de plecare! Două familii înrudite, două dispariții misterioase, multă ură, resentimente pentru nimic, mai multe vieți distruse. Totul pentru că unii n-au acceptat sau o relație sau pentru că alții nu au putut vorbi la timp.

Poate dacă Tess ar fi spus ceva atunci, poate dacă doctorul n-ar fi mințit, poate dacă ea ar fi fost moașă într-o altă perioadă, poate dacă Bella și fiul Hilton-ilor s-ar fi întâlnit câțiva ani mai târziu, poate dacă Vanessei i-ar fi păsat mai mult de fiica ei decât de petrecere, poate dacă… Dar nu a fost așa. Preconcepțiile, justiția imperfectă, corupția, discriminările, dorințele unora de a-și proteja averile și copiii, toate au influențat evoluția lucrurilor.

Multe personaje, da, ai dreptate. Și mie mi-a fost puțin greu cu ele, dar sunt parte din farmecul poveștii. Important este că nici măcar unul nu este de umplutură sau uitat când e vorba de caracterizare. Fiecare își are rolul său bine stabilit în acest puzzle cu multe piese greu de îmbinat.

Camera secretă este o carte care ne amintește încă o dată că o decizie luată azi poate să afecteze generații întregi. Lucrurile rămase nespuse și nerezolvate ies mereu la iveală, oricât de adânc ar fi îngropate. Este genul de poveste care ți se întipărește în minte și în suflet. Poate numele personajelor le vei uita, dar ce-au trăit, nu. Dincolo de fapte, stau toate emoțiile pe care Emily Gunnis a știut să le stârnească. De câteva ori mi-am ținut respirația și inima mi-a bătut mai tare. Nu doar am citit. Am trăit. Asta înseamnă să scrii bine!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 07/04/2023
    Răspunde

    O carte interesanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares